Beste albums allertijden???

Nee, nog niet mijn eigen lijstje (ik moet daar eens goed voor gaan zitten) maar die van ‘alternatief Nederland’ . Morgen, ‘Goede Vrijdag’, worden namelijk op kinkFM de beste alternatieve (heette dat vroeger niet ‘underground’ of ‘independent’) albums van de afgelopen 40 jaar gedraaid. En er zitten veel mooie exemplaren tussen. Dus luister er morgen eens naar!

Voor de volledige lijst kijk op: http://www.kinkfm.com/jaarlijsten.php?jaarlijstid=36

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

10 gedachtes over “Beste albums allertijden???”

 1. Ik heb 4 platen uit de top5 in m’n platenkast staan, dus zo alterbatief is dat lijstje nou ook weer niet. Maar dat dat Tool zo hoog staat zeg.

 2. Helaas is de albumtitel wel verkeerd gespeld.

  Ik zou het lijstje ook niet echt alternatief willen noemen. Het is gewoon populaire niet-popmuziek.

 3. Zelfs niet-popmuziek vind ik nog te ver gaan. Ik zie heel wat platen in die lijst staan waar nummers op staan die op 1 hebben gestaan in De Nationale Top 40.

 4. Tsja, KinkFM schijn toch d? muziekzender te zijn voor alternatief Nederland. Misschien is heel Nederland wel alternatief…?

 5. Ik ben bang dat er nog steeds meer geluisterd wordt naar Fransje Bauer, Marianne Weebert en weet ik het allemaal niet……

  Daar is het in ieder geval een alternatief voor.

  Er staan zelfs aardig wat albums vermeld die ik ook in mijn bezit heb……toch leuk.

 6. Ik heb de volledige top tien. Ik zal dan wel een mega-alto zijn of ben ik op de verkeerde lijst beland?!

 7. Vuile alto, met je lange haar en je zwarte kleren! Ga lekker zitten blowen en tegen het systeem schoppen!

  Onbegrijpelijk trouwens dat zo’n topband als Depressed Mode gewoon 3x (drie keer!) Radiohead boven zich moet dulden. Er staan trouwens ook wel een hoop kutplaten in die lijst zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *