Een nachtje Rockanje

Op een mooie dag in juni of juli zei Nathalie het volgende tegen manlief Vincent: “Hee, ik heb een goed idee. Laten we met z’n allen een nachtje gaan kamperen in het pittoreske badplaatsje Rockanje”. Voor Vincent was dit een uitstekende gelegenheid om weer eens ??n van zijn favoriete oneliners eruit te gooien: “Regel ’t maar”, zei de stoere visboer. Zo gezegd, zo gedaan, en op een mooi regenachtig weekend in augustus moesten alle vrienden en vage kennissen van het enige stel eraan geloven.Een groep van tien man en vrouw verzamelde zich op 19 augustus aan het Vlaardingerpad in Tolhek om vandaar te vertrekken richting camping “de Houten Paardjes” in Rockanje. Eenmaal aangekomen op de camping, die gelukkig voor Co geen subtropisch zwembad had (anders had hij nu nog lopen stotteren), was er heel even tijd om te recre?ren. Terwijl de vrouwen gingen zitten op het meteen opgebouwde tuinmeubelement, haalden de mannen een voetbal tevoorschijn om elkaar de truukjes te laten zien waarop de hele zomer geoefend was op de diverse stranden in Europa.

De gebroeders Bierman hadden in de tussentijd een heuse legertent opgehaald. Ook waren ze even langs Smidt Zeevis (voor al uw smidswerk en zeevissen) gereden, waar zij de vissen uit enkele koelboxen hadden gegooid zodat deze gebruikt konden worden om het meegenomen gerstennat te koelen. Toen Bierman & Bierman (ajeto!) ook op de camping gearriveerd waren, was het snel over met de pret. De tent moest namelijk opgezet worden. Netjes werd er volgens de meegleverde instructies te werk gegaan. Helaas stond er niet in de instructies dat je er tijdens het opzetten van de palen achter kwam dat de scheerlijnen aan de binnenkant van de tent zaten. Enig denkwerk van Bierman & Bierman (ajeto!) maakte al snel duidelijk dat de tent binnenstebuiten opgevouwen gezeten moest hebben. “Even omdraaien dus Bierman”, zei Bierman. “Ja, dat denk ik ook Bierman”, antwoordde Bierman.

Rockanje 2006
Bierman & Bierman

Zo gezegd, zo gedaan en binnen no-time stond de tent zowel van binnen als van buiten goed.

Rockanje 2006
Co zet de tent van buiten op

Rockanje 2006
Jos houdt zich bezig met het binnenwerk

Rockanje 2006
Ferdinand kwam al snel de man met de hamer tegen

Rockanje 2006
Vincent legt een vloertje

Rockanje 2006
Terwijl Nathalie pompt, legt Mark het nog ??n keer uit aan Jolanda

Rockanje 2006
Mark kijkt toe of ze het begrepen heeft

Rockanje 2006
Rowena was meegekomen voor het zware werk

Terwijl de echte alcoholisten in de zon gingen zitten en eens gingen controleren of het bier al genoeg afgekoeld was en Bierman en Bierman een toevallig passerende Duitser in hun slechtste Duits duidelijk maakten dat de oorlog voorbij was en hij onze legertent niet hoefde te bombarderen, wandelden enkele anderen naar het nabijgelegen strand. Behalve een verdwaalde toerist en een paar ouders met kinderen was het strand geheel verlaten. Nadat de plaatselijk flora en fauna bestudeerd was, werd er weer terug naar de camping gewandeld. Precies toen de tent bereikt werd, barstte het onweer los boven de Houten Paardjes. In allerijl werden de tuinmeubels binnen in de tent gezet alwaar weer gezellig verder gekeuveld werd.

Rockanje 2006
Binnen was het goed toeven

Rockanje 2006
Terwijl Jos met moeite zijn bier kan vasthouden…

Rockanje 2006
vermaakt Co iedereen met een een sterk verhaal

Rockanje 2006
Het bleef regenen

Toen het maar bleef regenen werd er besloten om een zeil te spannen waaronder de barbecue kon staan. Tijdens dit noeste knutselwerkje kwam er plots een stoere auto voorrijden waaruit niemand minder dan Guapo & Guapa stapten. Bij het vertrek uit Delft hadden zij blijkbaar niet goed opgelet want achterin de auto bleek een verstekeling verstopt te zitten. De persoon die we allemaal kennen als Kluitje sprong vrolijk tevoorschijn.

Rockanje 2006
Toen de barbecue aan ging, waren Guapo & Guapa ook ineens van de partij

Rockanje 2006
Kluitje was er ook bij

Toen de barbecue werd aangestoken werd het meteen droog zodat het zeil uiteraard voor Jan met de korte achternaam gespannen was. Niettemin smaakte het bereide vlees uitermate goed en werd het met het nodige ijskoude vocht weggespoeld.

Rockanje 2006
Een enkele macho bracht het hele weekend in zijn korte broek door

De kenners zullen begrijpen dat er traditioneel werd afgesloten met de beroemde bananen van Bierman & Bierman (ajeto!)

Rockanje 2006
Jasper opereert een banaan

Helaas, helaas, of het door de slechte oogst kwam, het te hoog opgelaaide vuur, of de matige barbecuekunsten van Bierman zal wel nooit duidelijk worden, maar feit is dat de Bananen te hard opwarmden waardoor het grootste gedeelte al weggegooid konden worden voordat ze inwendig verteerd waren. Voor Guapo & Guapa was dit het teken dat ze weer eens naar huis moesten gaan. Op veler verzoek namen ze ook Kluitje weer mee.

Rockanje 2006
Margari is chagrijnig als haar banaan verklooid blijkt te zijn

Na het aanhoren dan wel vertellen van vele sterke verhalen vonden sommigen het tijd worden om hun luchtbedjes op te zoeken en de camping vanaf de binnenkant van hun ogen te gaan bekijken.

Rockanje 2006
In de tent barstte de orgie los

De echte kampeerders bleven echter nog tot diep in de nacht doorkamperen.

Rockanje 2006
Co stookt het vuurtje nog eens op

Rockanje 2006
Jos en Vincent zaten flink te roken

Rockanje 2006
Co verhoogt de sfeer met sfeerverlichting

Rockanje 2006
Jos geniet van de centrale verwarming

Rockanje 2006
De echte kampeerders besloten hun honger te verdrijven met een potje satesaus

Rockanje 2006
De geur van Jos overheerlijke satesaus deed Nathalie ook weer wakker worden

Totdat ook zij elkaar zat waren en de houtskool en satesaus op waren en ze besloten om ook eens binnen in de tent te gaan kijken of de geplande orgie daar al flink op gang was gekomen.

Rockanje 2006
Jos en Co besluiten hun luchtbedje op te pompen

Rockanje 2006
Jos helpt met al zijn ervaring Co ook nog maar even

De volgende ochtend werd er veuls te vroeg besloten om wakker te worden, te ontbijten en op te ruimen. Dat zal volgende keer toch anders moeten! Zelfs een bezoekje aan het strand zat er voor de liefhebbers niet meer in. Hals over kop werd de tent afgebroken en werden alle spullen in de auto’s geladen zodat de plaatselijk regenbui aangegrepen kon worden om in naar huis te rijden alwaar menigeen zijn eigen bedje nog even opzocht.

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

4 gedachtes over “Een nachtje Rockanje”

  1. He Roonie, niet om het een of ander, maar waar zijn die foto’s van het strand gebleven? Wat weet jij wat wij niet mogen weten?:-)

  2. Dit verhaal lijkt me een uitstekende keuze om in het Roemeens te vertalen. Ik zal binnenkort ook nog wat field-werk verrichten en dan moet je niet vreemd opkijken als Guapo y Amigo volgend jaar in de grootste disco van Boekarest staan te draaien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *