Concertverslag: the Frames, melkweg, 21 november

Het concert was allang en breed uitverkocht toen ik het artikel van de Cd van de maand november op deze blog plaatste. Maar mijn vriendinnen van ’t Kaartenhuis hadden op het laatste moment toch een kaartje voor Rombie en mij kunnen regelen.
En zo togen we op een dinsdagavond naar onze (muzikale) hoofdstad voor een concert van the Frames in de Melkweg. De treinrit heen was een spannende vanwege een Engelstalige afperser (met toch de nodige manieren). De treinrit terug zou uiteindelijk een vervelende worden vanwege de eigenschap dat deze laatste reguliere trein van Amsterdam naar Delft ongeveer op elk tussenliggend station zou stoppen.

En tussen die 2 treinritten vond dus het concert plaats waar het die avond allemaal om draaide. We waren ruim op tijd waardoor we het voorprogramma konden, of beter gezegd moesten meemaken, want zowel Rombie als ik waren niet kapot van deze Nederlandse band uit de buurt van Zwolle.

Swelter, incl. setlist
Swelter, incl. setlist

Van het optreden van de The Frames echter wel. Het was me al opgevallen tijdens de schaarse TV-beelden van optredens van ze (Lowlands volgens mij). En ook de live nrs die ik had gedownload hadden veelal een enthousiast karakter. Dat was dus deze avond ook het geval. Veel van mijn favoriete nrs die ik in een korte tijd had leren kennen werden die avond gespeeld. En die gasten van the Frames doen dat op een gezellige, relaxte maar toch heel sfeervolle wijze.

The Frames (1)
The Frames (1)

Frames (2)
The Frames (2)

De uiteindelijke toegift hebben we vanwege onze trein niet helemaal mee kunnen maken. Dat was wel enigszins jammer maar daarnaast ook een goede reden om ze nog eens live te gaan bekijken/beluisteren!

The Frames (3)
The Frames (3)

The Frames (4)
The Frames (4)

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

2 gedachtes over “Concertverslag: the Frames, melkweg, 21 november”

  1. Dank je Amigo. Ik vind jou teksten ook altijd erg sterk (even wat veren over en weer).

    Jij kent Paul Bergen toch? Kun je me niet eens met hem in contact brengen. Of gaat dat weer te ver…;-(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *