Concertverslag: C-Mon & Kypski, 27 januari, Paard van Troje

?indelijk hebben we dan weer eens iets waardevols gewonnen bij een popquiz. En wel in de popquiz van Speakers van 20 januari jl. Maar we hadden die avond dan ook wel het gouden kwartet op het gebied van muziekkennis.
Rombie was er bij gehaald voor zijn kennis van het zogenaamde indiependent rock en zijn analytische denkvermogen, hetgeen hij bewees in het natellen van 196 TV-toestellen. Amigo was er voor de noodzakelijk hiphop en reggae-kennis terwijl Kluit zijn muziekbagage vwb arrow-classic hits tentoon spreidde. Tenslotte deed ondergetekende mee vanwege zijn voorkeur voor depressieve jaren 80-muziek en zijn grote mond tijdens de de open ’tussen’vragen’. Deze zeer gevarieerde muzikale denktank was tijdens popquiz op volle kracht wat uiteindelijk resulteerde in een 4e plaats. ?n kaartjes voor een concert van C-mon & Kypski in ’t Paard van Troje in Den Haag.

En afgelopen zaterdag was het al zover en togen Rombie, Kluit en Guapo naar Den Haag. Amigo had met zijn hand over zijn hart gestreken en zijn kaartje voor de andere drie beschikbaar gesteld. Dat hij de muziek geen zak aan vond zal ook wel hebben meegespeeld.
Aangekomen bij de kassa vroegen we ons af of we wel op de gastenlijst zouden staan zoals toegezegd. Maar tegen veler verwachting in bleek dat inderdaad het geval. Bij binnenkomst in de kleine zaal bleek het voorprogramma, het misschien nog wel hippere About, al flink aan de gang. Het kort stukje optreden van deze wat freakerige formatie was wel aardig maar de populaire en lenige frontvrouw was van dien irritante aard dat het erg afleidde van de muziek. Maar na drie nrs was het al over dus daar was ook wel doorheen te komen.

About
About

Toen was het dan de beurt van C-mon & Kipsky zelf, in het underground circuit ook wel C-Men & Wipsky genoemd. Het optreden van hun was een typisch geval van even doorbijten; de eerste nrs werden niet alleen wat gelaten gespeeld maar ook ontvangen.

C-mon
C-Mon

Daarna werd niet alleen de groep wat enthousiaster, ook het publiek kwam langzaam in beweging. De muziek van de heren is dan ook uitstekend geschikt om op te dansen. Zo geschikt dat ik volgens mij zelfs Kluit op een gegeven moment zag bewegen. Of dat door de trillingen van de bas of door de ritmische klanken van de muziek kwam is me eigenlijk nog steeds niet bekend.

C-mon & Kipsky and friends
C-mon, Kypski and friends

Na ruim drie kwartier spelen waarbij het publiek steeds uitbundiger begon te swingen was het afgelopen. Natuurlijk maar voor tijdelijk want binnen een minuut was het podium al weer bevolkt door knoppendraaier C-Mon en de scratchende drummer Kypski, aangevuld met een toetsenist en gitarist, om het feestje goed af te ronden.

C-mon drumt en Kypski scratched (of was het nou andersom?)
C-Mon drumt en Kypski scratched (of was het nou andersom)

Dat lukte ze goed maar na een korte tweede toegift waarin ze hun grootste hit en persoonlijke favoriet van Rombie, ‘Evil Needle’ speelde, was het dan toch echt afgelopen. En konden de drie heren retour Delft om daar hun gezellige avond voort te zetten in het dancehall ‘De Ruif’.

www.supertracks.nl/video/evil-needle.html

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

3 gedachtes over “Concertverslag: C-Mon & Kypski, 27 januari, Paard van Troje”

  1. Ik vond de zanger van About irritanter dan de gitariste….Die gozer stond geen moment stil en ik werd er zenuwachtig van.

    Ik beweeg trouwens wel vaker bij muziek…….(overigens meestal richting bar of toilet).

    P.S.: De laatste scratcfoto wordt niet weergegeven, ligt dat aan mijn PC?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *