Damesvoetbal

Er zijn van die dagen dat je jezelf plots terugvindt terwijl je naar wel hele vreemde dingen staat te kijken. Zo heb ik gisteren niet alleen naar damesvoetbal staan kijken, nee, het waren ook nog eens de dames van DSVP! De verkeerddenkende vrouwen konden gisteren namelijk kampioen worden in de uitwedstrijd tegen CVV Zwervers uit Capelle a/d IJssel.Omdat Arlette Trekker over heel wat meer talent schijnt te beschikken dan vriend Arie voetbalt zij wel in het eerste. En omdat Arlette zonder morren altijd bij de zondagse wanvertoningen van Oliveo9.nl komt kijken, vond ik dat het wel eens tijd was om dan ook maar eens bij haar te gaan kijken.

Om 18.15 uur werd ik opgehaald door Arie zodat we tijd genoeg hadden om naar Capelle te rijden en om 19.00 uur de aftrap van de wedstrijd te zien. Althans dat dachten we. Binnen no-time waren we inderdaad de van Brienenoord over, en toen kwamen we erachter dat we de Maas helemaal niet over hoefden. Keren dus en weer opnieuw opzoek naar de juiste afslag. Lang verhaal kort: Na een gezellig rondritje door Capelle a/d IJssel, Rotterdam, Capelle a/d IJssel, Nieuwerkerk a/d IJssel, Capelle a/d IJssel en Krimpen a/d IJssel kwamen we eindelijk aan in Capelle a/d IJssel waar we na enig zoeken het sportpark vonden.

Keurig om 19.30 uur stonden we langs het veld om Arlette aan te moedigen. Even rondkijken leerde ons dat we niet de enige spelers van Oliveo9.nl waren die op dit spektakelstuk waren afgekomen. Ook John ‘stuiterbal’ van Eijk stond langs de lijn tussen de spelersmannen. Officieel om zijn zus (die de hele wedstrijd op de bank zat) aan te moedigen maar iedereen die John een beetje kent weet dat ie van iedere zwetende vrouw kan genieten.

We werden meteen geinformeerd dat ‘we’ al achter stonden met 1-0. Tijd dus om ons eens met de wedstrijd te gaan bemoeien. Arie schreeuwde de longen uit zijn lijf om de dames naar voren te krijgen. Dat gaf mij de gelegenheid om eens te kijken hoe Arlette het deed. En dat viel helemaal niet tegen. Net als Arie staat ze aan de rechterkant van het veld maar in tegenstelling tot ‘Full Pull’ staat ze achterin. Een grondige analyse van haar kwaliteiten leerde me dat ze een betere techniek heeft dan Arie, dat ze meer snelheid heeft dan Arie, dat ze meer tactisch inzicht heeft dan Arie en dat ze verder kan ingooien dan Arie. Kortom, de vleugelspits van Oliveo9.nl gaat de komende zomerstop eens keihard trainen met zijn vriendin (en dan niet alleen in bed).

DSVP
Arlette organiseert de muur
DSVP
DSVP in de aanval na een goede dieptepass van Arlette
DSVP
de vriedin van Fred van der Helm kopt de bal terug naar Arlette

In de eerste helft kreeg DSVP wel wat kansen maar kwam het niet tot scoren. Even dacht het publiek dat er wel een bal in het doel belandde, maar deze bleek niet alleen over de keepster van Zwervers te zijn gevallen maar ook over de lat en dus achter het doel. Het luidde gejuich op de tribune verstomde dan ook weer snel toen een Pijnackerse speelster de supporters toebeet “Hij zit niet hoor!”

DSVP
“Hij zit niet hoor!”

Onnodig om te zeggen dat de spaarzame uitbraken van Zwervers kundig onschadelijk werden gemaakt door Arlette en dus brak de rust aan met een 1-0 achterstand.

DSVP
Arlette is het slot op de deur
DSVP
Arlette is sneller dan Arie
DSVP
Arlette tackelt beter dan Arie

De tweede helft bracht niet wat de kenners onder de supporters ervan verwacht hadden. Het begon nog aardig maar toen Arlette met buikkrampen het veld moest verlaten, kantelde de wedstrijd volledig. DSVP kwam vrijwel niet meer over de middenlijn en had geluk dat Zwervers met de kansen omging als Oliveo9.nl op een doorsnee zondag. De wedstrijd eindigde zo in een 1-0 nederlaag voor DSVP, wat John toch nog deed lachen: “Hahaha, benieuwd wat m’n vader nu doet met al die bossen rozen die achterin zijn auto staan.”

Terwijl Arlette zich na de wedstrijd tegen de brede kippenborst van vriend Arie vleidde, analyseerde ze de wedstrijd nog even in Oliveo9-stijl: “Kutzooi”.

Opstelling DSVP: Arlette Trekker (55. dsvpreservedame), nog tien dsvpdames.

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

13 gedachtes over “Damesvoetbal”

 1. Als ik het verslag eens goed analyseer dan kan ik niks anders dan concluderen dat Arlette Trekker toch wel bijna even goed moet zijn als Ronald Toussaint!

 2. Die conclusie klopt wel zo’n beetje. Ik ben de onderhandelingen met de trainer van DSVP da1 dan ook al begonnen. Ik hoop dat we d’r kunnen ruilen voor Arie eventueel met bijbetaling van een Snickers ofzo. Ben alleen bang dat ie er niet intrapt en dat ons budget niet toereikend is om twee Snickers te betalen.

 3. Twee snickers gaat niet lukken… een zak ’trek’drop of indien gewenst een zak boerderijdrop (waar volop trekkers in schijnen te zitten) behoort echter wel tot de mogelijkheden.

  Laat de onderhandelen maar beginnen!

  Ben overigens wel benieuwd naar de voorzetten van mevrouw Trekker.

 4. Allicht beter dan van Full Pull. Moeten de verbouwingskosten niet worden meegerekend? Ik bedoel van Arlette want Arie(Arielle voor insiders)is al wijf genoeg.

 5. haha..gaaf man..dit hoort ie nog wel ffies, bedankt ronald, leuk dat je er was. of arjan nu hetzelfde denkt weet ik niet…groetjes

 6. Ik krijg steeds meer door waarom die Amigo zo populair is bij de vrouwtjes! Die jongen heeft toch geen tips meer nodig. Misschien alleen nog een paar voor de laatste fase…

 7. ik zal je nog eens een keer mee nemen ergens heen ronie!!!!!

  en tijsco man kijk eerst eens naar je zelf voordat je begint te zeiken.

  volgens mij ben jij kampioen bank zitten

 8. hoi meiden van dcvp..hier even een berichtje van judith (van cvv zwervers)..ik wilde even zeggen dat ik het een leuke wedstrijd gister vond en ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet heel erg blij ben met de uitslag,maar vind dat jullie goed gespeeld hebben..wij moeten nog 2 wedstrijden en hoop dat we dan eindelijk naar de 2de klasse kunnen..maar hoop ook echt dat we het seizoen daarna jullie weer tegen komen alleen dan ook in de 2de klasse..succes volgend seizoen..!laat rcl een poepie ruiken..!ohw ja en niet te vergeten Arlette ik vond je ook erg goed spelen (ik speekde links buiten) had het moeilijk..en volgens mij ben je beter dan Arie, wie het ook mag zijn..

  waarschijnlijk tot 12/13 mei..

  doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 9. hoi meiden van dsvp, hier een bericht van een speelster van cvv..zwervers.

  gisteravond was het een goede zware partij, echt een wedstridj waar het om moest gaan van beide kanten. het was erop of eronder. we moesten allebei, en dat leverde een goede partij op.

  we hadden hetheel moeilijk, julliej waren fysiek sterk en wonnen veel duels. mijn complimenten om hoe julliej speelden.

  jullie komen er nog wel, als jullie zo door gaan.

  want julliej zijn heel moeilijk te verslaan, met dit team , dat hebben julliej tegen rcl laten zien thuis, dat jullie niet opgeven, dat jevan 2-1 achter nog 3-2 wint. in de slot minuten.

  ga zo door meiden, en doe je best volgend seizoen. misschien komen we elkaar nog een keer tegen.

  misschien in de 3e … maar hopelijk in de 2e klasse..

  groetjes en mischien tot 13 mei..

 10. Wat is het hier ineens gezellig met al die meiden die hier rondhangen! En leuk om te zien dat onze vleugelspitsen de bal hier wel keurig naar elkaar toekaatsen.

 11. Snotverdorrie, dalijk wordt het nog een populaire blog ook met al die meiden! Kzal snel Kluit eens aansporen voor een wat meer vrouwelijke ‘voorspelling van de week’.

 12. bedankt meiden van de zwervers, leuk dat jullie wat schrijven..judith, bedankt voor het compliment, ik had graag nog wat langer in het veld gestaan, maarja…

  nogmaals gefeliciteerd,en idd tot 12-13 mei. groetjes, arlette (rechts-back) owja..arie (arjan) is mijn vriendje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *