Concertverslag: LL Cool J, HMH, 7-10-2006

Afgelopen zaterdag was het de avond van de ‘old-school’ hiphop liefhebbers. E?n van de grondleggers van de hiphop trad nl. op in Nederland. Een avond die Guapa, Amigo, Kluit en ik niet wilden missen.Uiteraard gingen de DJ’s voor de muziek. Kluit voor de gezelligheid. En Guapa voor het afgetrainde lichaam van Lady Lovert Cool J.

LL Cool J rechtsstreeks uit de sportschool
LL Cool J rechtsstreeks uit de sportschool

En alle 4 kwamen we aan onze trekken. Het zou een leuke avond worden.

Natuurlijk waren we veelste laat. De overheerlijke lasagna van Guapa en een file onderweg lieten ons wel heel laat arriveren in Amsterdam. Maar gelukkig was Todd Smit nog veel later. Anderhalf uur later dan aanvangstijd begon het optreden.

LL Cool J
LL Cool J

Maar het was het wachten waard. Het zou namelijk een erg leuk optreden worden. Alle hits (en dat zijn er toch best veel) kwamen langs zoals ook 20 gewillige dames op het podium.

LL Cool J met groupies
LL Cool J met groupies

Het is duidelijk dat Todd al een tijdje in het vak zit. Met gemak wondt hij de bijna uitverkochte zaal om zijn vingers. Met name de termen ‘put your hands from the left to the right’ en ‘scream‘ deden het publiek regelmatig uit zijn dak gaan. Maar na vijf kwartier had ie toch wel zin om zijn 20 groupies te consumeren. Er volgde nog een korte toegift, waarna het concert dan ook was afgelopen.

Na een biertje gedronken te hebben tijdens de after’hiphop’party waarbij de muziek leuk maar het geluid zo slecht was dat zelfs DJ’s Amigo en Guapo zich zouden schamen, besloten we toch maar de avond af te sluiten in de gezelligste horecagelegenheid van Delft.

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

11 gedachtes over “Concertverslag: LL Cool J, HMH, 7-10-2006”

 1. Zeg Guapo, die LL lijkt sprekend op onze donkere sportvriend…. Zou zijn body zo zijn omdat hij onze 100 kg plakjes mag lenen?

 2. Ja P?, dat heb je allemaal gemist. Bovendien liep er wel een andere Rotterdamse bokser rond want Don Diego Poeder was wel van de partij.

  Die voorspelling vd week mis ik ook wel een beetje. Misschien dat we even kunnen opzoeken wat iedereen had voorspeld op de vraag welke Bierman er het eerst zou gaan trouwen. (of misschien kunnen we ons gaan afvragen welke er het eerst vader wordt)

 3. Ej Beric! Alles goed? Stond die LL nog half naakt op ’t podium of viel ’t dit keer mee?

  Wilde even tegen je zeggen dat ik het hele album van The Kooks heb en het errug goed vind! Laatste tijd veel gedownload, zoals Snow Patrol, The Feeling, Peter Bjorn & Young, James Morrisson en Kings of Convenience. Helemaal niet mijn stijl, maar wel supergoed!

  En als je met dj’en nog het publiek uit z’n dak wil laten gaan: Green Velvet – Shake & Pop.

  Wanneer gaan we weer eten in de Groene Leeuw? Groeten aan Margari (en d’r zusje)

  Tchau

 4. Beste lezertjes,

  Baldemar doelt met downloaden uiteraard op legale diensten zoals iTunes e.d.

  Wij van Guapo & Amigo keuren het illegaal downloaden van muziek- en filmbestanden af. Dit heeft namelijk tot gevolg dat de artiesten aan de geeuwhonger raken omdat zij miljoenen mislopen. Bij deze roepen wij jullie als trouwe bezoekers van deze website dan ook op om alle op illegale wijze verkregen bestanden van uw computer te verwijderen en zeer voorzichtig om te gaan met dubieuze filesharingapplicaties als Napster, KaZaa, Limewire, eDonkey en BitTorrent. Zorg dat artiesten genoeg verdienen met de verkoop van cd’s en dvd’s zodat zij niet ook nog eens drie per week moeten optreden om een schamele boterham te kunnen verdienen!

 5. Hee Baldemar, dat je mn blog nog onthouden hebt joh. Of vond je ‘m snel met Google. Want zo populair istie al volgens mij.

  Ff vwb muziektips: heb je ook de nieuwste nog gezien. En luister ook eens naar de nieuwe Cd van the Frames. Erg goed.

  Hoest in Amsterdam? Of zit je al in Londen? Als je een keer in R’dam bent moet je maar langskomen in mn pauze dan kunnen we wel een ‘volkstuintje’ eten in El Quatro Liones.

  En voor Amigo: dat jij nog kan reageren op dat tijdstip op een zondag?!

 6. Nou er zat nog iets in m’n hoofd met een gek en z’n vriend ofzo. Maar na een half uurtje Google’en heb je het zo gevonden!

  The Frames ga ik zeker even opzoeken (uiteraard niet downloaden, was natuurlijk met een knipoog!) en Amstelveen is leuk, Londen gaat nog veel leuker worden. Nu ff een kamer vinden voor maar 250 euro (per week). Misschien dat ik nog voordat ik vertrek even langskom, laat ’t je weten.

  Groetjes aan iedereen van PP (waarom doen de hoofdletters het niet?) en als je nog een lekker vrijgezellig meisje van een jaar of 18 kent in Central Londen dat op zoek is naar een leuke half Kaapverdiaanse half Nederlandse jongen van 25, hoor ik ’t wel heh! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *