Festivalverslag Haldern, dag 1

Het zag er lang naar uit dat het visiteren van het meest relaxte festival van Europa (hoeveel ken ik er eigenlijk?!) een onmogelijk verhaal zou gaan worden. Echter op het laatste moment ontving ik toch de juiste reactie op mijn advertentie op marktplaats. 4 kaartjes kon ik overnemen voor een erg schappelijke prijs. En via een snelle deal in de Ruif was ik uiteindelijk toch in het bezit van de door mij zo verlangde tickets. Ook voor kluit had ik een kaart geregeld maar bij nader inzien had ie toch niet zo’n zin om een weekend op te trekken met 2 van die kleffe stelletjes. Het gezelschap bestond dus uit Guapo en Guapo, Rombie en de speciaal ingevlogen verkering van Rombout: Carolina. Omdat de Veils vrijdag de aftrap zouden doen van het festival en ik dit een erg leuke band vind wilde ik bijzonder graag op tijd zijn. Guapa was echter de ochtend van vertrek weer uiterst tranquillo waardoor we een uur later vertrokken dan gepland. We hebben snel de tortelduifjes opgehaald en zijn richting Duitsland gereden. Dat naar Duitsland rijden ging vanwege de files ook niet echt snel waardoor Guapo al snel weer mopperend in de auto zat.
Na een verder redelijk voorspoedige tocht kwamen we rond half 4 aan in Haldern. Ff snel een plek zoeken voor de auto en de tenten en daarna snel naar het festivalterrein leek me het beste idee. Vond de rest van het gezelschap niet zo’n goed idee. Eerst dus maar ff de tenten opgezet wat gezien het slechte weer wat op komst was eigenlijk niet zo’n slecht idee was. Rond half 5 zijn we dan toch richting het terrein gelopen maar omdat Guapa en Rombie als vanouds in de buurt van de Duitse uitbater van wilde staan was het toch wel 10 minuten lopen voordat we bij de ingang waren. Ik was vooruit gelopen zonder te wachten op de rest (the Veils man…) en stond in mijn eentje in de rij voor de ingang. Echter nog zonder benodigde polsband dus kon ik weer terug. En de tijd tikte maar door. Terug in de rij hoorde ik wel het optreden van de the Veils; misschien kan ik nog wel een een paar nrs meepikken. Binnen gekomen bleek dat min of meer het geval; ik kon nog 1,5 nr horen en precies ??n foto maken. Dat was dus een tegenvaller. Moet ik ze toch nog een keer ergens anders gaan zien.

The Veils
The Veils

Na the Veils was de beurt aan Morning Runner. Ik had wel eens een nummertje van ze gehoord op kinkfm en het leek me wel aardige muziek die ze maken. En dat was dus het geval. Of meer nog eigenlijk want ze maken toch wel erg leuke muziek. En ze speelden eigenlijk ook nog heel goed dus dat was 45 minuten genieten.

Morning Runner
Morning Runner

Toen was de beurt aan the Zutons. Rombie had ze al 3 keer gemist dus het leek mij wel een aardig plan om dat ook voor een 4e keer te laten gebeuren en terug naar de tent te gaan om ons luchtbed op te blazen. Rombie toch maar zijn zin gegeven en het optreden van the Zutons gezien. Guapa en ik hadden ze al eerder gezien in Rotown (toen waren ze nog ?cht underground) en naast dat het een leuke band is viel me toen al de kittige saxofoniste op.
the Zutons (1)
the Zutons (1)

Zo’n meisje komt een band toch erg ten goede! Leuk optreden maar eigenlijk zal ik over de muziek van the Zutons nooit ?cht heel enthousiast worden.

the Zutons (2)
the Zutons (2)

Voordat We Are Scientists zouden beginnen besloten we dan toch maar eerst onze slaapspullen uit de auto naar de tent over te hevelen en het luchtbed op te blazen. We liepen richting de camping en toen begon het langzaam te regenen.

Regenponcho
Regenponcho

Eer dat we bij onze tent aangekomen waren was er sprake van een hoosbui die zijn weerga niet kende. Het kwam met bakken uit de lucht! Terwijl Rombie en Carolina snel hun tent indoken besloten Guapa en Guapo maar even te schuilen in de auto. Die is tenminste zeker waterdicht. Even een bui afwachten, onze slaapgelegenheid gereed maken en dan weer snel richting het festivalterrein was ons plan. De bui duurde echter langer dan gehoop, ruim een uur zelfs eigenlijk. Ondertussen natuurlijk de boel in tent van de tortelduifjes in de gaten gehouden d.m.v. een belletje. Na een tijdje werd het dus toch weer droog. Snel de spullen in de tent gegooid en naar het veld gegaan waar het allemaal gebeurde. Dat luchtbed zouden we later well opblazen.

<%image(20060807-Haldern 2006, dag 1 007.jpg|338|450|De tortelduifjes plaatsen een extra scheerlijntje)%>
De tortelduifjes plaatsen een extra scheerlijntje

Echter op weg naar de artiesten begon het alweer te spetteren wat de baggerzooi niet ten goede kwam. Overal lag intussen water of in ieder geval een flinke stinkende laag modder.

<%image(20060807-Haldern 2006, dag 1 008.jpg|338|450|Guapa in oud-
Russische kledij)%>
Guapa in oud-Russische kledij

Vanwege het schuilen voor de regen hadden we We Are Scientists gemist en gezien de rij voor het de ingang naar de het optreden van de Cooper Temple Clause zag het ook naar uit dat we hun optreden zouden missen. We waren toch nog op tijd om een stukje van de the TCTC mee te maken, al was het in de stromende regen. TCTC is een favoriete band van Guapo waardoor ik het toch wel waard vond om me nat te laten regenen voor het podium.

The Cooper Temple Clause (1)
The Cooper Temple Clause (1)

Dancing in the rain
Dancing in the rain

Alhoewel ik maar een nr of 5 van de heren heb gehoord moet in concluderen dat het toch wel een erg goed optreden was. Ook maar iets om nog een keer te zien dus.

The Cooper Temple Clause (2)
The Cooper Temple Clause (2)

Baggerzooi
Baggerzooi

Om 21.40 uur stond Motorpsycho ingepland. Ook al een leuke band (wat een toeval…). Motorpsycho bestaat uit drie Noren waarvan de twee gitaristen getooid zijn met echte vikingmanen.

Motorpsycho
Motorpsycho

Het zou een goed en redelijk stevig concert worden waarbij ik weinig bekende nrs hoorde. Dat ik maar twee van de 21 Cd’s heb zal daar wel mede aan hebben bij gedragen.

En het bleef maar regenen.

Leuke regenponcho's
Leuke regenponcho’s

Ondertussen had de regen het terrein omgetoverd tot een podium voor modderworstelen.

Modderbad
Modderbad

Echter sommige mensen deerden dat in het geheel niet.

Tortelduifjes in de bagger
Tortelduifjes in de bagger

De volgende in de rij van artiesten waren Element Of Crime. Een groep krasse knarren die in tegenstelling tot hun artiestennaam alleen in het Duits hun liederen zong.

Elements of Crime
Elements of Crime

Ik vond het niet h??l slecht maar van Rombout mochten ze eigenlijk wel per direct oprotten. Dat deden ze echter niet waarna het uiteindelijk toch wel anderhalf uur doorbijten was.

De eerste dag werd afgesloten door Mogwai.

Mogwai
Mogwai

De Schotse band (froam Glasgoaw) maakt zogenaamde postrock. Sterker nog, ik las vandaag op internet dat Mogwai d? postrock band is. Het kenmerkende van dit genre is dat het lang en uitgesponnen gitaarnrs zijn. Dat was het optreden dus ook. Ze maken er een beetje expirimentele, zweverige gitaarsound van. Lang niet slecht maar onze koude, natte en vermoeide lichamen verlangde wel naar onze tent. Zelfs met een onopgeblazen luchtbed.

Vieze schoenen
Vieze schoenen

Vanwege de regen en dientengevolge het missen van een leuke band viel de eerste dag niet helemaal mee. Nu maar hopen dat het weer de volgende dag beter zou worden. En dat onze tent waterdicht zou blijven!

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

6 gedachtes over “Festivalverslag Haldern, dag 1”

 1. Goed idee Amigo om het verslag te splitsen over de verschillende dagen. Pfoei, wat een werk zo’n weblog!

 2. Die amigo schrijft wel leuk maar die gekko of guappo of zo….jammer.

  Wel een leuke vriendin trouwens!

 3. De rubriek ‘HUMOR’ bekeken.

  Of de naam van de rubriek is wat ongelukkig bekeken….of jullie weten de definitie van humor niet.

  Jammer. Een gemiste kans!

  Maar wel een verklaring waarom deze blog

  niet echt druk bezocht wordt….

 4. Nou verlicht ons pad en kom maar op met die definitie.

  Of, zoals ooit in een ingezonden brief in het knuddemagazine stond:

  ‘Humor, mijne heren, is om te lachen’

  (Deze blog wordt trouwens heel vaak bezocht hoor. Welliswaar altijd door dezelfde twee mensen, maar toch)

 5. Amigo, volgens mij heb jij teksten cursief onder de beelden geplaatst bij dit grandioze verslag. En vast met 1 vingerbeweging. Hoe dat je dat? Dat wil ik nl. ook!

 6. Da’s niet met 1 vingerbeweging gebeurd maar gewoon met ouderwets ambachtelijk handwerk. Kijk maar in de originele tekst dan zie je wel hoe je dat doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *