Post Olympische Spelen Praat: IJshocky

Ik heb tijdens de Olympische Winterspelen enigszins (blijft een lastig woord voor in een dictee) het IJshockey een beetje gevolgd. Ik vind dat een mooie sport om te zien: vanwege een klein veld gaat het spel veel op-en-neer, die gasten zien er allemaal snel en behendig uit op die ijzertjes en het is een lekker stevige sport. Veel bodychecks en ander lichamelijk geweld. Maar wat ik me nou altijd af vraag als ze elkaar weer eens op de bek slaan hoe het komt dat die gasten dan niet geschorst worden of soms zelfs niet eens uit het veld worden gestuurd. Is dat omdat ze zo goed ingepakt zijn dat het allemaal niet zo veel gevolgen heeft? Of is het gewoon een onderdeel van de ijshockeycultuur; wordt het gezien als iets wat er in de evolutie van het ijshockey bij is gaan horen? Of is er toch een hele andere verklaring voor?

En ja Amigo, ook aan jou wordt het gevraagd. Of eigenlijk alleen maar, want verder leest toch niemand dit!

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

3 gedachtes over “Post Olympische Spelen Praat: IJshocky”

  1. Ik vind het ook geen lekkere tv-sport. Die paar keer dat ik heb zitten kijken, had ik steeds drie of vier herhalingen nodig om te zien wat er nou precies gebeurd. (dus misschien is het eigenlijk juist wel een tv-sport) Ik hoorde Peter Heerschop trouwens zeggen dat ze erover nadenken om bij de volgende spelen met een Nivea oblaasstrandpuck te spelen. De vrouwen hadden volgens Heerschop namelijk nogal moeite om dat kleine puckje te raken.

    En ach, het is nou eenmaal een fullcontactsport. En voor de rest interesseert het me niet echt veel of ze nou wel of niet geschorst worden. Vond het alleen jammer dat die Finnen die grote bek van die Zweden niet afgestraft hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *