Cd van de maand januari

Deze maand eens geen Cd die ik zelf erg goed vind maar een recensie van een Cd van artiesten uit de Nederlandse ‘cultsien’.Want om nou te zeggen dat ik heel warm loop voor de muziek van Malle Pietje en de Bimbo’s kan ik niet zeggen. Gekke Pietje en zijn meisjes maken stevige punkmuziek, die soms Engelstalig soms Nederlandstalig wordt uitgevoerd. Het nr ‘Tienerhoer’ schijnt al een bescheiden underground hit te zijn geweest in 2006 maar nu hebben ze dan een hele Cd vol gekregen met die teringherrie. Nou teringherrie is misschien wat te veel gezegd. Muzikaal is het afentoe best te pruimen. Maar aan de zang van die blonde snollen zal ik wel nooit wennen.

Malle Pietje and the Bimbo's
Malle Pietje and the Bimbo’s

Titel: Malle Pietje and the Bimbo’s
Artiest: Malle Pietje and the Bimbo’s
Lijkt op: Sidekickbob met twee wulpse zangeressen
Land van herkomst: Nederland
Beste nr: ‘Maarten-Bart’ dan maar. Waarschijnlijk vanwege de herkenbare tekst
waarom deze Cd: is weer eens wat anders dan die hippe Britse bandjes. Daarnaast vraag ik me af waarom ze een soort van populair/bekend zijn geworden. Daar ben ik eigenlijk nog steeds niet achter. Of zou het aan die twee Bimbo’s liggen???

Ook deze Cd is op dit moment te beluisteren via de luisterpaal van 3voor12.nl;
www.3voor12.nl

13 gedachtes over “Cd van de maand januari”

 1. En maar weer eens een linkje geplaatst voor vriend Guapo.

  De vraag blijft wel waarom je ons op dit gehypete bandje wijst terwijl ook het nieuwe album van onze vrinden van El Guapo Stuntteam op de luisterpaal staat.

 2. Die zag ik idd ook staan. En schijnt nog goed te zijn ook. Alleen nog niet beluisterd dus dan wordt het lastig een recensie schrijven. Maar misschien hebben we wel twee Cd’s van de maand.

 3. Oh ja Amigo, wanneer leg je mee eens uit hoe ik die linkjes moet plaatsen. Ik wil weer eens een concertagenda-update plaatsen en dan is het wel zo handig voor jullie leken als ik er wat muziek bij kan plaatsen.

 4. Leken?! Ik ben afgelopen zaterdag toevallig wel 4e (vierde!) geworden bij de hoog aangeschreven popquiz van de 3 Imaginary Boys in Speakers!

 5. Als je op tijd bent mag jij volgende keer het concert uitzoeken.

  Ik wilde trouwens graag naar Zuco103 maar Rombie vond dat weer niks aan.

 6. Dan is het zeker wat.

  Anyhow, volgens mij wordt het morgen best geinig bij X-men & Whiskey. Wil je nog mee Amigo?

 7. Ik heb gisteren de cd ‘Back To Black’ van Amy Winehouse gedownload en hoewel ie al van 2006 is en dus waarschijnlijk niet meedingt naar de titel cd van de maand januari of februari, wilde ik ‘m toch even noemen want ik ben er best van onder de indruk. Ze is pas 23 maar het is alsof je naar een zangeres van de grandeur van Dinah Washington of Billy Holliday aan het luisteren bent. Dit moet jazzliefhebber Guapo toch zeker ook aanspreken. Bovendien is het weer eens wat anders dan al die Engelse ’13 in een dozijn’ bandjes die hij altijd zo loopt te pushen.

 8. Hohoho, dit vraagt toch om een goed gefundeerde reactie:

  1) van mijn 3 ‘Cd’s van de maand’ was er maar ??n van een zogenaamd hippe Britpop band.

  2) Amy Winehouse heb ik al vier jaar geleden ontdekt –> ‘you should be stronger than me’ is een heel lekker nr uit 2003. Ja, ik was er weer eens vroeg bij…;-)

  3) Ben trouwens niet zo van de ‘vocal jazz’.

  4) Heb verder nog wat leuke tips van hippe Britse bands. Zal vandaag eens wat naar je mailen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *