Oliveo9.nl sterkste in dorpsderby tegen RKDEO 4

Na een behoorlijk matig begin van het seizoen begint Oliveo9.nl langzaam maar zeker op stoom te komen. De laatste weken werden achtereenvolgens ODB 7 en Taurus 3 naar een klinkende nederlaag gespeeld. En dus begon het elftal van leider/grensrechter/wasvrouw/loverman/barbeque-organisator Gerard van Winden vol zelfvertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen de dorpsgenoten van RKDEO 4.En niet alleen het herwonnen zelfvertrouwen zorgde voor een onoverwinnelijke uitstraling. Aanvoerder Ronald Toussaint had zijn netwerk namelijk aangesproken om ervoor te zorgen dat het negende keurig gekleed aan de aftrap stond. Voor velen zal het een eeuwige droom blijven om met de naam der namen achterop het shirt te mogen spelen, maar voor de spelers van Oliveo9.nl is die droom bijna werkelijkheid geworden. Bijna, want zij spelen voortaan niet met de naam der namen achterop maar voorop het prachtig blauwwit horizontaal gestreepte shirt van de trots van Pijnacker. Schilders- en glaszetterbedrijf Toussaint heeft namelijk geheel belangeloos een tenue beschikbaar gesteld zodat de knappe jongemannen nu ook weer nette kleren dragen in het veld.

De oh’s en ah’s waren dan ook niet van de lucht toen de spelers van Oliveo9.nl onder luid gejuich het veld betraden. Het viel alledrie de supporters (Kluit was iets te laat) meteen op dat er nieuwe tenues waren en trots begonnen de Pijnackerse helden dan ook aan hun warming-up. Die warming-up duurde overigens iets langer dan de bedoeling was omdat op het veld ernaast de schobbejakken van Oliveo 11 een tegenstander een gebroken been hadden geschopt waardoor er gewacht moest worden op een ambulance die over het veld moest.

Oliveo9.nl-RKDEO 4
ambulance op het veld

De extra tijd werd nuttig gebruik gemaakt. Aanvoerder Toussaint had namelijk een professionele fotograaf ingehuurd om een kiekje te komen schieten. De haren werden recht gedaan en de shirtjes in de broek. De mooiste glimlach werd op het gelaat getoverd en een (na enig photoshopwerk) prachtige elftalfoto werd geschoten.

Oliveo9.nl-RKDEO 4
haren recht en mooiste glimlach op het gelaat

Toen de ambulance eenmaal op het andere veld stond besloot scheidsrechter Henk Bierman (die ook naar de medewerkersavond komt!) dat er begonnen kon worden. Ondanks dat er getosst was zonder medeweten van aanvoerder en spelverdeler Toussaint had Oliveo9.nl de aftrap en dus werd er, door Mark van der Meer, besloten om meteen de aanval op te zoeken.

Oliveo9.nl-RKDEO 4
meteen na de aftrap werd de aanval gezocht

Van der Meer rende meteen na het eerste fluitsignaal naar voren om daar de bal op een presenteerblaadje te ontvangen van de tot dat moment uitstekend spelende Toussaint. Van der Meer liet de bal echter meteen weer van het presenteerblaadje vallen waarmee de eerste mogelijkheid om zeep geholpen was.

Oliveo9.nl-RKDEO 4
Toussaint levert de bal op een presenteerblaadje

De toon was echter gezet. RKDEO was meteen wakker en het spel denderde vanaf dat moment op en neer. Af en toe werd er even getemporiseerd (toen de ambulance weer over het veld moest) maar op die momenten lieten de supporters onder aanvoering van de inmiddels gearriveerde Kluit meteen horen niet van deze negatieve spelwijze gediend te zijn.

Na een klein half uur spelen haalde libero Erik Brouwer weer eens een oud truukje uit de kast dat we lang niet gezien hadden. Hij kuchtte een paar keer, mompelde iets over zwak, ziek en misselijk, en verliet het veld om er niet meer op terug te keren. Geheel verbouwereerd door deze onverwachtte domper speelde Oliveo9.nl zich naar een 0-0 ruststand.

Oliveo9.nl-RKDEO 4
Erik Brouwer toen hij nog binnen de lijnen stond

In de rust werd de taktiek voor de tweede helft bedacht: “RKDEO heeft een leuk elftal maar als we er gewoon snel drie inschieten zouden we best wel eens kunnen winnen!” Unaniem werd deze drie-snelle-doelpunten-taktiek aanvaard. Toch ging er ergens iets fout. Wie er precies verzaakte is nog niet helemaal bekend maar de drie snelle doelpunten bleven uit. Sterker nog, het was RKDEO dat na onoplettendheid van Oliveo een voorsprong nam. De Nootdorpers kregen een hoekschop en terwijl half Oliveo nog dacht dat het een achterbal was, had de matige keeper die ook al geen goede spits is de bal richting de eerste paal gedraaid waar doelman Jasper Bierman de bal in twee instanties klem pakte. Helaas pakte Bierman de bal wel achter de lijn klem waardoor de uitstekende scheidrechter Henk Bierman niets anders kon doen dan een doelpunt toekennen.

Oliveo9.nl-RKDEO 4
Japer Bierman brengt redding

Ouderwets vlogen de verwijten over en weer. E?n persoon bleef echter koelbloedig en trok het spel weer ouderwets naar zich toe. Het zal de trouwe lezer niet verbazen dat dit aanvoerder en spelbepaler Ronald Toussaint was. De begaafde middenvelder zag zijn teamgenoten spartelen en eiste de bal steeds vaker op om met splijtende passes de aanvallers in stelling te brengen. Al snel kwam het negende dan ook weer op gelijke hoogte. Vincent Bierman deed plots net of hij een echte spits was, draaide met een tegenstander in de rug kort weg en schoot hard en laag raak in de verre hoek.

Het spel bleef daarna zeer vermakelijk maar lange tijd leek het erop dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. Totdat Nol Kemp iets over de middenlijn een vrije mocht nemen. Kemp gooide de bal hoog voor de pot waar Zut van der Salm de bal verlengde. Iedereen dacht dat het gevaar geweken was. Iedereen behalve ??n dappere strijder. De technisch begaafde middenvelder Toussaint stond namelijk weer eens op de juiste plaats. Al struikelend behield Toussaint het overzicht en belaagd door vijf Nootdorpers kopte hij het leder achter de verbaasde doelman van RKDEO.

Oliveo9.nl-RKDEO 4
de begaafde middenvelder laat de keeper die ook niet kan spitsen zijn hielen zien

De wedstrijd werd na deze voorsprong keurig uitgespeeld waardoor Oliveo9.nl wederom drie punten bij het flink groeiende totaal kunnen bijschrijven. De weg naar boven is ingezet en hoewel leider/grensrechter/wasvrouw/loverman/barbecueorganisator Gerard van Winden zijn elftal onlangs in het Oliveo Kontakt flink te kijk zette wordt er behalve over koude douches en nieuwe shirts weer voorzichtig over een kampioenschap gepraat in de kleedkamer van Oliveo9.nl.

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

3 gedachtes over “Oliveo9.nl sterkste in dorpsderby tegen RKDEO 4”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *