Oliveo9.nl verwerkt koninginnedag op eigen manier

Afgelopen zondag stond de laatste competitiewedstrijd van Oliveo9.nl op het programma. Het betrof de uitwedstrijd bij het Delftse Full Speed 3. Dat de feestavond van de dag ervoor nog niet helemaal verwerkt was, bleek al snel.Hoe de KNVB het voor elkaar heeft gekregen is nog steeds niet helemaal duidelijk maar terwijl er om de haverklap niet gevoetbald hoefde te worden door de stoere helden van Oliveo9.nl omdat de bondsbobo’s dat niet nodig achtten, moest na elk feest in het pittoreske dorpje gelegen aan de plas van Buijsen aangetreden worden. En dat het negende niet meer zo snel als vroeger herstelt van gezellige avonden waar de drank rijkelijk vloeit, bleek al eerder na het Oliveofeest (3-1 verlies bij Wippolder 3) en de eerste tentavond (2-2 gelijkspel na 2-0 voorsprong tegen Blauw Zwart 6). Toch was dit geen enkele reden om ergens rekening mee te houden tijdens de optredens van Pater Moeskroen, Gerrit Wehkamp, Wolter Kroes en Vangrail. Vrijwel de gehele selectie was aanwezig in de tent op het raadhuisplein vooral om elkaar in de gaten te houden, zo was her en der te horen. Blijkbaar kwam er toch een punt dat men elkaar niet meer in de gaten hield want vrijwel alle aanwezige spelers van Oliveo9.nl stonden aan het eind van de avond met dubbele tong voor de zesde keer hetzelfde stomvervelende verhaal aan elkaar te vertellen.

Toch waren er ook spelers die wel degelijk rekening hielden met de kraker tegen Full Speed 3. Zo had Erik Brouwer besloten om de tegenstander in Delft in de gaten te gaan houden, en ging Hans Scharp vroeg naar bed om fit te zijn voor zijn laatste officiele wedstrijd in Oliveo9.nl. Zelfs John ‘stuiterbal’ van Eijk hield rekening met het beladen duel. Middenin de nacht besloot de sympathieke Oliveaan om een meisje dat in Delft woonde op zijn scooter naar huis te brengen. Na een helse rit door wind en regen kwam John met de zeker niet onaantrekkelijke Delftse aan bij haar huis. Om hem gepast te bedanken, nodigde ze hem uit binnen te komen zodat hij zich weer kon warmen aan haar wulpse lichaam. John wees de uitnodiging echter resoluut van de hand. “Nee meisje, ik moet morgen weer presteren dus ik ga meteen weer naar huis”, nam hij afscheid van de beteuterde jongedame om vervolgens weer op zijn scooter te springen, door wind en regen naar zijn eigen huis te racen en daar onder de wol te kruipen. Hulde voor deze vastberadenheid!

Voor de eerste (en laatste) keer dit seizoen was Oliveo9.nl ruim op tijd voltallig aanwezig op het sportpark waar het moest voetballen. En onder het genot van luide muziek werd een uitgebreide warming-up gedaan. In plaats van zoals normaal vier keer een bal over het doel heen te jagen, werd dit nu zeker wel een keer of 15 gedaan.

De wedstrijd begon zoals vele anderen. Oliveo9.nl zocht meteen volop de aanval en was dicht bij het openingsdoelpunt. De begaafde middenvelder Ronald Toussaint besloot het doel onder vuur te nemen. Zijn poging werd geblokt door een Delftenaar waarna de bal voor de voeten van Tijscoman van Wieringen kwam. Deze bedacht zich geen moment en haalde ongenadig hard uit om vervolgens te zien hoe zijn kiezelharde schot uiteenspatte op de vuisten van de doelman van Full Speed.

Full Speed 3 - Oliveo9
Co vraagt zich vertwijfeld af wat hij ook alweer moet doen als de tegenstander de bal heeft

Vrijwel meteen daarna counterde Full Speed naar het openingsdoelpunt. Als een kaartenhuis bij windkracht 8 stortte Oliveo9.nl na de vroege achterstand in. Vooral de duidelijke vermoeidheid bij spelverdeler Toussaint deed het elftal van grensjager/wasvrouw/loverman/bbq-eigenaar/linedancer/bierliefhebber Gerard van Winden geen goed. Hij schudde zo af en toe nog wel een knappe actie uit de heupen maar na een half uur was de pijp totaal leeg.

Full Speed 3 - Oliveo9
de talrijke toeschouwers sporen Toussaint aan om zijn kunsten weer in het veld te gaan laten zien

Even was de verwachting dat toptalent Erik Brouwer de leiding in het veld zou overnemen maar de druk werd de Koreaan al snel te groot en ook hij moest zich neerleggen bij de suprematie van Full Speed.

Full Speed 3 - Oliveo9
Brouwer houdt het tempo hoog en stuurt Zut diep

De rest van de wedstrijd laat zich kort samenvatten: Oliveo9.nl deed er alles aan om de schade zo beperkt mogelijk te houden maar moest toch lijdzaam toezien hoe de gastheren in totaal vijf keer doel wisten te treffen. Slecht ??n hoogtepunt kwam er nog van Pijnackerse kant. Hans Scharp verzilverde in zijn laatste wedstrijd een strafschop en redde zo de eer.

Full Speed 3 - Oliveo9
Terwijl Johan Cruijff iedereen nog eens neer zet, kotst Arjan nog ??n keer alles uit

Na afloop keerde in de kleedkamer al snel weer de lach terug op de Pijnackerse gezichten. Onder het genot van enkele flesjes gerstennat werd dit keer dan maar niet de wedstrijd maar de avond ervoor geanalyseerd. Dit leverde veel gelach en gepraat over vrouwen, bands, vrouwen, dronken mensen, vrouwen, volle tenten en vrouwen op.

Full Speed 3 - Oliveo9
Zut en Neet staan slap te lullen onder de overigens uitstekende douche

Ook liet Tijscoman zien dat de hippe Hans van Breukelen retrocollectie is uitgebreid met hippe Hans van Breukelen retro onderbroeken.

Full Speed 3 - Oliveo9
Tijscoman toont de nieuwe hippe Hans van Breukelen retro onderbroekencollectie. Je kunt er veel in kwijt, zo is op de rechterfoto te zien

Door een enkeling werd ook nog een traantje weggepinkt toen Hans voor de laatste keer zijn wereldberoemde specialiteit toonde, het uitdelen van de portemonees, horloges en sleutels.

Full Speed 3 - Oliveo9
Hans met zijn wereldberoemde specialiteit

Door de overwinning van Juventas op HBS is Oliveo9.nl op een verdienstelijke eennalaatste plaats geeindigd in de res. 6e klasse I en kan met vertrouwen worden uitgezien naar het Noord-Hollandse toernooiseizoen.

Full Speed 3 - Oliveo9
die nummer 9 spoort niet helemaal, toch mag ie blijven

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

13 gedachtes over “Oliveo9.nl verwerkt koninginnedag op eigen manier”

 1. Een tweetal reacties van het Riesentalent van oliveo 9, die volgend seizoen na een drukke kantoorweek eindelijk eens elke zondag wil schitteren op het veld, en daarom wat vaker gaat trainen…:

  1) die heupwiegende, spelbepalende middenvelder ging er uit bij een 3-0 achterstand. In het, verder enorm opbjectieve verhaal, wordt nu de suggestie gewekt bij de 1-0.

  2)heb je iets gemanipuleerd aan die foto van Neet en Zut onder de douche? Volgens mij is er iets anders dan normaal maar ik zie zo snel ff niet wat.

 2. Tis weer een mooi ‘lul’verhaal geworden…

  Toch lekker om je op de laatste dag van de competitie veilig te spelen. Maak me ernstig zorgen over hoe het nu volgend jaar verder moet zonder Hans..

  Hans bedankt voor de mooie jaren dat ik met je in Oliveo9.nl mocht spelen en wie weet roken wij ooit nog eens een sigaartje in de rust…

 3. Die heupwiegende, spelbepalende middenvelder verliet fysiek dan wel het veld bij 3-0, mentaal had hij dat al na de 1-0 gedaan.

  Ik heb idd ‘iets gedaan’ met de foto van Zut en Neet maar ik verklap nog niet wat. Kijk nog maar eens goed en misschien dat je het dan ziet.

  En Kebab, Oliveo9.nl was voor aanvang van de competitie al veilig, dus ik vraag me eigenlijk wel af waarom we al die vermoeiende wedstrijden nog gespeeld hebben.

 4. Lieve Amigo,

  Is het nou echt zoveel moeite mijn naam een keer goed te spellen…

  Heb ik je trouwens al vertelt dat er voor jou een fonkelnieuw contract klaar ligt wat je even moet tekenen….

 5. Sorry DJ GebaK, die naam blijft moeilijk. Over wat voor contract hebben we het? Ballenjongen bij Oliveo 2? Voorprogramma van de ‘Bocht is Back in Business Tour’? Uitsmijter bij het Millenniumtoernooi?

  Zeg Tijscoman, nou ik die foto heb gezien, snap ik wel eindelijk wat Belinda in je ziet. Ik kon me al niet voorstellen dat ze op je karakter of je looks viel.

 6. DJ TeStrak, Amigo heeft zich een paar jaar geleden voor het leven vastgelegd bij oliveo 9. Net als Dirkie Kuyt bij Feyenoord zeg maar. Nou valt er natuurlijk altijd te onderhandelen. Maar dan zal er flink in de beurs getast moeten worden. Misschien een ruil met Robak, en een kissie (nee geen Kizzy) om het af te ronden?

  Kga nu ff de sportschool in. Alvast een beetje trainen voor volgend seizoen…

 7. Toch jammer die negatieve reacties…

  Ik denk dat het talent van t jaar( vreemd genoeg ging de JC prijs naar iemand anders) niet blij wordt van deze reacties. Met name Tijscoman maakt het erg bont. Ook een ruil voor slechts een enkele middelmatige speler van Oliveo3.nl maakt Amigo volgens mij niet vrolijk.

  Heb voor Amigo een perskaart geregeld voor de ontmoetingen van Oliveo3.nl in de nacompetitie, daar zitten een paar kleine voorwaarden aan vast, meer niet….

 8. Dank je voor de steun DJ LampeKaP. En het doet me ook goed om te zien dat vriend Guapo mij minstens evenveel waard vindt als Robak en Kizzy samen.

  En wat betreft die perskaart en de ranzige voorwaarden die daar aan kleven, daar hebben we het morgen nog wel effe over.

 9. Waar en hoe laat? moet morgenavond eerst ff de selectie van 18 namen bekend maken bij de bond dus eerst nog even topoverleg met RU en MP….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *