Concertverslag: The Sheer, Speakers, 16 november

Eigenlijk had ik het concert over het hoofd gezien. Of nog meer vond ik eigenlijk hun muziek niet zo leuk. Dus ik dacht het concert van the Sheer aan me voorbij te laten gaan.Maar Amigo wilde wel en vroeg of ik meeging. En omdat bandjes kijken eigenlijk altijd wel leuk is ?n Speakers dicht bij huis ligt besloot ik toch maar mee te gaan. Om me eens goed voor te bereiden had wat nummers van ze opgesnord (ik laat even in het midden op welke manier) en bij het beluisteren van de die nrs kwamen er redelijk wat me wel erg bekend voor. Waarschijnlijk dus toch vaak gehoord op de radio. En, ook niet onbelangrijk, het waren eigenlijk stuk voor stuk leuke en vrolijke liedjes. Soms iets te vrolijk en soft voor me maar voor een band uit de Hollandse klei zeker goed.

En dus was het afgelopen donderdag dan zover dat Amigo, zijn collega mevr. P, Kluit en ik in Speakers stonden.

Kluit, Amigo en mevr. P.
Kluit, Amigo en mevr. P.

Het voorprogramma hadden we net gemist bleek bij binnenkomst in de 2/3 gevulde zaal. En al vrij spoedig begonnen de 4 heren van The Sheer met spelen. Nog steeds die veel leuke en vaak dus nog steeds herkenbare muziek. De zanger blijkt een grappige kerel die het publiek weet te vermaken.

The Sheer (1)
The Sheer (1)

The Sheer (2)
The Sheer (2)

The Sheer (3)
The Sheer (3)

En omdat de muziek tijdens concerten vaak toch iets steviger en voller is (al was het geluid niet zo best) dan op cd, sprak het optreden me n?g iets meer aan dan verwacht.

Na het optreden kwamen ze nog 2 keer terug voor een een leuke en gevarieerde toegift, wat erg door het publiek (waaronder veel jonge meisjes) werd gewaardeerd.

Tevreden publiek
Tevreden publiek

Maar ook door Guapo en zijn companen.
Dat bleek wel toen Amigo en mevr. P dolgraag op de foto wilde met de zanger van de band. ?edereen wilde eigenlijk met de zanger op de foto. En niemand met de bassist. Guapo streek zijn hand over zijn hart en ging toen toch maar met het ruigste lid van de band op de foto. Alles voor de Nederlandse popmuziek!

Amigo, de zanger van de Sheer en Mevr. P
Amigo, de zanger van de Sheer en Mevr. P


“Das een felle flitser”

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

Een gedachte over “Concertverslag: The Sheer, Speakers, 16 november”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *