Banaanloze dag

Het beste wat Volkel op muzikaal gebied te bieden heeft is geen kattepis. En dus heeft de groep muzikanten waar ik het over heb een enorme schare fans, fans zonder banaan genaamd. Om deze schare fans te belonen voor hun trouw werd afgelopen zondag alweer voor de vijfde keer de fanclubdag van de Band Zonder Banaan, want daar heb ik het uiteraard over, gehouden.Met de Pijnackerse tentavond ervoor nog (kloppend) in het achterhoofd, verzamelden we om half drie in de Guyter zodat we op tijd de trein naar Tilburg konden nemen. Nou ja, iedereen die Amigo een beetje kent, weet dat iedereen behalve diezelfde Amigo om half drie in de Guyter was. En aangezien je het niet redt om binnen vijf minuten vanuit de Guyter Delft CS te bereiken, moest er een andere oplossing gezocht worden. Ron offerde zich dan maar op en liet zich de rest van de dag met Bob aanspreken.

Na een spannende rit waaruit bleek dat je nog best ver door kan rijden als het benzinelampje zenuwachtig begint te branden ten teken dat er geen brandstof meer is, kwamen we aan in Tilburg waar we de parkeergarage inreden en een mooi plekje voor de auto zochten en vonden. Eenmaal uitgestapt kwam er een verontrustende rookwalm vanonder de motorkap. “Geen probleem”, stelde Marieke ons gerust. “Dat doet ie wel vaker als ie geen koelvloeistof meer heeft. Even laten afkoelen en wat water toedienen voor we weer weg gaan en hij is weer als nieuw.”

Vrolijk wandelden we naar 013 want voor het eerst werd de fanclubdag in de poptempel van Tilburg gevierd. Eenmaal binnen rende Sandra meteen naar de merchandisestand toe om het fanclubdagshirt dat ze besteld had op te halen.

BZB1
Sandra haalt haar Vet Ja!t-shirt op

Na de nodige muntjes gescoord te hebben, kropen we de zaal binnen waar op dat moment het laatste stuk van het toneelspel Hasj & Wietje te zien was. Terwijl de dames alweer halve liters bier aan het wegwerken waren en Ron zich vermaakte met een seven-up, probeerde ik m’n hoofd weer iets helderder te krijgen door voorzichtig een klein biertje te nuttigen.

Ondertussen werden we vermaakt door de band van de geluidstechnicus van de BZB, die allerlei lekkere popdeuntjes had overgoten met een stevig rocksausje. Klassiekers van o.a. Maywood, de Dolly Dots en zelfs een heuse medley van Simon & Garfunkel passeerden de revue en de stemming kwam er al aardig in. Totdat een wat oudere dronken kerel riep “Oprotten met die teringherrie!” en de band meteen oprotte met hun teringherrie.

BZB
“Oprotten met die teringherrie!”

Na een korte (of lange, ik weet het al niet meer) pauze werd het wachten beloond. Bart Balletjes betrad het podium om de Band Zonder Banaan aan te kondigen.

BZB
Bart Balletjes kondigt de band aan
BZB
de bandleden komen binnen door de lijst
BZB
klaar voor de start….
BZB
…AF!
BZB
BZB
BZB

De band ging los en liet weer zien waarom hun optredens altijd de moeite waard zijn. Alle registers werden weer opengetrokken. Hoogtepunt was wel de “BZB net even anders”. De fans zonder banaan hadden massaal gestemd om zo een top drie te vormen van nummers die de BZB van een nieuw jasje zou voorzien. De uiteindelijke uitvoeringen waren niet helemaal de beloofde top drie maar de pret was niet minder. Zo werd “Foxie” gespeeld in Mot?rheaduitvoering, kreeg “Houten Brug” een Iron Maidenjasje en tranformeerde de BZB in Rammstein voor de Duitse versie van K?nig Pintenmann.

BZB
alsof Lemmy zelf op het podium stond
BZB
tijd voor een drumsolo
BZB
en een saxsolo van de rechterhand van de duivel
BZB
crowdsurfen mag nog bij de BZB

Het poppenkastspel uit de unpluggedtour kwam ook nog langs, net als klassiekers als Baila, Het Cafe, De Duivel, Slettebak en Samen Onderweg waarbij pastoor Lambert (?) het voortouw nam maar al snel aan de kant werd geschoven door de band.

BZB
de poppenkast was er ook weer
BZB
pastoor Lambert neemt het voortouw
BZB
maar wordt al snel aan de kant geschoven
BZB
de fans zonder banaan worden bedankt
BZB
de fanatiekste fan zonder banaan wordt weer terug het publiek in geholpen

Al met al weer een spetterend optreden zonder banaan. Na de laatste druppels bier opgedronken te hebben, gingen we op zoek naar de uitgang. Maar niet voordat Marieke nog even een paar vlaggetjes en Ron een groot glas koelwater hadden gescoord. Eenmaal bij de auto bleek er geen rook meer onder de motorkap vandaan te komen en na het toedienen van het glas water zou dat er ook niet meer onder vandaan komen. De terugweg werd gekenmerkt door het vrolijk vlaggen vanuit het dakraam (waarbij sommigen gewoon het vlaggedeelte van hun vlaggetje kwijtraakten) een korte pitstop bij een drie-sterren-restaurant met een grote gele M, een spannende race met een Porsche (die ruimschoots op punten gewonnen werd), een tankbeurt van 3 euro 59 en enig prachtig samenzang ondersteund door muziek uit Ron’s gsm.

BZB
de familie van Schie schoolt even samen

Terug in de Guyter werd nog een afzakkertje genomen, waarna iedereen nog een paar afzakkertjes nam en naar huis ging om bij te komen van een zwaar maar gezellig weekend.

Tot slot: Wil je ook zo’n hip BZB-vlaggetje? Print de onderstaande afbeelding dan op origineel formaat uit, zoek een stokje, ga met beide delen naar de Guyter, vraag aan Freek of ie ze aan elkaar wil plakken met plakband en vlaggen maar!

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

19 gedachtes over “Banaanloze dag”

 1. Inderdaad een erg grappig verslag en geheel op waarheid berust. Bedankt voor de gezellige dag en natuurlijk nog veel plezier met je vlaggetje! Als we Freek toch niet hadden. Byebye

 2. Ik geloof dat Amigo wel wat aan je tips heeft gehad Guapo en zo te lezen heeft hij ze allemaal in de strijd gegooid….

  Amigo, heb je nog een shirtje met alle handtekeningen van de BZB leden?

  Dat vlaggetje is echt cool, nu is het net of ik ook ben meegeweest( tip 18??)

 3. Ik vraag me af of hij wat met mijn tips heeft gedaan. Maar dat zullen we binnenkort maar eens onder 4 ogen bespreken. Of 6 ogen. Of 8. Of…

 4. Staat Kizzy vrijdag achter de bar dan? Met wie moet ik dan dansen als DJ Guapo er weer een paar hippe dansplaatjes tegenaan gooit?

 5. Er schijnen allemaal wilde meisjes uit de Tango te komen Amigo…keuze genoeg als het goed is!

  En vwb Kizzy; ze krijgt alleen wat tip hoor. Al weet ik tuurlijk nooit wat onze gigolo Amigo weer gaat uitspoken. Hij zal wel een leuk verslag over haar schrijven…;-)

 6. Was een mooie dag, ja een prachtige dag, was er ??n uit een miljoen. 🙂

  Nog gefeliciteerd met de fan-van-het-jaar-prijs voor de kleine Sandra!

 7. Ik geloof nu toch echt dat het hier niet meer gaat om BZB maar om hele andere zaken…

  De tips van Guapo zijn dus toch goud waard !!

  Klasse Amigo, ben trots op je !!!

 8. Bakak: ik heb je 3 uur geleden een SMSje gestuurd met de vraag of je al periodekampioen bent. En nog steeds geen reactie gehad; ben je geen periodekampioen? Heb je je mobiel uit staan? Of heb je gewoon geen zin om naar me te reageren?

 9. Even voor alle luisteraars die het nu niet meer begrijpen, een korte samenvatting:

  Oliveo3.nl is uit kansloze positie in de competitie door tijdig ingrijpen gered door Oliveo.nl. Het bestuur heeft interm trainer en mental coach DJ BakaB also known as Jan van Staa bereid gevonden het derde naar grote hoogte te stuwen. Gevolg hiervan is dat 3 periode kampioen kan worden als Lisse van Vuc verliest. Deze wedstrijd zou gister worden gespeeld, is verplaats naar dinsdag. Dan is 3 periodekampioen.

  Wint Lisse, dan moet Oliveo3.nl de laatste wedstrijd winnen om alsnog de periode te pakken.

  Bakab’s ‘vrienden’ leven zo zeer met hem mee dat zij hem gepast en ongepast om info blijven smeken. wellicht krijgen zij Oliveo9.nl ook wel weer aan t voetballen hahaha

  Guapo, je zou moeten weten dat in mijn business nachtwerk heel normaal is en ik dus net 3 uurtjes in mijn bedje lag te dromen toen de telefoon piepte. Keuze was snel gemaakt, verder slapen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *