Voicst/ZzZ, NighttowN 24 februari

Afgelopen vrijdag met wat vrinden naar een Concert van Voicst/ZzZ in NighttowN geweest. Ik ging eigenlijk voor ZzZ en beschouwde Voisct als mooi meegenomen. Je zult het altijd zien: ZzZ viel een beetje tegen maar Voicst daarentegen was erg goed (verwachtingspatroon???)De 3 gasten van Voicst speelden strak, hadden een leuke ‘show’ en maken gewoon hele aanstekelijk muziek. Muziek is niet heel hard maar , zeker live, wel lekker stevig. De muziek van ZzZ was wel erg hard. Of eigenlijk niet de muziek maar meer het volume (wat Kluit tot een wat in elkaar gekrompen houding bracht; volgende keer die oordoppen van je meenemen jongen!).
Het optreden van ZzZ laat zicht het beste omschrijven als bezwerend; 2 kerels waarvan ??n achter een oud orgel en draaiend aan veel knoppen. De ander een chrismatische gozert met gevaarlijk hoofd en grommende stem (ik kwam ‘m trouwens nog tegen op het artiestentoilet). Het hele optreden is er een onderlaag van geluid te horen die een ‘spannende’ sfeer bepaalt. En het concert begint ??k best spannend maar na een nr of 4 komt dat geluid van die orgel toch wel enorm je neus uit. Een gevolg van een 2-mans band waarbij het orgel nogal prominent aanwezig is. Als ZzZ op het einde dan wat hulp krijgt van de heren van Voicst wordt de muziek gelijk een stuk minder eenzijdig.
DUS al met al een leuk dubbelconcert met de altijd op de loer liggen de mee- dan wel tegenvaller.

Helaas geen foto’s deze keer; ik was mijn camera vergeten (ook tot grote spijt van Rombout…). Maar ook van mij dus. Zeker toen de basgitarist van Voicst in het publiek op zijn knieen ging. Gemiste kans!

Djiezus, wat een lange tekst!?

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

3 gedachtes over “Voicst/ZzZ, NighttowN 24 februari”

  1. Ik vond het niet zozeer vervelend dat er geen camera aanwezig was: hoe minder bewijs van uitspattingen op vrijdagavond, hoe beter. Alleen het feit dat dit dan het eerste halfuur van de avond het onderwerp van gesprek moest zijn, vind ik dan spijtig.

    Verder met recht een lovende kritiek voor Voicst, met een extra compliment voor de uitstekende drummer. Hij gaf mij de indruk van Dave Grohl in zijn beste tijd.

    Daarnaast wil ik ook benadrukken dat er bij zZz niet alleen orgel te horen was, maar ook een Korg (je weet wel, dat geluid uit ‘All I need’ van Air) wat toch ook even afwisseling bracht. Wat ons meer tot de discussie bracht of het niet te veel op Air leek.

    Al met al een geslaagde avond.

    Infadels Rotown volgende keer? (Waar is dat verdomde lijste van die Brouwer? Paul Anka…????)

  2. Ach, vorige keer (bij Spinvis) had ie z’n fototoestel wel meegenomen maar toen na afloop Erik de Jong aka Spinvis himself bij ons langsliep, stond de fotograaf net op het toilet. (waarschijnlijk op zoek naar artiesten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *