Concertverslag: Joan as Policewoman, Velvet (instore), 17 november

Regelmatig heeft platenzaak Velvet in Delft leuke instore optredens. Had ik al eens Solo gezien en beluisterd, vrijdag 17 november was Joan as Policewoman aan de beurt. Naast dat Joan bekend staat als de ex van Jeff Bukley en als achtergrondzangeres in de band van Anthony and the Johnsons is ze dus zelf ook een begenadigd liedjesschrijver. Althans, dat bleek na een aantal luistersessies op de luisterpaal van 3voor12.nl. En dus was het tijd om haar eens live te beluisteren. Als dat ook nog eens gratis is en op een redelijk tijdstip (ipv dinsdagmiddag om 14.00 uur) dan is Guapo van de partij.

Tien minuten voor aanvangstijd stond Guapo dan ook hijgend (van het haasten) in de cd-winkel. Klaar voor het optreden. Om half 6 zou Joan beginnen en in de tussentijd was ook Guapa de zaak binnen gekomen. Om 10 over half 6 werd een artiesterig uitziende mevrouw binnen geloodsd. Ze keurde diverse stoelen op het podium af en uiteindelijk stond volgens haar ook het keyboard niet stabiel genoeg. Dit moest dus wel Joan zelf zijn. Ze keek ook erg chagerijnig, als een echte artiest zeg maar. Ze liep een paar keer de winkel in en uit en toen Guapa haar vergeleek met een foto van een Cd hoes van Joan als Policewoman vond ze toch wel dat de Joan in de winkel niet echt leek op de foto van Joan op de Cd. Maar Guapo wuifde dat weg met de opmerking dat heur haar wat anders zat en ze geen make-up op had en een vrouw er dan heel anders uit kan zien…

Dit is niet Joan
Dit is niet Joan

Cd hoes 'Joan as Policewoman'
Cd hoes ‘Joan as Policewoman’

Ondertussen was de mevrouw alweer de winkel uitgelopen. En die zwetende massa (iedereen stond ‘hutjemutje’ met zijn jassen aan) maar wachten. Om 6 uur riep de winkeleigenaar dat Joan even aan het shoppen was en er snel aan zou komen. Dat shoppen bleek uiteindelijk ‘coffeeshoppen’ want om kwart over zes nam er een giechelende en erg vrolijke mevrouw plaats achter het keyboard. Niet die chagerijnige van eerder maar ??n die wel leek op de foto van de cd van Joan as Policewoman.

Joan (1)
Joan (1)

Joan (2)
Joan (2)

Na een gezellige introductie en vrolijke verhalen over Delft ging ze wat nrs spelen. En die waren ondanks een keyboard die niet helemaal naar haar zin functioneerde, best goed. Tussendoor goot ze zich vol met thee en honing en vertelde ze nog wat leuke verhalen en giechelde ze nog wat voort. Ok, een paar keer ging een nr niet helemaal goed maar een lach of een typisch Amerikaanse fck fck fck maakte dat meer dan goed.

Joan (3)
Joan (3)

Na een nr of zes was het alweer voorbij. Maar we mochten niet klagen. Een leuk, vrolijk en gratis optreden in een winkel van een (in bepaalde kringen) bekende artiest maak je niet vaak mee!

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *