Oliveo9.nl geeft les in Noord-Holland

Het jaarlijkse voetbaltoernooi in het Noord-Hollandse Midwoud was weer een groot succes. Niet in de laatste plaats voor Oliveo9.nl, want de afwezigheid van de flapdrollen die het hele jaar om het hardst riepen dat ze mee zouden gaan maar op het laatste moment ??n voor ??n met kutsmoesjes afhaakten, zorgde ervoor dat het elftal van Gerard van Winden een zeer getergd optreden op de mat legde en onbedreigd de winst in het hoog genoteerde toernooi grepen.De afwezigheid van de flapdrollen zorgde ervoor dat er vrijdagavond een gem?leerd gezelschap bijeen kwam incaf? de Guyter in Pijnacker. De flapdrollen (waarvan enkelen onlangs zelfs nog het lef hadden om het aanvoerderschap van de grote roerganger in het openbaar in twijfel te trekken! Welk een misplaatste hooghartigheid) waren vervangen door enkele spelers van Oliveo 6 (Michel van Marwijk, Arjan Maan, Rick van der Helm en op het laatste moment werd ook Bob Schuring nog aan de selectie toegevoegd), ??n speler van Oliveo 7 (Vincent Bessems), en twee west-Friezen (Sander Hennevanger en voormalig enfant terrible Ron Jansen). Samen met de harde kern van Oliveo9.nlianen die wel ruggegraat hebben (Nol Kemp, Co Bruinen, Richard Hogervorst, Reneet van Leeuwen, spelverdeler Ronald Toussaint en Gerard van Winden) vormde dit bij voorbaat al een selectie die menig trainer doet watertanden. Na aankomst in Midwoud werden de meegenomen spullen snel in de toegewezen tent gegooid en werd het lokale culturele centrum van Midwoud opgezocht, de sporthal. Honderden prachtige blondines in rode string hadden zich daar verzameld in de hoop deze keer uitgekozen te worden door de knapste consultant van Delfgauw. O welk een teleurstelling maakte zich meester van deze druipende vrouwen toen zij erachter kwamen dat Kluit het niet had aangedurfd om opnieuw naar Midwoud te komen om deze schoonheden daar de nacht van hun leven te bezorgen.

Midwoud 2007

de Oliveanen nuttigen een paar dooie biertjes alvorens zich in het feestgewoel te begeven

Midwoud 2007

Gerard van Winden heeft iets teveel Red Bull op

Midwoud 2007

Co maakt kennis met de plaatselijke natuur

Midwoud 2007

Oliveo9 begeeft zich op het podium

Toen het licht aanging zag Michel van Marwijk dat er iemand had gekotst en besloot hij de organisatie te helpen door het achtergelaten plakaat met een doekje op te vegen. Jammer dat hij niet doorhad dat er nog een nietsvermoedend meisje in dat doekje zat.

Midwoud 2007

Michel veegt het podium aan met een meisje

Midwoud 2007

Gerard van Winden ziet dat de kleding uit zijn tienertijd nog steeds hip is

Nadat alles en iedereen ’s nachts weer bij de tent was, het vaatje schuim dat de aanvoerder had meegenomen ook verorberd was en Arjan een verdwaalde indringer uit de tent geschopt had (laat je niet foppen door de stoere verhalen van Ei, het was zo’n beetje het kleinste kereltje dat op het sportpark rondliep) zocht iedereen zijn bedje op om goed uitgerust aan het toernooi te kunnen beginnen.

Drie wedstrijden stonden er de eerste dag op het programma voor Oliveo9.nl. Om 10.00 uur begon het toernooi met de wedstrijd tegen de MOC veteranen. Sander Hennevanger & Ron Jansen hadden zich inmiddels ook bij de sele?ao aangesloten waardoor deze eerste tegenstander op papier geen onoverkomelijke horde leek. Helaas werd er niet op papier maar op het slechtste veld in heel Noord-Holland gespeeld. Tel daarbij op het feit dat de spelers nog aan elkaar moesten wennen en de talrijke gemiste kansen zijn snel verklaard. Aangezien de verdediging het gehele toernooi ouderwets op dreef was, was de 0-0 eindstand niets anders dan logisch.

In de tweede wedstrijd, tegen Hoegaarden, moest er dus gewonnen worden om niet meteen achter de feiten aan te lopen. Bovendien had de toernooicommissie plots de regel ingesteld dat het verliezende elftal een scheidsrechter moest leveren voor de wedstrijd die erna gespeeld werd. De schrik sloeg de aanvoerder van Oliveo9.nl om het hart toen hij opnieuw het knollenveld van MOC betrad. De tegenstander bleek voor de helft uit niet onaantrekkelijke vrouwen te bestaan. Zou Remco Bruinen zich nu wel kunnen concentreren? Uiteraard bleek dit niet het geval. De ene na de andere bal gaf hij aan de lekkerste tegenstander die hij ooit had gehad. Gelukkig waren de meisjes net zo scherp voor het doel als de vaste spits van Oliveo9.nl en kon doelman Sander Hennevanger dus opnieuw vrij eenvoudig de nul houden. De treffers van Rick van der Helm, Vincent Bessems (de enige bal die hij nog goed raakte nadat hij al in de eerste seconden van de wedstrijd verschrikkelijk te kijk was gezet door het meisje dat bij hem stond) en Neet van Leeuwen zorgden derhalve voor een 3-0 overwinning, 6 punten en met name een scheidsrechter van Hoegaarden.

De laatste wedstrijd van de dag werd gespeeld tegen MOC 3 op het hoofdveld dat er een stuk beter bij lag. Voor de wedstrijd was Bob Schuring al bij de aanvoerder langsgegaan om te melden dat hij er klaar voor was. Voor de eerste wedstrijd antwoordde hij op de vraag of hij wilde spelen nog met een krachtig schudden van het hoofd en het tegelijkertijd uiten van de kreet “neeeheeeeheee”. In de tweede wedstrijd stond hij klaar om het veld in te komen toen de scheidsrechter affloot. Maar nu was hij klaar voor de spitspositie, zo vertelde hij. Dit leek de spelverdelende middenvelder een uitstekende gelegenheid om dan maar eens zelf langs de kant te blijven zitten zodat het voor iedereen weer eens duidelijk zou zijn welk een gemis dit zou zijn. Het plan van de aanvoerder slaagde met glans. Slechts met de grootst mogelijke moeite en geluk werd de tegenstander uit Midwoud overklast en op een 2-0 nederlaag getrakteerd. Het eerste doelpunt kwam van superspits Bob Schuring die de rest van het weekend met een bobbel in de broek heeft rondgelopen. Het tweede doelpunt kwam van de voet van oud-eerste-elftalspeler Ron Jansen die iedere wedstrijd beter in vorm kwam.

Midwoud 2007

Bob kopt bijna op doel (in werkelijkheid ging de bal een paar meter voor zijn hoofd langs)

Midwoud 2007

Flap vangt het gemis van de heupwiegende spelverdeler op met een aantal matige passes

Midwoud 2007

teamwork: Arjan houdt een tegenstander af, Neet gaat er vandoor met de bal

Midwoud 2007

Bob is blij met zijn doelpunt

Midwoud 2007

Ron Jansen wordt uitbundig geknuffeld na zijn treffer

Midwoud 2007

Sander Hennevanger heeft het heel erg druk

Met een puntentotaal van 12 werd de eerste toernooidag afgesloten met een keurige eerste plaats en kon Oliveo9.nl zich gaan opmaken voor de tweede feestavond.

Midwoud 2007

de ‘oudjes’ analyseren de eerste dag even

Midwoud 2007

de jongeren hangen uitgeput aan de bar

Midwoud 2007

genieten van het prachtig uitzicht tijdens de voortreffelijke Chinese maaltijd

Midwoud 2007

even natafelen

Midwoud 2007

Sander Hennevanger wilde ook een keer lief op de foto. (is helaas opnieuw niet gelukt)

Midwoud 2007

Co legt de slappe lulletjes uit dat er geen tijd is om uit te rusten, er moet gefeest worden

Na het eten en douchen was het tijd om de sporthal weer op te zoeken waar Reload net als vorig jaar de avond zou opleuken met een aantal optredens.

Midwoud 2007

iedereen maakt ruimte op de dansvloer als Bob gaat dansen (of iets wat daar in de verte een beetje op lijkt)

Midwoud 2007

Reload vermaakt de zaal die langzaam weer volloopt

Midwoud 2007

Gerard van Winden heeft zijn vaste positie weer ingenomen

Midwoud 2007

Ron Jansen kwam nu ook meefeesten

Nu ik het toch over Ron Jansen heb, het voormalig enfant terrible nam al om twaalf uur afscheid van het feestgedruis. En niet omdat hij genoeg had gedronken maar omdat hij moe was en de volgende dag ook weer een goede prestatie op de grasmat wilde leggen! Ja Peter van Velzen, wat jou nooit gelukt is, kreeg Oliveo9.nl in ??n dag voor elkaar!

De rest van het team had hier uiteraard geen boodschap aan en ging gewoon door tot het gaatje.

Midwoud 2007

Nol neemt nog een fris drankje

Midwoud 2007

en plots stonden daar geile danseressen op het podium

Midwoud 2007

Bob zou ook wel een geile danseres willen zijn

Midwoud 2007

Richard speelt een stukje luchtgitaar

Midwoud 2007

Richard toverde daarna ook nog een luchtdrumstel uit zijn zak!

Midwoud 2007

“Zeg meisje, hou jij meer van oraal of van anaal?”

Midwoud 2007

de aanvoerder (wat een knappe vent btw) houdt alles in de gaten en ziet dat het goed is

Midwoud 2007

de catering was de hele avond uitstekend verzorgd

Midwoud 2007

Arjan stelt zijn nieuwe (en toch ook oude) vlam voor

Midwoud 2007

Bob en Vincent geven Arjan een tip wat hij met ‘r moet doen

Midwoud 2007

en tips van goeie vrienden volgt Arjan natuurlijk braaf op

Midwoud 2007

welke vrouw kan deze swingkikkers nou weerstaan?!

Midwoud 2007

zij in ieder geval niet

Midwoud 2007

Bob bekijkt zijn doelpunt nog eens aan de binnenkant van zijn ogen

Midwoud 2007

“Kijk eens wat een lekker pijpmondje ik heb”

Midwoud 2007

“Zit er nou nog steeds kots op mijn rug?”

Midwoud 2007

blonde haren, een rode string, mooie ogen en een vinnig karakter!

Toen het feest er opzat, alle patat en frikandellen op waren, Arjan uitgelebberd was en alle treurende blondines met rode string welterusten was gewenst, werd uiteraard de tent weer opgezocht. Toen Neet op zijn bedje wilden gaan liggen, bleek er al iemand op zijn matje te liggen. Uit nadere inspectie bleek het opnieuw geen bekende te zijn en dus verzocht Neet hem vriendelijk om op te rotten. Na enig onverstaanbaar gemompel besloot de sympatieke Ouwe Leejenaar om de onbekende dronkenman opzij te rollen waar hij bleef zitten.

Midwoud 2007

“Volgens mij hoor jij hier niet hoor!”

Midwoud 2007

“Hee luister eens, jij hoort hier echt niet hoor!”

Midwoud 2007

“Ome Gerard, er ligt weer een vreemde kerel in onze tent. Wilt u hem wegsturen?”
“Opzouten, ik ga lekker slapen want morgen wil ik meer dan drie minuten spelen.”

Midwoud 2007

“Zou je niet op zoek gaan naar je eigen tent?”

Toen er besloten was om de flink beschonken bezoeker dan maar te laten liggen, er was immers geen beweging in te krijgen, kreeg Arjan opeens een meesterlijk idee. Hij ging de lucht waar hij het hele weekend al om bekritiseerd werd eindelijk eens positief inzetten. Hij richtte zijn aars op het gezicht van de indringer en liet een scheet die de hele tent liet schudden. Binnen twee seconden was de onbekende de tent uit. Het applaus voor Arjan sloeg overigens net zo snel om in gevloek toen de lucht de tere neusjes van de Oliveanen bereikte.

De volgende dag ging Oliveo9.nl een poging doen om de koppositie te handhaven en er zo voor te zorgen dat Gerard van Winden na de afgang van vorig jaar nu eindelijk de beker in ontvangst zou mogen nemen. Nadat ondergetekende voor de tiende keer het luchtbed van Gerard leeg had laten lopen er afscheid genomen was van Bob en Ron Jansen zich drie seconden voor de eerste wedstrijd weer meldde, floot de scheidsrechter het beginsignaal van de wedstrijd tussen Oliveo en BMB. De terugkeer van de heupwiegende middenvelder in de basis deed het elftal zichtbaar goed en het sterke BMB moest al snel erkennen dat het er niet aan te pas kwam. De ene na de andere vloeiende aanval werd door de aanvoerder opgezet en halverwege de wedstrijd zette Flap van Marwijk zijn elftal op een dikverdiende voorsprong die daarna professioneel naar het eindsignaal werd gespeeld middels het missen van vijf of zes riante mogelijkheden.

Tussen de wedstrijden door werd voor de tent genoten van een heerlijk Noord-Hollands zonnetje en enkele hoogstandjes (en vooral prachtige verhalen) van het elftal uit Den Bosch dat op het veld voor de tent speelde.

Midwoud 2007

Ruud uit Den Bosch heeft tijdens zijn wedstrijd wel even tijd om een groepsfoto van Oliveo te maken

Midwoud 2007

en wil daarna ook zelf nog wel even op de foto (hij werd toch te weinig aangespeeld door zijn teamgenoten)

De laatste wedstrijd van het toernooi was tegen MOC 4 dat geen onoverkomelijke hindernis mocht zijn. Op het veld voor de tent werd dan ook al snel een voorsprong genomen toen Neet van Leeuwen met behulp van de scheidsrechter de buitenspelval omzeilde en keurig de openingstreffer in de kruising pegelde. Daarna leek langzaam het kaarsje uit te gaan bij de Oliveanen. Helaas kon er ook niet gerekend worden op de doorgaans zo solide verdediging. Sander Hennevanger slaagde er in eerste instantie nog wel in om het schot uit zijn doel te ranselen maar de West-Friese doelman bleef te lang genieten van zijn redding, die toch wel een beetje aan Marc Schartz deed denken, waardoor de spits van MOC de gelegenheid kreeg om de eerste tegentreffer in het doel te schuiven. Een luid gevloek van de doelman veranderde hier niets aan waardoor de eindstand 1-1 was. Meteen ging leider Gerard van Winden, die de tweede speeldag het flinke aantal van nul speelminuten achter zijn naam schreef, in het rond bellen en werd er gerekend. De twee punten bleken al snel ruim voldoende voor de eindoverwinning en dus kon het opperhoofd zich op gaan maken om eindelijk de felbegeerde beker in ontvangst te nemen.

Midwoud 2007

de jonge honden hebben een paar stoelen gepakt om even bij te komen

Midwoud 2007

de ouderen zien zoveel vermoeidheid hoofdschuddend aan

Na lang wachten en enkele zeer goede grappen van de toernooiorganisatie, die voor het eerst een microfoon zagen, werd Gerard van Winden dan eindelijk naar voren geroepen om de hoofdprijs in ontvangst te nemen. Wat een tegenvaller was het toen dit geen beker maar slechts een vaantje bleek te zijn! De tranen stonden Gerard al weer snel in de ogen. De toernooiorganisatie zag dit en besloot Gerard weer op te beuren door hem eens flink te zoenen.

Midwoud 2007

de toernooicommissie beurt Gerard weer helemaal op

Wat een organisatie! Gerard was meteen weer helemaal gelukkig en het vaantje heeft inmiddels een prominente plek gekregen in zijn Oliveokamer.

Oliveo9.nl wil bij deze dan ook graag de toernooiorganisatie bedanken. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor de helden die de flapdrollen van Oliveo9.nl op meer dan uitstekende wijze hebben vervangen. Jullie zijn volgend jaar natuurlijk van harte welkom om de eerste prijs te verdedigen.

Rest mij niets anders dan te zeggen dat het voetbalseizoen er weer op zit en dat slechts de enige juiste afsluiting nog rest:

Het avondje Geert!

Het avondje Geert wordt dit jaar ivm een ongedierteplaag niet in de achtertuin van Geert gehouden maar in de achtertuin van Arjan Ammerlaan en zeer waarschijnlijk op zaterdag 7 juli. Schrijf het alvast met dikke viltstift in je agenda!

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

10 gedachtes over “Oliveo9.nl geeft les in Noord-Holland”

 1. Sorry jongens dat ik er niet bij kon zijn, maar als je hoort dat je een weekend voor een vaantje loopt te voetballen, misschien achteraf toch niet zo erg. Wel jammer dat ik weer die rooie string heb gemist:-) Volgend jaar beter;-)

 2. Ik ben zo trots op jullie, snik.

  Jammer dat deze flapdrol dit niet heeft kunnen meemaken. Gelukkig hebben we de foto’d nog.

 3. Ik mis een beetje de link met de weinig tegendoelpunten en de gebruikte keepershandschoenen… Maar goed jongens ik ben trots op jullie.. en ehhh komen er nog nieuwe dames op het avondje Geert bij Arjan? Ik mis een beetje het scoringsverslag van de avond en de vaste stoere vrijgezelle mannen van het 9de!!

 4. Prachtige samenvatting! Heb er deze week nog vaak op terug gekeken! Was een zeer geslaagd weekend! Volgend jaar zeker weer! Ronald kan jij met je goede netwerk kwaliteieten de gegevens van dat lekkere meisje achterhalen? Ik moet haar nog wat vragen??!! Ik hoor je binnenkort wel!

  Jongens, PROOST!

 5. Ja jezus, vraag volgende keer dan ook gewoon eerst haar telefoonnummer of emailadres, en dan pas wat ze lekkerder vindt. Dan duurt je gesprek ook weer 30 seconden langer.

 6. Een heel weekend alleen voor een vaantje ? Jullie weten niet hoe lekker die prijsuitreiker zoent. Daarom graag volgend jaar weer.

 7. Weekend was echt helemaal top! Volgend jaar ben ik weer beschikbaar om mijn kwaliteiten ten gunste van jullie kan inzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *