ADO Den Haag – Excelsior, 4 november 2006

Afgelopen zaterdag zijn de Pijnackerboys op uitnodiging van hardcore ADO-fan Amigo naar de wedstrijd ADO Den Haag – Excelsior geweest.Op papier niet een hele spannende wedstrijd maar ??n van de weinige thuiswedstrijden van ADO waar je kaarten zonder clubcard voor aan kan schaffen. Bij die nette club van Guapo (SP.AR.TA) is dat nooit zo’n probleem maar bij een club met zulke hooligans als bij ADO (waaronder dus Amigo) wel. De rest van de jongens waren wel vaker naar een wedstrijd van ADO geweest, voor Guapo was het zijn eerste bezoek aan het Zuiderpark. Hij wilde het stadion nog eens zien voor het aan het einde van het seizoen plat gaat en de cub uit Den Haag gaat voetballen in een spikspilinternieuw stadion.

Hoofdtribune
Hoofdtribune

Vinnie en Guapo hadden eerder die dag een strakke planning in elkaar gezet die wonderwel nog door iedereen werd nageleefd ook. En Vinnie had zelfs bij de lange Frans van het Zuiderpark 7 kaarten besteld die we bij de ere-tribune op konden halen. En uiteindelijk zat het gezelschap om kwart over 7 in het stadion. Gelukkig wel in het nette vak want een blik op de taferelen op midden-Noord deed de 7 nette jongens uit Pijnacker e.o huiveren.

Pijnackerboys e.o. (1)
Pijnackerboys e.o. (1)

Pijnackerboys e.o. (2)
Pijnackerboys e.o. (2)

Voor de aftrap
Voor de aftrap

De wedstrijd was vwb het voetbal niet echt de moeite waard. Slecht voetbal waarbij mn de slechte voorzetten van de rechterflank van ADO het niveau aan van de wedstrijd aangaf. Een aanvallend ADO maar een Slory bij Excelsior zorgden uiteindelijk voor een 2-2 als einduitslag.

Wedstrijdbeeld
Wedstrijdbeeld

Het voetballen zelf mocht dan niet meevallen, een paar gele kaarten, ??n rode en een opstootje maakte het toch een leuke pot om naar te kijken.

Net na het opstootje
Net na het opstootje

Verder viel het de Sparta-supporter op dat het publiek van ADO een stuk luidruchtiger is dan die nette toeschouwers die altijd op ‘het Kasteel’ zitten. Veel spreekkoren waarvan sommige met racistische toon kwamen van de tribunes. Guapo verstond er eigenlijk niet veel van maar met vertalingen van Vinnie en Rik kwam die een heel eind.

Na de wedstrijd naar Pijnacker gereden en een paar pilsjes gedronken in het Guytje waar een optreden van Bob, the human jukebox aan de gang was. Vanwege het hoge volume was praten met elkaar onmogelijk. Dus ging iedereen maar individueel bier drinken. En of het uiteindelijk het vele bier of de teringherrie van Bob was, Guapo had de volgende dag zo’n hoofdpijn dat ie de halve wedstrijd zijn hoofd vast moest houden.

Bob, the human jukebox (Amigo, photoshop jij jezelf erbij?!)
Bob, the human jukebox (Amigo, photoshop jij jezelf erbij?!)
(“Tuurlijk, geen probleem”)

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

2 gedachtes over “ADO Den Haag – Excelsior, 4 november 2006”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *