Iedereen kan gitaar spelen

Iedereen kan binnenkort gitaar leren spelen. Niet met Ravenburger maar met PS2. Een plastic gitaartje van 50 cm is al een heuse rage in de VS onder volwassen gamers en binnenkort komt Guitar Hero (zo heet het spel) ook naar een Europa. Gaan we massaal voor lul zitten achter de PS2? Ech wel!Dus eindelijk komt de natte droom van Amigo uit. Hij valt me al jaren lastig met verhalen over zijn gitaar, foto’s van versterkertjes en de vraag wanneer we nu ?indelijk eens een band gaan beginnen. En ik zal eens eerlijk zijn; mij lijkt het ook wel een leuk spel. Geluk daarbij is, is dat ik een PS2-speler dus die niet meer hoef aan te schaffen.

Hoe werkt de nieuwe controller dan? Op de gitaarhals zitten vijf knoppen om de verschillende noten te kiezen. Daarnaast zit er rechts ??n om ze aan te slaan. Tenslotte zit er ook nog een whammy-bar (?) op om de lange noten te vervormen. Weinig moeite dus om een stevig electrisch gitaargeluid te produceren zonder versterker. En zonder muzikale aanleg!
Er is een keuze uit met name stevige nrs. Amigo zal bijv. wel blij zijn dat Bark at the Moon van Ozzy tot het repotoire behoort. Maar verder ook muziek van bands als Iron Maiden en Megadeth. Helaas zullen nrs van Devendra Banhart, Tool of Jantje Smith nog even op zich laten wachten…

Meer info op: http://www.guitarherogame.com/

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

3 gedachtes over “Iedereen kan gitaar spelen”

  1. Ik ga het spel wel aanschaffen. Kunnen we na een paar keer oefenen bij mij thuis eindelijk die veelbelovende band beginnen. Ik denk alleen wel dat het er een beetje raar uitziet: 5 ruim volwassen mannen met alle 5 een gitaar van een halve meter op een podium…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *