Vieze vrouwen

Jullie zullen ‘m vast allang hebben gehoord op de radio (al vraag ik me af of ze ‘m wel draaien op Sky Radio…); er is na Watskeburt weer een Nederlandstalig nummer wat de Nederlandse muzieksien op de grondvesten doet beven.Ok zo erg is het nou ook niet. Maar toch is het een veelbesproken nr op dit moment. En waar gaat het nou om? Het gaat om het nr ‘Vieze Vrouwen’ (Sletten houwen) van QF ft. DJ Chuckie. Niet alleen de tekst doet het nodige stof opwaaien, de clip van het nr doet er eigenlijk niet van onder (bekijk ‘m maar eens) http://www.slettehouwe.nl/slettehouwe/index3.php

We zijn natuurlijk wel wat gewend tegenwoordig met muziek/clips op de muziekzenders op TV. Denk bijvoorbeeld maar eens aan lapdance van NERD (waarschijnlijk zijn er nog wat betere, recentere voorbeelden maar ik kijk niet zo vaak naar TMF/MTV/the Box). Maar het lijkt erop dat als het dan Nederlands is het toch als een stuk meer aanstootgevend wordt beschouwd. E?n ding lijkt me wel zeker; we gaan het nummer nog vaak horen (en de clip nog vaak zien)!

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

6 gedachtes over “Vieze vrouwen”

  1. Hmm, is dit nu een getrouwe weergave van de hedendaagse grootstedelijke cultuur en moraal in Nederland? Als ouwe lul zijnde vind ik de strekking van dit lied van bedenkelijk niveau. Maar idd wel een lekker nummertje.

    Die clip geeft mij trouwens ook een gevoel van deja vu. Vreemd ,want ik ben toch vrij zeker dat ik m nog nooit gezien had.

  2. Schande! Waar zijn de tijden gebleven van de Zangeres zonder Naam, The Cats, Cliff Richard en John Denver. Als ik zie hoe ik zelf ben geworden (tikje ranzig) met bovengenoemde helden, wat moet er dan terecht komen van mijn kinderen die deze DJ als voorbeeld zien… Mij in het kwadraat? Ik denk dat ik mijn kabelabonnement direct opzeg (en het gehele programma van de Carpenters en het Kleine huis op de prairie aanschaf)!

  3. Emilio, ik denk dat jouw ranzigheid (die ik mag omschrijven als iets meer dan een ’tikje’) juist een contra-reactie is op al die nrs die jij in je jeugd hebt moeten aanhoren. Jouw kinderen zullen hetzelfde doen, maar dan andersom. Dus waarschijnlijk kopen zij al uit zichzelf de nieuwe van Rafaella of Jantje Smith.

    Vwb the Cats ben je trouwens bij de juiste blog beland. Daar wil Amigo vast wel een boompje over op zetten!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *