3-3

En weer bleef Oliveo9.nl ongeslagen na de winterstop. Ondanks enkele twijfelachtige afzeggingen (tennis? familieuitje? geen zin in uitwedstrijden? gewoon niet op komen dagen!) slaagde het gezelligste elftal van Pijnacker en omstreken erin om kampioenskandidaat ODB 5 een punt afhandig te maken. En eigenlijk had het negende ondanks dat het zeer matig speelde gewoon moeten winnen van de oude Haagse mannen.Oliveo9.nl begon dramatisch slecht aan de uitwedstrijd tegen ODB 5 en kwam dan ook volkomen terecht al na zo’n tien minuten op achterstand toen het collectief stond te slapen toen de Hagenezen een hoekschop kort besloten te nemen en niemand hen een strobreed in de weg legde. Na 25 minuten spelen was ODB zo vriendelijk om het kwakkelende Oliveo weer terug in de wedstrijd te helpen. De Haagse doelman verstapte zich na een terugspeelbal waardoor de jagende Arie Trekker de bal eenvoudig kon oppikken om hem het doel in te lopen. 1-1.

De onfortuinlijke doelman moest ook nog eens geblesseerd het veld verlaten waardoor er een veldspeler op doel ging staan. ODB raakte helemaal van slag en Oliveo hoefde slechts een klein beetje beter te gaan spelen om daar optimaal van te profiteren. Spelverdeler Ronald Toussaint onderstreepte zijn belang voor de Pijnackerse ploeg weer eens door de wedstrijd in handen te nemen. Toen hij weer eens enkele tegenstanders in de luren legde door kort weg te draaien werd hij onreglementair neergeschoffeld. De toegekende vrije trap werd door Nol Kemp voor het doel geslingerd waar Jos Vollering knap binnenkopte. 1-2.

Kort voor rust zorgde Toussaint zelf voor de 1-3. Vollering ontsnapte op links aan de matige buitenspelval van de gastheren en zette de bal laag voor waar de goed meegelopen Toussaint onhoudbaar voor de arme doelman binnenschoot. Overigens had dit doelpunt al even daarvoor moeten vallen toen de technisch begaafde middenvelder Remco Bruinen ook al over links had weggestuurd. In plaats van af te leggen op de geheel vrijstaande Toussaint besloot Bruinen voor eigen succes te gaan met alle gevolgen van dien. De bal is voor het laatst op het strand van Kijkduin gesignaleerd.

Na de rust ging Oliveo weer verder op het niveau waarin het ook de eerste helft begon. Het leek dan ook een kwestie van tijd voor ODB de aansluitingstreffer zou scoren. Wonder boven wonder slaagden de Hagenezen er echter ondanks het enorme overwicht vrijwel niet in om kansen te cre?ren en wanneer dat wel gebeurde stond de Tijscoman in de weg. Oliveo was zelfs dichter bij een treffer toen spits Vinnie Bierman goed wegdraaide bij zijn tegenstander en met een lage schuiver de verre hoek zocht. Bierman’s inzet verdween slechts centimers naast het doel. Toen in de tegenaanval die hierop volgde John van Eijk werd gepasseerd door zijn tegenstander en de veilingmeester deze tegenstander licht toucheerde besloot deze zich, volgens van Eijk als ??n van de betere GTST-acteurs, te laten vallen. De scheidsrechter was maar al te gretig om een strafschop toe te kennen die helaas zelfs niet door Tijs ‘Hans van Breukelen 1986’ van Wieringen kon worden gekeerd. 2-3.

Die trendy Hans van Breukelen retroshirts zijn zo hip tegenwoordig
Die trendy Hans van Breukelen retroshirts zijn zo hip tegenwoordig

ODB besloot uiteraard nog eens aan te zetten om nog iets aan het duel over te houden. De krachten vloeiden echter weg uit de oude Haagse lichamen en Oliveo was plots weer de ploeg die de grootste kansen kreeg. Helaas werd er niet geprofiteerd. Zut van der Salm volleerde een voorzet van Toussaint bij de tweede paal naast. Daarnaast zette Tousaint achtereenvolgens Reneet van Leeuwen en Arie ‘ben een beetje misselijk’ Trekker vrij voor de invallerdoelman. De Oude Leebewoners faalden echter hopeloos. Van Leeuwen had alle tijd en besloot de doelman te passeren maar struikelde over zijn eigen benen. Trekker wist niet meer dan een slap rollertje te produren.

Het enige gevaarlijke moment aan de andere kant van het veld had niets met voetbal te maken. Toen de bal niet in de buurt was kreeg Bruinen volgens eigen zeggen een elleboog tegen de imposante borstkas. Omdat de scheidsrechter niet had gezien, besloot de timmerende verdediger het probleem zelf maar op te lossen met als gevolg dat zijn tegenstander kermend van de pijn op grond lag terwijl Bruinen zelf even verderop aan de schreeuwende ODB’ers uitlegde dat ie het misschien niet had moeten doen. (maar echt spijt leek hij niet te hebben)

Toen iedereen zich allang verzoend leek te hebben met de ietwat geflatteerde overwinning van Oliveo was er toch nog ??n man die daar anders over leek te denken. Deze man beschikte over het fluitje waarmee het eindsignaal gefloten moest worden. In de 112e minuut besloot Oliveo dat het geen zin had om tot midden in de nacht door te blijven voetballen en dus werd ??n van de oude mannen van ODB dan nog maar een keer geen strobreed in de weg gelegd door de 5 hem omringende verdedigers. Het slappe rollertje werd door van Wieringen snel in het doel geduwd zodat er afgefloten kon worden. 3-3. En, heel vreemd, na de aftrap van Oliveo werd er afgefloten.

Met een ietwat katerig gevoel zocht Oliveo9.nl de kleedkamer op waar de stemming al snel weer omsloeg toen met verjaarsliedjes en drankjes de 25e verjaardag van Arnold Kemp gepast werd gevierd.

Alleen die nummer negen van Oliveo, die spoort niet helemaal!

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

3 gedachtes over “3-3”

 1. Heel oliveo9 sport toch niet?

  Knap stukje tekst Amigo. Ik ben alleen wel eens benieuwd hoe goed Toussaint is bij een wat objectievere recensist!

 2. alleen die nummer negen ……..

  Dat was een uiting van gevoelens die al 75min. aan het opkroppen waren en toen tot uitbarsting kwamen.

  (misschien een moment van onmacht tegenover de scheids- en grensrechter)

 3. Nog objectiever bestaat bijna niet.

  We kunnen wel allerlei excuses en verzachtende omstandigheden gaan opnoemen, maar die nummer 9 spoort gewoon niet. Vraag maar aan die boskabouter die naast het veld stond. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *