De Ruif in topvorm

Gisteren werd de tweede dag van het Delfts Horeca Softbaltoernooi 2006 afgewerkt. Op de velden van de Blue Birds bleek tot veler verbazing dat Ruifgangers ook ver van het thuishonk aan de Kerkstraat tot grote hoogte kunnen stijgen. Twee wedstrijden werden er gespeeld en twee wedstrijden werden er souverein gewonnen.Vol vertrouwen in hun ploeggenoten besloten Guapo y Amigo hun naam eer aan te doen door zoals gewoonlijk vergezelgd door Guapa te laat te komen. Het bleek geen enkel probleem. Met slechts 6 spelers was de tegenstander in de eerste wedstrijd van het kastje naar de muur geslagen. Uiteraard ontstond toen al snel de discussie of het wel zo verstandig was om de twee vedettes in de tweede en laatste wedstrijd van de dag in te zetten. De zielige blik in de ogen van Guapo en Amigo alsmede de blessuregevoeligheid van Rombie deed de rest echter toch besluiten om het maar aan te zien. (“eerste worden we toch niet meer”)

Sofbal 2006

Guapo y Guapa arriveren, vrolijk maar uiteraard te laat

Sofbal 2006

Rombie is bezig met een cooling-down

Sofbal 2006

Guapo begint meteen met zijn warming-up

Sofbal 2006

Bas laat zijn (hockey)balgevoel ook even zien

Sofbal 2006

technisch directeur Noos heeft zo zijn bedenkingen bij de kwaliteiten van Guapo

Tegenstander was het op papier sterke de Kurk. De spelers van dit gezellige eetcaf? in de Kromstraat begonnen meteen met een psychische oorlogsvoering door in de warming-up alle ballen hard en ver weg te slaan.

Sofbal 2006

er wordt gelachen om het psychologische spelletje van de Kurk

De Ruif liet echter zien het mentale spelletje ook te beheersen en eiste meteen de eerste slagserie op bij de scheidsrechter. Het bleek een klap die de Kurk niet meer te boven kwam. De ??n na de andere honkslag werd op de arme spelers van de Kurk afgevuurd en het ene na het andere punt werd gescoord zodat de Kurk halverwege de wedstrijd al tegen een kansloze 11-0 achterstand aankeek.

Sofbal 2006

de ene na de andere honkslag wordt op de Kurk afgevuurd

Sofbal 2006

de ene na de andere honkslag wordt op de Kurk afgevuurd

Sofbal 2006

de ene na de andere honkslag wordt op de Kurk afgevuurd

Sofbal 2006

de ene na de andere honkslag wordt op de Kurk afgevuurd

Sofbal 2006

de ene na de andere honkslag wordt op de Kurk afgevuurd

Het kleine beetje hoop dat de Kurk nog koesterde werd in de gelijkmakende slagserie kundig om zeep geholpen door de Ruif. De enkele Kurken die geen drie slag om de oren kregen, werden uit gevangen door de Ruifers. Toen duidelijk was dat de punten binnen waren, liet de Ruif de teugels nog ietwat vieren zodat de Kurk de eer nog enigzins kon redden en er uiteindelijk een alleraardigste 11-6 overwinning voor de Ruif op het scorebord stond.

Sofbal 2006

na een overwinning is het goed drinken

Na afloop werd er onder het genot van wat gerstennat nog enige tijd gezellig op los geanalyseerd en gefilosofeerd waardoor de kenners a.s. zondag nog veel meer hoogstandjes verwachten tijdens de wedstrijden die de Ruif dan zal spelen, maar vooral ook tijdens de afsluitende barbecue.

Sofbal 2006

Strangers in the night

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

Een gedachte over “De Ruif in topvorm”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *