Concertverslag: The Veils, 6 mei, Rotown

Zoals eerder aangekondigd heeft Guapo nogal wat indrukwekkende concerten meegemaakt afgelopen maand. Een aantal van deze vonden plaats in Rotown waar vanwege het 20-jarig bestaan een aantal artiesten waren vastgelegd die eigenlijk te groot zijn voor het populaire poppodium in Rotterdam.E?n van die artiesten waren the Veils; de Nieuwzeelandse band om Finn Andrews. Het was de bedoeling dat Guapo ze vorig jaar al eens op het festival van Haldern zou gaan aanschouwen maar vanwege een wat laat vertrek van huis was dat niet haalbaar. Maar nu was het dus tijd voor de herkansing. En nog wel in een kleine zaal als Rotown. Het concert was dan ook al ruim vantevoren uitverkocht.

En dus was het een drukke boel op die zondagavond. Maar er was nog ruimte op de vaste standplaatsen van Guapa en Guapo; een standplaats die een stukje hoger is dan de rest zodat ook Guapa altijd een goed uitzicht heeft op het prodium.

Het voorprogramma werd verzorgd door Basia Bulat. Guapo vind een muziekoptreden niet snel vervelend maar wat Basia Bulat voorschotelde was toch echt niet te pruimen. Misschien dat het kwam doordat de zang van de zangeres leek op de door Guapo niet zo gewaardeerde, overvibrerende zang van Ilse de Lange. Gelukkig duurde het niet lang en konden we de vieze smaak snel wegspoelen met een drankje.

Basia Bulat
Basia Bulat

Niet veel later kwamen dan de heren van The Veils het podium op en vingen direct aan met een favoriet van Guapo; Nux Vomica. Er zouden nog veel mooie nummers volgen die avond; zoals Not Yet maar bijvoorbeeld ook het wonderschone One night on Earth. En niemand kan deze muziek zo mooi voordragen als Finn Andrews. Met zijn klagerige zang en zijn pijnlijke gelaatsuitdrukking lijkt het leven voor hem wel een hele zware kost.

The Veils (1)
The Veils (1)

The Veils (2)
The Veils (2)

De lezer zal het al begrijpen, het was een erg geslaagd optreden waarbij niet alleen de muziek maar ook het enthousiasme van de band erg de moeite waard was.

Een nog veel beter verslag incl. dito foto’s kunnen bekeken worden op: http://3voor12lokaal.vpro.nl/magazines/news/index.jsp?portals=61901&magazines=61902&news=543761

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *