Cd van de maand juni

And now it’s time for something completely different.Deze maand eens geen cd van ??n of andere hippe Britse band. Deze maand zelfs geen cd van een ‘gitaarband’. Nee, deze maand eens wat heel anders. Deze maand namelijk een Cd uit het minimalistische techno/trance genre. Een genre waar de meeste lezers van deze blog niet zo weg van zijn (ja toch Roonie, Kluit en DJ Bakal?). En Guapo over het algemeen ook niet zo. Maar een paar maanden geleden (het is idd al een wat oudere Cd) liep ie er toevallig tegen aan op de inmiddels welbekende luisterpaal.
Cd’s van dit genre zet Guapo vaak op als achtergrond muziek tijdens de arbeid of alstie zich op kantoor eens moet ontspannen na een intensieve werkdag. Dat was ook de intentie toen ie deze Cd opzette. Gewoon een beetje muzikaal behang tijdens het werken. Maar vanaf het eerste nummer was Guapo verkocht. Of misschien wel juist vanwege de openingstrack want die is fantastisch. De rest van de Cd is lekker tot zeer lekker; niet alleen erg relaxed maar ook ritmisch genoeg om vaak genoeg het hoofd te laten schudden; de gebruikelijke beweging die Guapo maakt als de ‘vibe’ ‘m bevalt.

Ik had ‘m veel beluisterd een paar maanden geleden maar toen de Cd van de luisterpaal was verdwenen was Guapo de artiest uit het oog, of beter gezegd, uit het oor verloren. Maar gisteren kwam Guapo ‘m weer tegen en probeerde de muziek van The Field voor de tigste keer te downloaden. Dat lukte dus weer niet waardoor ik het moet doen met de intro’s van 30 seconden van alle nrs op www.allmusic.com. Maar dat is niet voldoende dus morgen toch maar rapido de Cd aanschaffen. Want ik kan eigenlijk niet meer zonder.

The Field - From here we go sublime
The Field – From here we go sublime

Titel: From here we go sublime
Artiest: The Field
Lijkt op: Geen idee. Ik ben te onbekend in het genre
Land van herkomst: Zweden
Beste nr(s): Over the ice
Waarom deze Cd: zeer relaxte muziek met toch voldoende ‘groove’

PS goeie boxen verplicht!

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

6 gedachtes over “Cd van de maand juni”

  1. Maar wel met een snufje minimalistische techno…

    Ik begrijp dat de IKEA in Nicosia nog steeds niet is afgebouwd, dat je tijd hebt om op internet te kijken op dat tijdstip?!

  2. Het valt op dit blog natuurlijk ook niet mee om onderscheid te maken tussen spam en zogenaamde serieuze bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *