Viva Espana, deel 2, La Familia

De rit van Andorra naar Suria, waar een deel van familia woont was een mooie. Mooie uitlopers van de Pyrene?n, stuwmeren en een kasteel vlakbij het dorpje maakte een paar stops noodzakelijk.Uitlopers Pyrene?n
Uitlopers Pyrene?n

Stuwmeer
Stuwmeer

Kasteel bij Cardona
Kasteel bij Cardona

Kasteel binnenkant
Kasteel binnenzijde

In het kasteel zit trouwens een parador. Maar de kans dat we daar ooit kunnen overnachten met de familia in de buurt is nihil. Overnachten in een hotel in een straal van 100 km van de familia staat gelijk aan onterven.

Het weerzien met Tita Ani en Tito Andres was warm al moest Guapo direct met tito naar de verbandtrommel vanwege een ingescheurde nagel (mietje!).

Zoals als bijna alle steden/dorpen in Spanje heeft ook Suria een mooi oud gedeelte wat we ’s avonds hebben verkend.

Spookachtig Suria
Spookachtig Suria

Na een stevig nachtelijke wandeling was het toch wel tijd voor een vochtige versnapering. En in Spanje kan je die overal kopen en opdrinken, zo ook midden op het plaatselijke busstation. En toen ook Isma en Luisa (neefje van Guapa en zijn vriendin) aanschoven werd het helemaal gezellig.

drinken op het busstation
bier drinken op het busstation

De volgende dag gingen we de rest van de familia een bezoek vereren in Berga. Maar tuurlijk moest er eerst een bezoek gebracht worden aan het plaatselijke bejaardenhotel waar de moeder van Tito Andres genoot van rustig weekje.

Gezellig op een bankie
Gezellig op een bankie

Berga is een mooi stadje aan de voet van de bergen wat bekend staat om zijn plaatselijke hiphop-artiesten.

Yo!
Yo!

?n een feest waar Burgos nog een puntje aan kan zuigen. Een feest wat zelfs UNESCO-bescherming heeft gekregen. En dat ze daar trots op zijn is te zien van muren tot stoeptegels.

Patun; muur
Patum op de muur

Patun; stoeptegel
Patum op een stoeptegel

Meer info over feesten tijdens Patum: miuet.com/patum/

Maar niet alleen in Berga zijn er bijzondere dingen te zien. Ook in de buurt zijn wat leuke plaatsjes die het bezoeken waard zijn. Zoals bijvoorbeeld de ‘Jardin Artigas’ in La Pobla Lillet. Deze tuinen zijn aangelegd door Gaudi begin 20ste eeuw en zijn na jaren verwaarloosd te zijn geweest, ongeveer 20 jaar geleden weer opgeknapt. Met name omdat Gaudi zijn eigen werk heeft proberen over te laten gaan in natuurlijk elementen maakt een mooie plek.

Jardin Artigas (1)
Jardin Artigas (1)

Jardins Artigas (2)
Jardins Artigas (2)

Het park ligt in het natuurpark el Bergued? wat een bergachtig gebied is. Tot spijt van Margari was er dus regelmatig sprake van aardig hoogteverschil.

Hoogtevrees
Hoogtevrees

Wat verder van het natuurpark en dus de bergen in waren een aantal watervallen. En die vinden Guapa en Guapo altijd mooi.

Waterval
Waterval

En na vroeg het bed uit, veel lopen en klimmen is een goede lunch wel noodzakelijk. Silbia, een nichtje van Margari had geregeld dat we in de buurt ‘mariscos’ konden eten. Het blijkt dat Mariscos bestaat uit schalen vol schaal en schelpdieren die volgens goed Catalaans gebruik weggespoeld worden door kannen sangria.

Mariscos met sangria
Mariscos met sangria

Na een uitgebreide lunch was het de bedoeling om de boel te laten zakken dmv een flinke wandeling. Berga ligt in een bergachtig gebied en direct buiten het stadje heb je plekken met mooie uitzichten over de omgeving.

Vergezicht over Berga e.o.
Vergezicht over Berga e.o.

Guapa op bergwandeling
Guapa op bergwandeling

De volgende dag maar een rustdag ingelast waarbij Guapo niet veel meer heeft gedaan dan eten, drinken en Spaanse tekenfilms kijken. Al mocht Guapa nog een beetje bijklussen achter de bar van Tita Lolly.

Margari aan el trabajo
Margari aan el trabajo

De laatste dag hebben we weer in en rondom Suria vertoefd. Suria heeft wat minder bezienswaardigheden dan Berga maar toch zeker ??n hele leuke, nl. oude graven. Een leuke bijkomstigheid is dat het t?taal niet toeristisch is terwijl wel een prachtige plek. Die ouwe Spanjaarden weten wel een goede plek uit te zoeken om hun mensen te begraven.

Neohilitische graven
Neohilitische graven

Guapa voor een keitje
Guapa voor een keitje

Familia aan de klim
Familia aan de klim

Verder kreeg Guapo nog een aanbieding om te komen voetballen bij FC Suria. Ondanks dat de omstandigheden uitstekend waren heeftie tioch maar bedankt omdat ie zijn vriendjes van oliveo9.nl niet in de steek wil laten. Al hebben die er waarschijnlijk hele andere ideeen over.

Veld van FC Suria. In ieder geval wel een mooi uitzicht
Veld van FC Suria. In ieder geval wel een mooi uitzicht

Na 5 dagen bij de familia te zijn geweest was Guapa sufgeluld en had Guapo genoeg Spaanse tekenfilms gezien dus werd het tijd om verder te gaan. Op naar Barcelona. De stad waar het duo een aantal jaren geleden op zo’n illustere wijze werden beroofd. Zou ze dat weer overkomen? En zouden ze nog een wedstrijd van Barca kunnen bezoeken? Zouden ze nog lekker gaan eten en drinken? Alle antwoorden op deze vragen zijn te lezen in deel 3 van het vakantieverslag van Guapa y Guapo.

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

Een gedachte over “Viva Espana, deel 2, La Familia”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *