Jazz in Rotterdam: een voorproefje

In het kader van North Sea Jazz around town (in Rotterdam dus ) werd er gisteravond in rockabilly-palies ‘Waterfront’ een jazzavondje georganiseerd. Ik heb deze avond flink gepromoot maar uiteindelijk hadden alleen Guapa en Rombie voldoende vertrouwen in mijn smaak. Maar dat betaalde zich dik terug. Want het is uiteindelijk een erg leuke avond geworden waarbij ik eigenlijk wel toe kan voegen dat Guapo er een held bij heeft; Jules Deelder. Een echte Spartaan. Een alleraardigste schrijver/poeet. Een ware dandy. Een Rotterdamse cynische zeikerd. Maar gisteravond vooral een echte jazzliefhebber.

Vanwege mijn eigenschap om altijd maar te denken dat concerten waar ik heen wil snel uitverkocht raken waren we erg vroeg bij het Rotterdamse poppaleis. Dat was echter totaal niet nodig want het was erg rustig, en zou dit ook de hele avond blijven.
De welbekende popzaal was omgetoverd tot een waar jazzhol met uitvergrote hoezen van ouwe jazzplaten als decoratie aan de muur en een DJ die fijne jazzriedeltjes draaide.

 mooie hoes

Na een kleine 3 kwartier kwamen de vrienden van Jules het podium op om ons te vermaken met erg leuke en strakgespeelde jazzmuziek. Het was overigens het Benjamin Herman trio waarvan de kenners Benjamin natuurlijk beter kennen als muzikaal leider van New Cool Collective.

Benjamin

Benjamin met zijn toeter

De best geklede jazzmuzikanten van Nederland

Na een half uurtje spelen door de heren was de beurt aan d? man van de avond. Hij had al een tijdje stiekem in een hoekje staan swingen maar nu mocht hij het publiek vermaken. Hij deed dat door verhaaltjes/poezie voor te lezen uit eigen werk (waarschijnlijk zijn laatste). Meestal zwaar cynische teksten waarbij jazz het hoofdthema was.

Ook nog kekke schoenen

Jules Deelder

Na nog een paar nummertjes door het jazztrio en vele woorden van Jules ging laatstgenoemde plaatjes draaien. En dat waren stuk voor stuk erg lekkere nummers die hij vanachter zijn draaitafel liet horen. Het swingde de pan uit. Hij had afentoe wat moeite om te bekijken of hij wel de goede kant van de LP opzette maar een blik door zijn vlinderbril en de naald in de juiste groef was voldoende om de zaal te vullen met uiterst dansbare jazz!

Jules met vlinderbril

Jules aan het swingen

Jean Tabac Trio

Jules heerst

Het was dus een lekker jazzavondje waarbij ik het gevoel had meer van ?chte jazz te proeven dan tijdens 3 dagen bij het NSJ-festival…

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

8 gedachtes over “Jazz in Rotterdam: een voorproefje”

  1. Amigo, je moet echt een keer uitleggen hoe ik filmpjes moet plaatsen want ik heb nu ?cht een paar hele mooie!

  2. Hmm, ik heb nog eens gekeken maar die laatste foto is bij nader inzien niet erg scherp. Die van Jules die een plaat in zijn neus probeert te stoppen en die van die twee swingende jazzliefhebbers zijn een stuk beter!

  3. Jules probeert alles in zijn neus te stoppen…

    Had ik trouwens al gemeld dat ik al die foto’s van je verslagen van Pinkpop niet echt best vind…;-(

  4. Ik h?d wel veel mooiere foto’s dan jij. Prachtig waren ze. Kmoest ze alleen weg gooien

    Goed dat je me er trouwens nog aan helpt herinneren; ik zou onze blog nog volpleuren met allerlei bestanden mbt Tool. Als ik weet hoe dat werkt tenminste…

  5. H? Amigo, heb je al eens geluisterd naar muziek van Wolfmother? Lijkt me echt wat voor jou als Black Sabbath fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *