Concertverslag: Snowpatrol, Vredenbrug, 11 oktober 2006

Het is alweer een week geleden dat ik samen met Rombie naar Snowpatrol in Utrecht ben geweest. Guapa had verplichtingen elders maar had achteraf toch wel een beetje spijt dat ze niet mee kon. Omdat het voorprogramma redelijk veelbelovende recensies had besloten we voor de verandering eens tijdig te vertrekken om ook hier niets van te missen. En dat lukte nog ook. Bij binnenkomst van het muziekcentrum in de Domstad waren bijna alle toeschouwers al binnen maar na even zoeken hadden Rombie en ik een uitstekende plek gevonden; staand op de ??n-na-hoogste ring van de ‘arena’. Iedereen die wel eens in Vredenburg begrijpt waarom ik het ‘arena’ noem want met een klein ‘veld’ en zitplaatsen die daarom heen in hoogte rijzen heeft de grote concertzaal meer het uiterlijk van een megagrote collegezaal dan van een poppodium.

Maar we hadden dus goed zicht op het podium waar the Cinematics het voorprogramma verzorgde. The Cinematics is een leuke band met dito muziek in de inmiddels overbekende stijl afgekeken van oa The Cure en Echo & the Bunnymen. Ze wisten het publiek in ieder geval aardig op te warmen.

The Cinematics
The Cinematics

Daarna was de beurt aan de heren van Snow Patrol zelf. En vanaf de eerste tonen ging het publiek uit zijn dak. Een publiek dat vooral opviel door een groot vrouwelijk aandeel. En die meisjes op leeftijd gingen allemaal ‘los’ op de muziek van Snow Patrol. Rombie en ik bleven natuurlijk cool maar genoten ook met volle teugen van het optreden.

Snowpatrol (1)
Snowpatrol (1)

Zoals het hoge vrouwelijke gehalte van de toeschouwers al aangeeft maakt Snowpatrol niet alleen erg mooie muziek maar ook heel toegankelijke. Dus niet te hard, met mooie melodieen en pakkende refreins.

Snow Patrol (2)
Snow Patrol (2)

Persoonlijk vind ik de muziek van SP vooral erg mooi in de breedte. Daar bedoel ik mee dat ik eigenlijk alle nrs van ze goed vind. Er zit geen slechte tussen. En dan wel weer een paar juweeltjes (luister bijv. eens naar Chasing cars en Run). Eigenlijk maken ze muziek die iedereen goed vindt. Zo ook de moeder van Kluit begreep ik uit betrouwbare bron…

Snow Patrol (3)
Snow Patrol (3)

Na een ruim een uurtje vlammen en een korte toegift hield de Schotse band het voor gezien. Ze meldde nog dat ze volgend jaar weer naar Nederland komen dus Guapa krijgt haar herkansing.

Snowpatrol (4)
Snow Patrol (4)

Snow Patrol (5)
Snow Patrol (5)

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *