Over de aanvoerdersband en de aanvoerder die hem draagt

Een goede aanvoerder valt natuurlijk op door de rustige edoch duidelijke manier waarop hij zijn team naar de overwinning leidt. Toch heeft de FIFA in haar onmetelijke wijsheid ooit besloten dat aanvoerders nog meer moeten opvallen middels een duidelijk herkenbare band om de bovenarm. En dus vond ook de aanvoerder van Oliveo9.nl dat hij maar eens zo’n band om de gespierde bovenarm moest gaan dragen.Nu zijn er aanvoerdersbanden in alle kleuren van de regenboog. Je hebt rode, groene, blauwe, zwarte en zelfs gouden aanvoerdersbanden. Ook combinaties zijn mogelijk, zo droeg de gracieuze spelbepaler van Oliveo9.nl eerder dit seizoen al een band die sterk deed denken aan de Duitse driekleur. Dit was echter een geleende band en dus moest hij op zoek naar een nieuwe. Een bezoek aan sporthuis Reinders in Pijnacker bracht uitkomst. Voor slechts E3,95 werd een prachtig lichtgevend gele aanvoerdersband aangeschaft met een grote “C” van captain erop gedrukt. (Uiteraard had de middenvelder met de wiegende heupen eerst gevraagd of de band ook verkrijgbaar was met de “F” van F?hrer, maar deze voor de hand liggende vraag werd helaas met nee beantwoord)

De thuiswedstrijd tegen virtueel koploper Velo 11 was een uitstekende gelegenheid om de prachtige lichtgevend gele aanvoerdersband voor het eerst aan de supportersschare te tonen. En al tijdens het verzamelen bleek de vergrootte status van de aanvoerder. Zijn telefoon trilde in zijn zak en toen hij opnam, bleek er niemand minder dan de spelverdeler van Oliveo 2 aan de lijn te hangen. De wedstrijd van zijn eigen elftal was afgekeurd en dolgraag wilde hij meedoen met Oliveo9.nl om te zien of hij dat niveau ook aan zou kunnen. Eventjes twijfelde de aanvoerder of het wel verstandig was om zo’n jonge speler meteen in het diepe te gooien tegen de sterke Westlanders, maar toen de Tijscoman aangaf nog wat last te hebben van de nawee?n van een wilde stoeipartij met zijn schoonzus, besloot Toussaint dat enige versterking in de breedte misschien geen kwaad kon en dus mocht Michael Moerman dolblij z’n voetbalschoenen op zijn bagagedrager binden en richting sportpark de Groene Wijdte fietsen.

Nadat in de kleedkamer een ieder zich had omgekleed en zich mentaal voorbereidde op de wedstrijd tegen angstgegner Velo 11 kwam daar het plastic zakje met daarin de prachtige lichtgevend gele aanvoerdersband tevoorschijn. Monden vielen open van spontane adoratie voor dit stukje textiel dat in al zijn pracht zoveel gezag en kracht uitstraalde. Toen de aanvoerder de band om zijn arm schoof waren de ah’s en oh’s niet meer op ??n hand te tellen. Met nog meer bewondering dan normaal werd de speler die de lijnen uitzet bij Oliveo9.nl aanschouwd. Slechts een enkel woord van de aanvoerder was vanaf dat moment genoeg om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. En plots had iedereen weer het vertrouwen terug dat alles goed zou komen tegen de de zo makkelijk scorende Wateringers, ondanks de afwezigheid van Rene Ammerlaan, Zut van der Salm, Vincent Bierman, Johnnie Stuiterbal en Tijscoman.

Om de Westlanders niet meteen tot wanhoop te drijven besloot de aanvoerder om de aftrap niet meteen de kruising in te jagen maar hen eerst ook nog wat plezier aan de wedstrijd te laten beleven. Na een kwartier spelen vond de heupwiegende middenvelder echter dat het lang genoeg geduurd had en met een schoonheid van een steekpasje zette hij Mark van der Meer vrij voor de fanatieke doelman van Velo. Van der Meer bekroonde deze heerlijke actie met een meesterlijk schot in de verre hoek waarop de doelman volstrekt kansloos was. 1-0.

Oliveo9.nl - Velo 11
Jos Vollering in een pas-de-deux met zijn tegenstander

Achterin maakte de verdediging zijn naam weer eens waar. Slot op de deur Erik Brouwer vond het dit keer niet nodig om ??n of ander onbeduidend clubje in de eredivisie aan te gaan moedigen en maakte geflankeerd door Richard Hogervorst, Arjan Ammerlaan en Remco Bruinen en in de rug gedekt door keeper Jasper Bierman duidelijk waarom zij inmiddels de minst gepasseerde verdediging van de reserve 6e klasse H zijn. Behalve een dertigtal hoekschoppen werd er geen kans weggegeven. En omdat aanvoerder Toussaint tijdens al deze hoekschoppen de zo gevreesde lange spits van Velo onschadelijk maakte, was het al snel duidelijk dat er maar ??n ploeg was die deze wedstrijd kon gaan winnen.

Oliveo9.nl - Velo 11

ook het slot op de deur staat zijn mannetje in de lucht tegen de gevreesde spits van Velo

Een tweede doelpunt kon niet lang op zich laten wachten en kwam er ook toen Michael Moerman Arie Trekker diep stuurde en deze na een karakteristieke rush met schouderduw de 2-0 binnenschoot.

De gasten begonnen terecht te vrezen voor een ruime nederlaag want de aanvoerder van Oliveo9.nl begon zich steeds duidelijker te profileren als de man die bepaalde wat er gebeurde op het veld. Vlak voor rust ging het echter fout. Toussaint, die later aangaf al de hele wedstrijd met een pijnlijke achillespees te spelen, verrekte tijdens een (uiteraard gewonnen) duel een spiertje in zijn kuit en kon niet verder spelen.

Zonder kleerscheuren kwam Oliveo9.nl de laatste minuten voor de rust door maar toen werd de sympathieke aanvoerder voor een groot dilemma geplaatst. Wie moest immers de taak van aanvoerder overnemen nu de aanvoerder zelf niet verder kon. Even twijfelde Toussaint of hij de prachtige nieuwe lichtgevend gele aanvoerdersband aan Brouwer zou geven, maar de gedachte dat deze zijn nieuwe status zou misbruiken om scheidsrechter Bierman met een misplaatste arrogantie van veel te veel commentaar te voorzien, deed hem huiveren. En dus besloot hij om er niet over te beginnen en de aanvoerdersband maar weer op te bergen in het plastic zakje. De overige Oliveo9.nlianen zaten opvallend stil voor zich uit te staren. Ook zij begrepen maar al te goed dat het spelbeeld wel eens helemaal om kon slaan nu hun aanvoerder het veld had verlaten. Plots zwaaide echter de deur van de kleedkamer wijd open en daar stapte een nieuw perspectief binnen. Leider/wasvrouw/grensrechter/barbecueorganisator/eigenaar van een Oliveokamer/zware shagroker Gerard van Winden had versterking gevonden in de Nico van Overdamhal waar Oliveo 7 een onderling potje aan het afwerken was. Niet alleen had hij John Meijer weten te strikken, nee, ook had hij niemand minder dan de aanvoerder van Oliveo 7 zelf meegenomen. En toen hij het schitterende door schilders- en glaszettersbedrijf Toussaint gesponsorde tenue van Oliveo9.nl had aangetrokken viel velen de gelijkenis met de aanvoerder van Oliveo9.nl op. De erudiet blik, de verstandige woorden die hij bezigde, het aantrekkelijke voorkomen en de duidelijke leidinggevende capaciteiten maakten dat hij wel het kleine broertje zou kunnen zijn van de machtige aanvoerder van Oliveo9.nl. Niet zo verwonderlijk als ik u vertel dat we ook daadwerkelijk met het kleine broertje van de aanvoerder te maken hadden. Meteen maakte zich ook een subliem idee meester van Ronald Toussaint. Broertje Vincent moest gewoon al zijn taken gaan overnemen. Met een simpele zet bekrachtigde hij deze gedacht. Hij wierp de prachtige nieuwe lichtgevend gele aanvoerdersband naar zijn broertje daarbij de woorden bezigend: “Je staat midden-midden Vin.” Vincent schoof de band om zijn al even gespierde arm en dirigeerde zijn nieuwe manschappen weer richting het kunstgrasveld.

Oliveo9.nl - Velo 11
aanvoerder Vincent Toussaint rukt op naar voren
Oliveo9.nl - Velo 11
John Meijer rukt op naar achteren

Al snel draaide het hele spel van Oliveo9.nl weer volledig om aanvoerder Toussaint. Hij eiste alle ballen op en met prachtige heupbewegingen passeerde hij de ene na de andere tegenstander. Hij assisteerde zijn verdediging waar nodig en had ook nog genoeg lucht om mee naar voren te trekken.

Oliveo9.nl - Velo 11
Michael Moerman wil de bal inleveren bij aanvoerder Toussaint
Oliveo9.nl - Velo 11
aanvoerder Toussaint troeft zijn tegenstander af

De spelers van Oliveo9.nl waren weer vol vertrouwen in een goede afloop en rosten weer ongeneerd alle ballen blind naar voren zodat tegenstander Velo al snel de moed opgaf.

Oliveo9.nl - Velo 11
het slot op de deur rost de bal blind naar voren
Oliveo9.nl - Velo 11
doelman Jasper Bierman rost de bal blind naar voren

Om het publiek toch ook nog enig vermaak te bieden, werd Remco Bruinen naar voren gestuurd om de voorhoede te versterken.

Oliveo9.nl - Velo 11
het publiek vermaakt zich met de acties van Remco Bruinen

Uiteraard werden alle hekken rond het veld open gezet en rende Co tot grote hilariteit van de weer talrijk opgekomen supporters weer achter de meest kansloze ballen aan.

Oliveo9.nl - Velo 11
Bruinen rent achter een kansloze bal aan
Oliveo9.nl - Velo 11
Bruinen rent weer achter een kansloze bal aan
Oliveo9.nl - Velo 11

Bruinen moet lachen nadat hij een kansloze bal keihard richting de supporters heeft geschoten

Groot was ook het ongeloof toen Bruinen bijna scoorde middels een technisch knap hakballetje. De inzet verdween echter langs de verkeerde kant van de paal. Even later was Bruinen opnieuw dichtbij zijn eerste doelpunt in zes jaar maar dit keer assisteerde Michael Moerman de reeds gepasseerde doelman van Velo door de bal van de doellijn te halen. Een actie die de Tijscoman het vakje “ongeschikt” deed inkrassen bij Moerman.

Oliveo9.nl - Velo 11
Michael Moerman: ongeschikt

Even later beaamde zelfs de immer kritische Tijscoman dat Moerman nog een herkansing verdiende. Aanvoerder Toussaint speelde de spits vrij en oog in oog met de Wateringse doelman maakte hij deze keer geen fout en gleed de alles beslissende 3-0 langs de wederom kansloze keeper.

Oliveo9.nl - Velo 11
Michael Moerman glijdt de 3-0 langs de doelman van Velo
Oliveo9.nl - Velo 11
en wordt gefeliciteerd door aanvoerder Toussaint
Oliveo9.nl - Velo 11
Michael Moerman: geschikt

De wedstrijd was gespeeld maar Remco Bruinen had nog een hoogstandje in petto voor zijn fans (waaronder een grote groep vrouwen die iedere wedstrijd speciaal voor hem komt kijken). Hij passeerde alles en iedereen en stoomde op langs de linkerflank. Eenmaal bij de achterlijn aangekomen besloot hij dat het tijd was voor een afgemeten voorzet. Helaas was het standbeen van Bruinen iets eerder bij de bal dan zijn andere been waardoor hij de bal voor zijn eigen voeten wegtikte. Een schot in de lucht, een sierlijke pirouette en valpartij waren het komische gevolg.

Oliveo9.nl - Velo 11
Remco Bruinen na zijn sierlijke pirouette en valpartij

En zo zorgde hij ervoor dat niet alleen Oliveo9.nl maar ook tegenstander Velo ondanks het onverwachte verlies met een grote grijns op het gezicht het veld verliet na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bierman uit Pijnacker.

Inmiddels is de winterstop aangebroken maar in januari zullen er behalve een langverwachte bruiloft na een verdiende rustpauze ook weer talloze hoogtepunten op het voetbalveld plaats gaan vinden. Schroom dus niet en kom een keer kijken naar dit heerlijke elftal!

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

3 gedachtes over “Over de aanvoerdersband en de aanvoerder die hem draagt”

 1. Ik snap niet dat er mensen zijn die niets geloven van wat onze F?RHER schrijft. Ik heb deze laatste wedstrijd helaas van de zijkant mogen aanschouwen. Werkelijk een genot voor het oog.Oogstrelende akties afgewisseld door pure pech of jammerlijk falen van de ingehuurde krachten, die het niveau nauwelijks bij konden houden.

  Proficiat vrinden met deze eclatante zege!

 2. Zeg Amigo, weet je moeder dat je dit soort stukken schrijft? Ik zou het ook maar nooit vertellen want ze zal zich kapot schamen voor zo’n zoon.

  En dat zwart maken van ‘het slot op de deur’ t.o.v. de scheids lijkt me erg ongepast. Als er iemand een postitieve uitstraling heeft in het veld is hij het wel!

  Verder wel een leuke tekst trouwens…;-)

 3. Dat ene broertje van me dat geen aanvoerder is, heeft het internet voor m’n moeder uitgeprint zodat ze het ook kon lezen. Ze was uiteraard harstikke trots op haar kinderen.

  ’t Is allemaal echt gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *