Oliveo9 doet overwinning kado aan Full Speed 3

Op de dag dat zowel Oliveo 1 en Oliveo 2 hun tegenstanders van Full Speed versloegen, moest Oliveo9.nl buigen voor het derde elftal van de Delftenaren. Kenners begrepen bij het horen van de basisopstelling al dat het negende het zichzelf erg moeilijk ging maken. De opgelopen achterstand werd na het inbrengen van de wissels echter rap weer goedgemaakt. Enige heetgebakerde Oliveanen beinvloeden met hun gedrag daarna de wedstrijd zodanig dat er toch een nederlaag geslikt moest worden.Hoofdschuddend en vol onbegrip kregen Arjan Ammerlaan, Reneet van Leeuwen en zelfs vedette Ronald Toussaint voor de wedstrijd van hoofdcoach Gerard van Winden te horen dat zij als wissel aan de belangrijke wedstrijd zouden beginnen. Menig objectief voetballiefhebber begrijpt nu nog niet hoe van Winden tot deze onbegrijpelijke beslissing kwam. Wordt de man misschien te oud voor het stressvolle beroep van leider/grensrechter/wasvrouw/tweede reservekeeper/barbequeorganisator/loverboy? Is ie misschien van slag door de overwelmende liefde die hij van Sandra krijgt? Of had het doorbrekende lentezonnetje misschien voor een lichte zonnesteek gezorgd bij de toch als zeer wijs bekend staande van Winden?

Van Winden was echter niet van zijn standpunt te brengen en mokkend namen Ammerlaan, van Leeuwen en zelfs vedette Toussaint hun plaats in op de reservebank. Wat een ieder verwachtte gebeurde ook, Oliveo9.nl werd volkomen onder de voet gelopen door Full Speed en na een klein half uur spelen stond er een meer dan terechte 0-2 tussenstand in het voordeel van de Delftenaren op het scorebord. De stemming op de reservebank werd langzaam iets beter, mede door vrouw Trekker die bij het aanschouwen van zoveel Pijnackerse onkunde geregeld in een aanstekelijk lach schoot.

Oliveo9.nl onder druk
de onvermijdelijke druk op het doel vam Oliveo9.nl

Omdat coach Gerard van Winden nog steeds niet ingreep, werd dit maar vanuit het veld gedaan. Erik Brouwer offerde tien minuten voor de rust zijn positie in het veld op zodat spelverdeler Ronald Toussaint binnen de lijnen kon komen. Na een warming-up van zo’n 9 minuten trok de technisch begaafde middenvelder daarna meteen het spel naar zich toe en kwam Oliveo beter in de wedstrijd.

Erik Brouwer offerde zich op
Erik Brouwer offerde zichzelf op

In de rust werd besloten dat ook van Leeuwen en Ammerlaan het veld in mochten zodat een uiterste poging kon worden gedaan om nog iets aan het duel over te houden. De omzettingen sorteerden meteen effect. De arme Delftenaren wisten niet wat hun overkwam. Lachend begonnen ze aan de tweede helft maar na een klein half uur spelen waarin ze vrijwel niet meer over de middenlijn kwamen, had Oliveo9.nl onder aanvoering van oud-eerste elftalspeler Toussaint zich weer naast Full Speed gespeeld. Eerst volleerde Richard Hogervorst een voorzet van John van Eijk binnen en even later kopte Reneet van Leeuwen de gelijkmaker binnen. Tussendoor had ook Toussaint overigens kunnen scoren, maar bij zijn kopbal miste de technicus het geluk waardoor zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal verdween.

Toen iedereen zich opmaakte voor het laatste kwartier waarin Oliveo9.nl het enorme opgebouwde overwicht ongetwijfeld zou gaan omzetten in een klinkende overwinning, vonden enkele Oliveanen het nodig om te laten zien hoe stoer ze wel niet zijn. Eerst was het Richard H. (u weet wel, de speler waarvan al eeder door ODB werd geconstateerd dat ie niet helemaal spoort) die het nodig vond om ruzie te zoeken met zijn directe tegenstander.

nummer 9
die nummer 9 spoort niet helemaal

Toen deze problemen werden opgelost door beide spelers te wisselen, vond Zut van der S. het nodig om ook eens even een robbertje te gaan stoeien met zijn tegenstander.

Zut van der S
Zut van der S. was ook stoer

Toen ook deze spelers gedwongen gewisseld waren, bedacht timmerman Remco B. (de broer van Ali en Baas) zich plotseling dat hij altijd degene is die ruzie zoekt en dus ging ook hij even vervelend doen.

Remvo B.
Remco B. is de ruziemaker bij uitstek

Deze vervelende incidenten hadden tot gevolg dat de drie zwakke plekken die gewisseld waren weer binnen de lijnen kwamen en vooral dat Oliveo9.nl helemaal van slag was. Binnen vijf minuten schoot Full Speed er twee ballen in en keken de Pijnackernaren weer tegen een ruime achterstand aan. Onder leiding van de begaafde middenvelder Ronald Toussaint rechtte het negende vervolgens weer de rug en keerde het beeld van het eerste half uur van de tweede helft weer terug: Een aanvallend Oliveo en een verdedigend Full Speed. Reneet van Leeuwen bracht weer wat hoop terug door van afstand de aansluitingstreffer binnen te schieten maar verder kwam het negende helaas niet meer.

Na een korte analyse (“dat was kut”) werd er besloten om dan Oliveo 1 maar naar de overwinning tegen Full Speed 1 te schreeuwen. Het aansluitende kampioenschap werd voor het gemak ook meteen maar meegevierd zodat een dag die slecht begon toch nog leuk eindigde.

Geert legt het nog ??n keer uit
Gerard van Winden legt Ria zijn onbegrijpelijke wisselbeleid uit

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

12 gedachtes over “Oliveo9 doet overwinning kado aan Full Speed 3”

 1. Godver, had je geen betere foto uit kunnen zoeken?! En kom nou niet met het verhaal dat dit de beste was want je weet hoe fotogeniek ik ben.

  Ff nog wat belangrijkers: op welk formaat sla jij deze foto’s op. Die passen nl mooi!

 2. Ik weet gewoon niet wat ik moet typen….wat een kul,wat die technisch begaafde spelverdelende ex-eerste middenvelder betreft dan De rest klopt wel redelijk.

 3. Het is duidelijk dat ik geen goede wax bij me had afgelopen zondag. Leuk spuuglokje…

  Ik wil ook nog ff wat kwijt over onze wedstrijd van afgelopen zondag. Al speelde ik zelf nog steeds niet op het niveau wat ik voor ogen heb, mijn tactische zet om Johnny in de spits te zetten was een goeie (was idd MIJN idee voor Geert er weer mee te koop gaat lopen)! Misschien moet ik wel trainer worden…

 4. Ik hoor het al, zo winnen jullie geen wedstrijd meer!! De rijen moeten gesloten worden en zeker tijdens de wedstrijd moeten jullie door het vuur gaan voor elkaar. Nooit maar dan ook nooit het wisselbeleid van een coach in twijfel trekken, alhoewel ik van deze keuzes ook geen zak begrijp en ik mag toch zeggen dat ik een succesvol trainer ben… Ronald Toussaint zou bij mij met een been nog de hele wedstrijd spelen….

 5. Succesvolle trainer??? Is het 3e nou al gedegradeerd…;-)

  Zeg Kebab, ff wat anders, kunnen we Rumbiak as maandag niet lenen van jullie??? Voor een kratje zeg maar???

 6. Ha, eerst afzeiken en dan op je knietjes voor de ster van Oliveo3.

  Typisch een gevallen vedette die denkt dattie een slecht spelend elftal weer op de rit kan krijgen. Sojammer.nl

  En nee, het derde is veilig, staat bovenaan in de 3e periode en kan dus met een gerust hart naar de tentfeesten……

 7. Dank je KebaB! Ik had zondags zelfs gewoon twee benen tot m’n beschikking en ene G. van W. zette me er nog gewoon naast. Ik zit er dan ook aan te denken om maar weer eens een rentree op het hoogste niveau te gaan maken. (het derde dus)

 8. u is altijd welkom, spelers zonder vedette neigingen kunnen wij altijd gebruiken… En wees allemaal eens eerlijk, wat goed is is gewoon goed..

  Wellicht kan Guapo zich ook beschikbaar stellen want qua looks kan het derde nog wel een impuls gebruiken, wat een fenomenale haardracht!!! Kluit, kan de voorspelling reeds komen, ga met kamp vrijdag a.s. en ik wil graag mijn titel verdedigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *