Beste concert ooit?

Na jarenlang bovenaan mijn verlanglijstje te hebben gestaan van ‘bands die ik het meest graag live zou willen zien/horen’ was het eergisteravond dan ?indelijk zo ver: Depeche Mode trad op in Ahoy. Bijna een jaar geleden had ik de kaarten aangeschaft waardoor ik eigenlijk een beetje vergeten was wie er ook al weer allemaal meegingen. Uiteindelijk had ik een kaartje over omdat ik op Kizzy had gerekend maar zij niet op mij. Dus moesten we (Margari, Scaly, Kluit, Rombout en ik)

Spoelinkje?

voordat we Ahoy konden betreden van het extra kaartje afkomen. Bij Metrostation Zuidplein liepen een paar Noord-Afrikaanse kerels met Duits accent die wel een kaartje van me wilde kopen. Voordat ik mijn hand in mijn binnenzak had gestoken stonden er paar van die gasten om me heen. Nadat Margari erg zenuwachtig tegen me zei dat ik maar 1 kaartje moest laten zien en die goed vast moest houden kon het onderhandelen beginnen. Dat vlotte niet echt waardoor we verder liepen naar het plein voor Ahoy waar Rombout wel ff voor veel geld mijn kaartje zou gaan verkopen. Nou heb ik er wat slechte ervaringen mee (een ongebruikt kaartje voor Duran Duran ligt nog bij ons thuis) dus ik had er eigenlijk een beetje een hard hoofd in. Daarnaast ben ik altijd al licht gespannen vanwege de hoge verwachtingen van een live concert dus ik werd er niet rustiger op. Uiteindelijk na een beetje rondgelopen te hebben op het plein (en daarbij alle vrienden van eerder kaartjesopkopers te hebben gemeden) had Margari iemand gevonden die mijn kaartje wel wilde overnemen voor een mooie prijs. Het geld was wel vals maar dat was het kaartje tenslotte ook. Goed die waren we kwijt. Eindelijk konden we naar binnen.

We waren mooi op tijd binnen want juist toen we met een drankje in de hand stonden begon het voorprogramma. En die kwamen me al zo bekend voor. Maar wie waren het ook alweer? Het bleken dus the Bravery te zijn.

The Bravery

Leuke band hoor maar weinig nieuws onder de zon. Meer iets voor in Nighttown/’t Paard of zo. De heren speelden een straf haf uurtje voordat ??n of andere DJ wat rustige maar fijne techno-deuntjes begon te draaien. Ik vond het best lekkere muziek. En Rombout ook. De rest volgens mij niet.

Na een 5 prachtige plekken te hebben gevonden op de tribune dachten we te kunnen genieten van die grootse band. Dat feest ging helaas niet door want na 5 minuten zitten vroeg een stel heel sympathiek aan ons of we misschien van hun plaatsen af wilden gaan (‘zeg, willen jullie oprotten want dit zijn onze plekken’). Toen zijn we maar op onze eigen plaatsen gaan zitten waar ik uiteindelijk een stoeltje had naast de oudste en dikste DM-fan van Belgi?. Maar we mochten tenminste blijven zitten.

Gezellig

Om 21.00 uur precies (op mijn horloge 20.00 uur precies…) kwam er iemand het podium op die de band aankondigde. Ik las pas vandaag in het AD dat dat de heer Corbijn zelf was (verantwoordelijk voor al het artwork van DM, dus ook van erg mooie atributen op het podium). En toen begon het…een avond die voor mij persoonlijk de boeken ingaat als de mooiste avond van dit jaar (ik maak idd niet erg veel mee).
Mooie show

De 2 uur durende show was fantastisch. Wat een steengoeie muziek. Wat een fantastische stem heeft die Gahan. Wat een mooie show. En zelfs het geluid was lang niet slecht. Het zou ??n lang muzikaal hoogtepunt worden.

Kijk die bol eens!

Naast veel van hun nieuwe cd Playing the Angel speelden ze natuurlijk ook veel oud werk waarbij het publiek vooral bij de bekende nrs massaal uit zijn dak ging. Enjoy the Silence, Personal Jesus, I just can’t get enough. Iedereen blerde mee. Inclusief ik zelf, wat niet vaak voorkomt (omdat ik meestal de teksten niet ken).

Depeche Mode

Dave Gahan blijkt een echte showman met, naast dus een geweldige stem, een lichaam waar Margari en Scaly toch enigszins opgewonden van werden (en laat zien dat drugs ?igenlijk helemaal niet zo slecht voor je zijn).

Goddelijk lichaam

Rustig Margari en Scaly

Ook een shot? Blijf je slank van

De andere twee leden van de band waren minder prominent aanwezig. Al nam Martin Gore, incl. Romeins tenue (ik las ook ergens dat het een engel moest voorstellen wat gezien de tournaam wel verklaarbaar is. Maar engelen dragen toch geen leren rokje?). Wat ie uiteindelijk ook niet onverdienstelijk deed.

Martin alleen

Was er dan alles goed tijdens het concert? Ja, eigenlijk wel. Alles was perfect zelfs. Zelfs een zaal als Ahoy is leuk om een band in te zien als iedereen uit zijn dak gaat.

Gezellig druk

Ik heb heel wat concerten meegemaakt in mijn leven (sprak die ouwe lul) maar ik denk dat dit toch de beste was. Het gaat zelfs zover dat ik de volgende tour ze ook nog in Belgie ga bekijken. En in Duitsland. En…

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

22 gedachtes over “Beste concert ooit?”

 1. Heb er nog wel aan gedacht om je te bellen. Maar na overleg met Kluit kwamen we tot de conclusie dat jij waarschijnlijk nog niet eens mee zou willen als je geld toe zou krijgen. Trouwens, iemand die mijn helden ‘Depressed Mode’ noemt lijkt me niet het geschikte gezelschap voor zo’n topconcert.

  Wel leuk dat er bij deze halve tekst al 2 reacties zijn. Daar doe je het toch allemaal toch voor…

 2. Ach, zo slecht vind ik het nu ook weer niet hoor. Ik heb tenslotte nog de rumba leren dansen op DM. En Just Can’t Get Enough is natuurlijk een klassieker. Maar de overgang van de feel good muzic van Jack Johnson naar de zelfmoordneigingen opwekkende electropop van Depressed Mode was misschien wel iets teveel van het goede.

 3. Overdrijven is ook een vak. Hoewel, de frase ‘Was er dan ?cht niets goed tijdens het concert? Nee, eigenlijk niet.’ zegt eigenlijk wel genoeg.

 4. Ik heb die 2 zinnen idd een paar keer gecorrigeerd maar kwam uiteindelijk tot de conclusie dat de huidige versie het meest duidelijk is voor de gemiddelde lezer.

  En het was ?cht zo goed!

 5. Hola!!! Hier Margari dan eindelijk. Hebben jullie de lay-out gewijzigd of….??? Maar uh…ook Margari vond het toch wel een van de leukste/mooiste concerten tot nu toe die ze gezien heeft. Al blijft er 1 het leukst… David Gray!

 6. Tsk tsk tsk, ga je schamen dat je niet wist dat Anton Corbijn het aankondigde… en jij bent DM-fan zeg je?

 7. Leuke foto’s, Erik! Ik wist niet dat jij warm bier had dat je al blazend af moest koelen. Ik zie dat jij ook niet vies bent van Daves naakte lichaam, gezien het aantal foto’s dat je ervan maakte… Ik heb ze ook in Mexico laten zien. Ik heb trouwens een live bijdrage geleverd voor mijn meisje: gedeeltelijk Policy of Truth, Personal Jesus en Enjoy the silence! Ze was er blij mee…

 8. Hoe heb je dat gedaan dan Rombie?(wel graag aliassen gebruiken…;-)

  Ik heb ook nog een paar filmpjes die ik wil laten zien/horen.

 9. Ah, was dat bier zo warm. Ik was al bang dat ie net had zitten zoenen met die gezellige Belgische dame. Je valt trouwens wel erg uit de toon met dat lichte shirt tussen al die vrolijke zwarte kleding.

  He Rombie, kan je die bijdrages van je niet even op mp3-formaat zetten, dan uploaden we ze naar de site. Lijkt me wel een aanwinst.

 10. Ik heb geen opnames gemaakt; alleen live gestreamd. 🙁 Ik zoek wel ff op internet of het concert al ergens staat.

 11. erg gaaf, maar zijn dit alle foto’s? ik heb je alleen maar achter je camera mee zien zingen! haha…

  ben je trouwens al het mannetje in je nieuwe shirt?

 12. Ik heb dus wel een paar leuke filmpjes Amigo. Wil je daar niks leuks mee doen?

  Nee Scally (dacht altijd dat het met 1 L was) ik heb meer foto’s. Heul veul zelfs! Maar dit waren de duidelijkste. Of eigenlijk beter gezegd; de minst onduidelijke!

 13. @Rombie: Oh, ik dacht dat je later zelf een stukkie voor d’r had gezongen, maar ik begrijp nu dat je gewoon met die Mexicaanse schone heb zitten bellen tijdens het concert van de eeuw.

  @Guapo: Kun je je eigen filmpjes wel bekijken dan? Ik wil ze wel achter het behang plakken maar dat zal wel niet jouw idee van iets leuks zijn.

  Maak maar een account bij http://www.filelodge.com/ aan en ga maar aan de slag met uploaden. (max. grootte bestand is daar 50mb)

  Scally is natuurlijk d’r nick op deze blog.

 14. Ik was al bang dat je weer met die filelodge.nl aan zou komen. Nou, dan zal ik me er wel eens in verdiepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *