Arctic Monkeys, 7 mei 2006, Paradiso

Guapo heeft ook weer eens wat mee gemaakt. En ook eens niet zo maar iets maar een concert van de ‘heetste band’ van dit moment: Arctic Monkeys. Een band die niet alleen door popkenners als de grootste talenten van dit moment worden gezien maar die op deze blog ook al eens zijn getipt als nieuwe hype.

Omdat op dezelfde avond dat Ajax ten koste van die boeren uit Eindhoven de vaderlandse beker hebben gewonnen begon de tocht naar de (voetbal)hoofdstad een stuk later dan gepland. Maar ach, we weten hoe die hippe bandjes zijn; die beginnen altijd minimaal een uur te laat. Dus geen paniek. Toen we uiteindelijk vertrokken en al snel in een aardig lange file waren beland werd Guapo toch ouderwets nerveus. Dan maar van de snelweg en de prachtige omgeving van Alphen a/d Rijn/Leiderdorp verkennen om daarna weer snel op de snelweg te komen. Echter alle afslagen/opritten waren afgesloten waardoor we een uur lang door het polderlandschap zijn gereden. Dit ging dus allemaal te lang duren en mijn bloeddruk steeg dan ook naar gevaarlijke hoogte. Maar Guapa verzekerde me dat die rock-n-roll-sterren van tegenwoordig toch echt wel anderhalf uur later zouden beginnen.
Uiteindelijk waren we om kwart over negen in Paradiso. Na snel de benodigde lidmaatschappen te hebben gekocht, aan de uitsmijter gevraagd te hebben of ze al lang bezig waren (‘best wel’) en de jassen in de garderobe te hebben geknikkerd stonden we in die ouwe kerk te kijken naar vier jonge gasties op een podium.

foto 1

Waren dit ze nou? Waar iedereen al maanden over sprak en schreef? Waarvan de concerten overal in Europa binnen een mum van tijd zijn uitverkocht? Maar dit waren ze dus echt! Vier hele jonge pikkies die toch wel erg goed speelden; ze speelden strak, de zang was erg goed en het geluid viel ook niet tegen. En dat hun muziek erg energiek was wist ik al na het diversen keren beluisteren van hun Cd. En de rest van de poptempel ook dus de zaal ging goed uit zijn dak. Het is toch mooi om te zien dat vier van die snotapen zo’n hele ruimte vol met muziekliefhebbers (toch ook best veel ouwe lullen), waarschijnlijk veel popjournalisten en zeker wat BN’ers (oa de zanger van ZzZ, van ‘Van Katoen’ en die mooie van Lois Lane) compleet plat kunnen spelen.

foto 2

Goed, we waren dus al vrij laat en het reptoire van die jongens bestaat uit maximaal 15 nrs van gemiddeld drie minuten. Dan weet een beetje boekhouder toch al snel dat het geen lang optreden zou worden. Dat bleek dus ook. Wij hebben ongeveer een nummer of zeven meegemaakt en toen was het alweer voorbij. Kort maar krachtig zeg maar. Geen toegift dus, en na een krap half uurtje stonden Guapa en ik beduusd naar het podium te kijken waar al snel alles werd op geruimd.

foto 3

En dan de vraag die ik me een paar keer gesteld heb; zijn ze nou echt zo goed als iedereen bericht. Nou zo hemels goed zijn ze nou ook weer niet. Maar ze maken wel hele knappe liedjes, spelen strak en en hebben een erg goede zanger. Volgende keer moeten we maar eens eerder van huis gaan om ze langer live te kunnen aanschouwen. En misschien blijken ze dan echte wel beter dan de Beatles.

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

8 gedachtes over “Arctic Monkeys, 7 mei 2006, Paradiso”

 1. Amigo, kheb ook nog wat prachtige filmpjes van deze knulletjes (en andere recente optredens). Wanneer kom je nou eens uitleggen hoe ik die op de blog zet!? (deze week kan ik niet…)

 2. Ach ach ach, je zal kaartjes hebben voor de Arctic Monkeys en dan gewoon veuls te laat komen. Da’s toch wel de misser van het jaar. Om ze nou met de Beatles te gaan vergelijken (en ze zelfs beter te noemen) is natuurlijk wel een beetje heiligschennis. Laten we eerst maar eens gaan kijken hoe ze zich tot Radiohead verhouden. (een vergelijking die ze uiteraard ook gaan verliezen)

  Ik heb deze week ook geen tijd. Misschien volgende week een keertje.

 3. Nou we waren niet veelste laat maar het concert was veelste kort. Als je dan maar iets te laat bent is het relatief wel veel natuurlijk.

  Ha, die teasende afsluiter heeft zijn werk toch weer goed gedaan!

 4. Konden ze niet alle nummers twee keer spelen? Wellicht kun je het concert binnekort bekijken op http://www.fabchannel.com/ , een Nederlandse site die een Webby heeft gewonnen. (da’s de meest prestigieuze internetaward die er is) Da’s een mooie en leuke site.

  Dat was geen teaser maar een belachelijke opmerking. Misschien dat je ze met de Shavers kunt gaan vergelijken. Hoewel die waarschijnlijk een wat indrukwekkender podiumpresentatie hebben.

 5. Ik denk dat je Pijnacker niet eens in komt. Het stikt momenteel van de politie in het dappere dorpje. En die lui slaan er meteen op los als ze iemand zien.

 6. Kan je nagaan, hier in Wateringen zijn ze maar wat jaloers…. Ze willen ook graag op tv. Wie weet is dit corps ook wel wat voor Waterpop???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *