Rockavond in Pijnacker

Gisteravond, vrijdag 12 mei, was de enige echte concertavond in Pijnacker. Niet met Guus Meeuwis, Ali B of Vangrail maar steviger vakbroeders, zoals daar zijn the Peptones, SideKickBob en the Shavers.
We gingen met Ferdinand, Co, Steef (van Steef en Steef) en Kluit. Eerst een drankje gedaan in de Guyter. Maar al snel begon het te kriebelen (zeker bij Co maar die had dan ook nog een kaartje in de aanbieding) dus zijn we maar snel richting de Trucker gegaan. Daar aangekomen bleken net the Peptones hun weergaloze show te hebben afgerond. Maar daar treurden we niet lang om. Niet alleen gingen we verder met bier drinken maar ook SideKickBob begon al snel met hun show. Ik had ze al een paar keer gezien dus voor mij was het bekend werk. Voor de rest niet, wat hen er toch niet toe bracht om te vertrekken.

We're SideKickBob

Na een nummer of 12 met gemiddelde lengte van 1 minuut en 10 seconden hadden we dat ook weer overleeft. Binnen no time hadden de roadies de instrumenten weg gehaald van het podium zodat hoofdact van de avond zich kon gaan voorbereiden.

En de hoofdact vanavond was niet zo maar iets. Nee, het waren de Shavers. De meest harde (Noord)-Hollands-talige band van de Benelux. De Shavers bestaan uit 3 leden; 2 erg goede muzikanten (gitarist en drummer) maar het voornaamste lid is toch wel Johannes van der Boom. Een wat corpulente zanger met over zijn hele lichaam plakplaatjes. Verder heeftie een paar indrukwekkende bakkebaarden en twee als pijlen geschoren stukken haar op het achterhoofd. Een indrukwekkende vertoning dus.

Leuke bril

Vanaf de eerste seconde gingen de heren ‘los’. Eerst vooral muzikaal maar toen Johannes wat meer bij stem was ook vocaal. Hun hele repetoire kwam langs waarbij met name ‘Halvarine Gatverdamme’ (een parodie op ‘Heroine Godverdomme’?) luidkeels door de hele Trucker eo werd meegezongen (incl. ondergetekende).
Op een gegeven moment was het Pijnackerse jeugdhonk zelfs zo in extase dat bijna alle mannelijke toeschouwers spontaan hun shirt dan wel overhemd uittrokken.

Steef denkt er het zijn van

Het leek Guapo wel een mooi moment om zijn t-shirt aan te houden en wat dichter bij het podium te gaan staan om foto’s te maken van de legendarische bandleden. Na eerst een blonde dame van Pijnackercity-blog.nl te hebben weggeduwd en zelfs Sjaak Oudshoorn een paar porren te hebben gegeven stond ik op een mooie plek voor wat puike klikjes

Uitzinnig publiek

Mooie plakplaatjes

Shavers

De drummer en de duivel

Bij terugkomst op de vaste standplek, bij de uitgang, bleken Co en Steef er snel van tussen te zijn gegaan. Waarschijnlijk konden ze de pure vaderlandse Rock niet echt waardereren.
Ferdinand, Kluit en ik echter vonden het fantastisch (toch?) en waren dan ook uiteindelijk knap teleurgesteld toen Johannes net niet instorte maar wel stopte met zingen. Een teken voor de andere twee muzikanten om er ook maar mee op te houden en de vele lofuitingen in ontvangst te nemen.

Omdat het wel ?rg warm was in de Trucker zijn we na het concert maar naar de Guyter gegaan voor nog een paar pilsies, waar Kluit de ene na de andere exclusieve tip van de twee ervaren rotten in het vak kreeg. Ik ben eigenlijk benieuwd of die er nog wat mee heeft gedaan?

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

16 gedachtes over “Rockavond in Pijnacker”

 1. Da’s een lange maaltijd Guapo. Ik zit nou al vrij lang te wachten op de afloop van dit razendinteressante verhaal.

  Is Co bijvoorbeeld dat kaartje nog kwijtgeraakt? Bleven jullie bier drinken? Welke Steef (van Steef en Steef) was erbij? Nam de hoofdact afscheid in stijl? Ging Gerard van Winden nog luchtgitaar spelen?

  Vragen, vragen en nog eens vragen…

 2. Ik dacht al; als er iemand reageert dat ik op moet schieten is het Amigo wel. Maar die zit toch een lang weekend in de Ardenne dus ik dacht dat ik wel tijd zat had…

 3. In de Ardennen hebben ze tegenwoordig ook internet hoor! Het wordt daar wel in de brievenbus afgeleverd maar toch.

  Dus schiet eens op man, want we verliezen bezoekers door dit broddelwerk.

  Je stond trouwens wel lekker dicht bij het podium! Moest je Sjaak Oudshoorn en Paul Bergen daarvoor wegduwen of gingen die uit zichzelf al opzij voor je?

 4. De spanning opbouwen heet dat… Enneuh, ik heb priv? nogal druk!

  Mooie foto h?, die zanger beweegt een beetje te veel dus die heb ik er maar af gelaten!

 5. Nou nou nou, beetje geintereseerder mag ook wel!

  Ik heb t echt heel druk. Maar ik heb net voor 1,5 uur muziekbestanden afgeleverd bij onze algemene directeur. Dus van die taak ben ik ook weer ff af. Misschien lukt het vanavond wel. In de rust of zo…

 6. Ik heb jou al zo veel tips gegeven jongen. Tis niet voor niets dat je zo ongeveer de populairste jongeman van Pijnacker en omstreken bent.

 7. Het is dat je geschreven hebt dat hij zijn shirt open heeft, anders was het me niet eens opgevallen. Kleurverschil is er niet.

 8. En een fantastisch verslag. Heb toch wel een beetje spijt dat ik er niet bij was. Ik heb namelijk wel een onwijs lekker ding gemist zo te zien! Komt er de volgende keer weer zo’n onweerstaanbaar figuur op het podium, dan ontvang ik graag een uitnodiging! Ik ga trouwens niet mee als Robin weer z’n shirt uittrekt………..:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *