12inch-race 2006

Voor de vierde keer alweer werd afgelopen zaterdag in Pijnacker de inmiddels wereldberoemde 12inch-race gehouden. 12inch-veteraan Jos Ammerlaan had dit keer een heel nieuw team rondom hem heen geformeerd om daarmee een topprestatie te kunnen neerzetten.Maandenlang was Jos aan het peinzen geweest in welke kleuren hij zijn nieuwe ploeg, die naast hemzelf bestond uit nieuwelingen Remco Bruinen, Vincent Bierman en Ronald Toussaint, moest gaan steken. Totdat Jos op een mooie zomerdag een alleraardigst en bijzonder intelligent programma op tv zag over vier mannetjes in leuke pakjes. Dat is wat voor mijn team, dacht Jos en hij nam onmiddelijk contact op met de makers van het programma. Na enige dreigementen van Jos, waren zij bereid om de pakken af te staan en sindsdien gaan de teamleden van Jos’ team door het leven als Dipsy, Tinky Winky, Laalaa en Poo.

Op vrijdag 15 september werden de sponsoropbrengsten geruild voor startnummers bij 12inch-bakermat de Guyter. Meteen werd ook nog even de taktiek doorgenomen. Er zou rustig plaatsgenomen worden in het peleton totdat de Delftsestraatweg bereikt zou zijn. Daar zou het peleton in waaierformatie uit elkaar gereden worden door het Teletubbieteam waarna Tinky Winky, Laalaa en Poo op de westlaan een gat zouden laten vallen zodat Dipsy naar de overwinning kon demarreren.

Zaterdag 16 september werd er eerst een stevige pastamaaltijd genuttigd aan het Vlaardingerpad waarmee een hongerklop tijdens de wedstrijd uitgesloten werd. Vervolgens werden de tenues ingepakt en werd er richting de Guyter gekoerst. Eenmaal aangekomen bij het gezelligste caf? van Pijnacker bleek dat de tubbies iets te laat waren om een startplaats vooraan het veld op te eisen. Na enige afgewezen protesten werd mokkend het parkeerterrein bij Trucker opgezocht om daar de tenues aan te trekken.

de pakken passen
de pakken passen

Toen ook de startnummers opgeplakt en meteen weer afgewaaid waren, werd een plekje gezocht tussen de andere deelnemers van de 12inch-race.

12inch-race
de Stationsstraat stond vol met vreemd uitgedoste mensen met hele kleine fietsjes

12inch-race
Poo heeft een mooi plekkie gevonden

12inch-race
de fans hadden hun helden al snel gevonden

12inch-race
Arjan Ammerlaan reed met zijn collega’s rond met een gepimpt greenhouse

12inch-race
een paar kippen wilden niet stoppen met tokken voordat ze op de foto stonden

Na een opwarmronde over de Laan werd weer teruggekeerd naar de Stationstraat voor de start.

12inch-race
Dipsy en Tinky Winky testen de benen tijdens de opwarmronde

De opwarmronde kostte de tubbies helaas enige plaatsen want terwijl ze voor de opwarmronde nog ergens halverwege de Stationstraat stonden, vonden ze zich tijdens de offici?le start op de Julianalaan terug. De taktiek met de waaier, het gat en de demarrage kon daarmee meteen overboord gegooid worden want terwijl de eerste deelnemers zowat alweer terug waren, stonden de tubbies nog steeds stil op de Julianalaan. Iets wat Dipsy overigens niet zo’n heel groot probleem vond aangezien vriendin Mandy baancommissaris was op het kruispunt Stationstraat/Julianalaan. De andere tubbies zagen de concentratie bij Dipsy daardoor tot het absolute nulpunt zakken en het laatste restje hoop op een klassering bij de beste 100 vervloog om nooit meer terug te keren.

12inch-race
gespannen gezichten vlak voor de start

Het verdriet om het verlies van een goede klassering verdween echter al snel als sneeuw voor de zon toen Dipsy, Tinky Winky, Laalaa en Poo op de pedalen gingen staan voor hun race. Overal langs het parcours stond namelijk een rijendikke menigte om de deelnemers aan de 12inch-race aan te moedigen als ware zij bezig met de beklimming van de Alpe d’Huez tijdens de Tour de France. De teletubbiepakken bleken een schot in de roos want overal was de herkenning groot. Vooral kleine kinderen en seniele bejaarden reageerden enthousiast bij het zien van hun helden. Ook al niet echt bevoordelijk voor de eindtijd was het feit dat Dipsy zo ongeveer om de 100 meter met ??n van zijn vele fans op de foto ging.

12inch-race
alles gaat nog prima op de Sportlaan

Lange tijd ging alles crescendo voor de tubbies totdat de veilige bebouwde kom verlaten werd en het ruwe buitenterrein van de Kooltuinen betreden werd. Plots klonk er een paniekerig “Ohoh ohoh ohoh ohoh ohoh ohoh” uit de mond van Poo. In een vlaag van onoplettendheid stuurde de rode tubbie zijn fietsje als een volleerd Jos Verstappen de berm in om daar na enkele honderden meters tot stilstand te komen met het stuur in zijn handen. Niet zo’n groot probleem ware het niet dat het uiterst hippe puchstuurtje plots uit drie losse delen bestond. Enige troostende woorden van Dipsy zorgden ervoor dat Poo de moed niet verloor en snel knutselde hij zijn fietsje weer in elkaar zodat er weer verder gefietst kon worden.

12inch-race
Dipsy troost Poo na zijn pech onderweg

12inch-race
al snel werd er weer vrolijk verder gefietst

12inch-race
Gerard van Winden had vrijdag al verklapt dat hij als varken verkleed zou zijn en was dus makkelijk te herkennen

Verder deden zich geen grote problemen meer voor en via een ware triomftocht door Delfgauw (waar nog even gezwaaid werd naar Kluit), en Pijnacker werd de eindstreep bij de Guyter bereikt.

12inch-race
bij de finish was het enorm druk

12inch-race
de teletubbies geven Nathalie na aankomst een groepsknuffel

De fietsjes werden geparkeerd bij oma Buis waarna besloten werd om ipv meteen te gaan douchen, eerst een koud en verdiend pilsje te gaan drinken. De kenners zullen er niet van opkijken dat het ene pilsje al snel enkele traytjes werden en dat van douchen niet veel meer kwam.

12inch-race
bij de Guyter werd ook feestvarken Gerard van Winden weer gespot

12inch-race
er kwam o.a. nog een heus door 12inch-fietsjes voortgetrokken poppodium binnen met daarop de band Tripper

12inch-race
Jos van der Meer was de laatste deelnemer die binnenkwam. Hij wordt hier door Roy en Dave van een koud biertje voorzien

Gezellig was het echter wel bij de Guyter waar het zomerweer uitstekend was waardoor het feest tot in de late uurtjes gewoon op straat doorging. Er bleek in totaal 112.987,- euro te zijn opgehaald voor Villa Pardoes. Reden genoeg om nog even door te feesten.

12inch-race
het bleef tot de late uurtjes gezellig druk in de Stationsstraat

12inch-race
Kluit legt aan Ria en Syl uit dat hij had gewonnen als hij meegedaan

12inch-race
een feestend dorp laat wel zijn sporen na

12inch-race
gelukkig had Piet van Dijk zijn bezem meegenomen

12inch-race
Vincent en Dipsy verdwijnen in de nacht

Aan het eind van de avond werd besloten om nog even snel wat te gaan eten bij Shemona. De beste shoarmatent van Pijnacker slaagde er deze avond echter niet in om snel voor eten te zorgen. Slechts Poo dacht snel klaar te zijn door eten te bestellen om mee naar huis te nemen. Lachend liep hij naar buiten met zijn eten terwijl zijn vriendjes nog niet eens besteld hadden. Toch was Poo niet zo snel thuis als hij had gedacht. Tinky Winky en Laalaa hadden in een guitige bui zijn fiets namelijk met een slot vastgezet aan die van hun. Iets waar Poo niet maar Tinky Winky en Laalaa des te meer om konden lachen.

12inch-race
Poo kwam al snel weer terug Shemona in gesprint, en niet om te lachen

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

2 gedachtes over “12inch-race 2006”

  1. Nogal logisch dat ik geen foto’s van jullie kon vinden. Zat te zoeken in de foto’s van 2005…

    Leuke grap trouwens met Vinnie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *