Beste nummers van 2006

Altijd een lekkere tijd voor Guapo zo aan het einde van het oude jaar/begin van het nieuwe jaar. De lijstjes vliegen je om de oren.

Wat hebben we ook alweer allemaal voorbij zien komen. De top 2000 (a go go), de beste albums van 2006 volgens 3voor12.nl en op dit moment de top 1111 van kinkfm. En zo zijn er nog wel een paar op te noemen. De ene lijst spreekt me wat meer aan dan de andere. Zo heeft de top 2000 toch best vaak wel erg suffe nrs. En een heel album luisteren valt toch ook vaak een beetje tegen. Nee, wat Guapo het meest aanspreekt zijn toch gewoon de beste ‘losse’ nrs van een jaar. En volgens mijn bescheiden mening zijn dat de volgende van 2006:

1) Midlake – Head home
2) Peter, Bj?rn & John – Young folks
3) Wolfmother – Woman
4) Snowpatrol – Chasin cars
5) Muse – Knights of Cydonia
6) The Kooks – She moves on her own way
7) The Veils – One night on earth
8) Eagles of death metal – I want you so hard
9) The Fratelli’s – Chelsea Dagger
10) The Frames – The site you never get to see

En dan nu downloaden maar. Als je ze nog niet hebt tenminste.

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

8 gedachtes over “Beste nummers van 2006”

 1. Die verwacht ik wel in jouw top 10! En ik zal er nog wel een paar vergeten zijn.

  Doel je trouwens op ‘Sexyback’? Is idd wel een lekker nr maar ik merk ook dat ik ‘m snel zat word.

 2. Omdat Guapo het zelf niet heeft gedaan, heb ik maar weer eens een paar handige linkjes toegevoegd. (alleen The Veils heb ik niet dus die moet je maar even mailen)

  Vooral dat nummer van Peter, Bj?rn & John vind ik wel lekker. Ik weet alleen niet waar ik van ken. Waarschijnlijk omdat jij ‘m altijd loopt te fluiten, of draai je ‘m ook wel eens in de Ruif?

 3. Gracias Amigo. Die van the Veils heb ik ook niet kunnen vinden. Ik heb de Cd een (groot) aantal keren via de luisterpaal beluisterd.

  Wanneer ga je me eens leren hoe ik zelf die linkjes kan toevoegen. Je hebt pas ook al zo goed uitgelegd hoe ik een batterij in mn mp3-speler moet vervangen…

  ‘Young folks’ heb ik idd een keer op een hippe studentenavond in de Ruif gedraaid. En ik fluit het deuntje ook regelmatig.

  Ga jij ook nog je top 10 plaatsen? Ben wel benieuwd!

 4. En The Veils staan er ook bij!

  Ik geloof niet dat ik zo effe tien goeie platen van het afgelopen jaar kan oplepelen. Maar ik zal er eens over nadenken.

 5. ‘En een heel album luisteren valt toch ook vaak een beetje tegen.’

  Dan luister je naar de verkeerde albums.

 6. Zo’n praatje in de kantine levert toch weer een extra bezoeker op…;-)

  Vwb hele albums luisteren van dezelfde artiest: ik ben nogal snel verveeld dus dat valt vaak niet mee voor me. Zelfs niet een album van Wolfmother, Tool of the Beatles. Uitzonderingen daar gelaten. En die wil ik komend jaar, net als je grote broer, allemaal eens gaan aanprijzen op deze blog!

 7. Hoi Erik

  Ik heb op onze weblog gelinkt naar je lijstje. Ik ben het met veel nummers eens, en er staan weer een paar verrassinkjes tussen. Dat vind ik altijd zo leuk aan jouw lijstjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *