Concertverslag, The View, 7 mei, Rotown

Vergeet hippe bands als Arctic Monkeys, The Kooks en The Rifles. Dat zijn alweer wat oudbakken groepen vergeleken bij de nieuwe aanwas uit Schotland.
Want uit het noorden van het Britse eiland komt alweer zo’n jonge, frisse band zoals Guapo ze zo graag hoort. W??r hebben ze geen origineel, maar een wel erg aanstekelijk geluid wat ergens terug te vinden tussen de eerdergenoemde Kooks en Arctic Monkeys; vlot en rete-Brits maar ook aanstekelijk en soms zelfs op het gezellige af.

We hebben het hier dus over The View; weer vier jonge gassies, uit Dundee deze keer. Maandag 7 mei stonden ze, vanwege een afgelaste tour door de US als gevolg van cokebezit van de zanger, in een uitverkocht Rotown. Guapo had wat vrinden meegenomen die vooraf weer eens cynisch waren of alweer een hype volgens Guapo. Maar deze band maakte de hetze volledig waar en trakteerde het publiek op een bijzonder goed optreden.

The View (1)
The View (1)

Alle ‘bekende’ nrs als The Don, Superstar Tradesman, Same Jeans en Wasted Little DJ’s kwamen voorbij. Hetgeen ook niet zo vreemd is van een band die maar ??n cd heeft gemaakt.
Eyecatcher van de band is niet alleen de wat schorre zanger met krullenbol maar ook de bassist van de band. Regelmatig laten de twee een mooie samenzang horen en tijdens andere nrs neemt de bassist de leadzang voor zijn rekening en wordt vocaal ondersteund door de zanger.

The View (2)
The View (2)

The View (3)
The View (3)

Na het optreden viel het me op hoeveel goeie en aanstekelijke nrs The View eigenlijk heeft. Tijdens het concert zijn er bijna geen niemandalletjes te horen die eigenlijk elke band wel heeft. The View dus niet en ik verwacht dan ook veel van ze in de toekomst. Dit jaar spelen ze ook op Lowlands. Wie weet breken ze daarna echt door.

Oh ja, Gem was een leuk voorprogramma.

Meer info en foto’s: 3voor12lokaal.vpro.nl/magazines/news/index.jsp?portals=61901&magazines=61902&news=545411

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *