12”

Helaas, helaas, helaas, met komst van cd is ie bijna volledig uit het straatbeeld verdwenen, maar iedere ouwe lul kent ‘m nog wel: De 12”. In de jaren tachtig, het absolute hoogtepunt van zijn roem, wilde iedere coole jongere, die ouwe lullen waar ik het net over had dus, twelveinches hebben want twelveinches waren gaaf.Met opkomst van het internet durft ook de ouwe lul weer uit zijn schulp te kruipen, en ziedaar, het is weer helemaal hip, tegenwoordig zeggen we lauw, om het over twelveinches te hebben. Iets wat ze ook bij maarwatishet begrepen hebben. Ze hebben er een hele rubriek aan gewijd. En het leukste, alsof instellingen als Buma/Stemra en stichting Brein nooit bestaan hebben, kunnen de besproken nummers worden gedwonload. En als je dan ook nog eens bedenkt dat de meeste van die nummers onvervalste discokneiters zijn, dan weet Iedereen die Amigo een beetje kent dat ie daar even heel erg gelukkig van wordt.

Gaat het zien en horen op

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

Een gedachte over “12””

  1. Leuk hoor die verhaaltjes over muziek maar ik had op deze kwaliteitsblog inmiddels wel eens een objectief stukje over de kwestie Kalou verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *