Concertverslag: Fu Manchu, 23 mei 2007, Effenaar

Het is alweer even geleden maar een concertavond met de gebroeders Van Vugt mag tuurlijk niet onbesproken blijven.Tijdens de wintersporttrip van de broertjes aan het begin van het jaar was een medewerker van Kaartjeshandel BV zo scherp om de heren zelfs boven op de piste ergens in Oostenrijk attent te maken op een naderend concert van Fu Manchu in de Effenaar. De medewerker in kwestie van de zo in opkomst zijnde firma vwb het boeken van concerten kreeg van de heren de opdracht om razendsnel kaarten te scoren hetgeen ook geschiede.

En zo stonden Ed, Steef en Guapo op woensdag 23 mei in de Effenaar voor een ruig avondje rocken.

Vanwege een flinke file tussen Delft en Eindhoven (niet het hele stuk hoor) werd het eerste voorprogramma gemist. Aan het tweede voorprogramma was echt geen ontkomen meer aan. De zaal was niet geheel uitverkocht maar goed gevuld. Dus togen de heren richting podium om Valient Thorr van wat dichterbij te aanschouwen. Maar dat bleek niet zo’n goede beslissing. Enerzijds omdat de stoere mannen van Valient Thorr er nogal onsmakelijk uit zien. Al kan d?t te maken hebben met het feit dat Guapo zich een aantal dagen er voor had verpoosd op een nogal fancy jazzfestival.

Valient Thorr (1)
Valient Thorr (1)

Valient Thorr (2)
Valient Thorr (2)

Anderzijds was het overbodig omdat de meest onsmakelijke van het hele stel ook nog eens door de zaal ging rennen. Al leverde dat dan wel weer leuke plaatjes op. En een vermakelijk optreden.

Valient Thorr (3)
Valient Thorr

Na snel een broodje en geld te hebben gescoord op het CS van Eindhoven begon het optreden van de helden van de avond; Fu Manchu. Deze surfdudes maken stevige stonermetal. Was het voorprogramma vermakelijk, het hoofdprogramma speelde een stuk beter en strakker. De riffs werd stuk voor stuk de zaal ingeblazen waar Guapo en de rest van het gezelschap net buiten de moshpit een mooi plekje vooraan hadden gevonden. Guapo bekeek het allemaal rustig maar enthousiast aan terwijl de mensen om hem heen stevig met de hoofden begon te schudden. En ze hielden dat anderhalf uur vol want toen was het concert inclusief een korte toegift afgelopen.

Fu Manchu (1)
Fu Manchu (1)

Fu Manchu (2)
Fu Manchu (2)

Fu Manchu (3)
Fu Manchu (3)

Het avondje met echte rockers is Guapo goed bevallen. En dat was wederzijds want hij mag nog een keer mee. Volgende keer naar Hermano. Maar dat duurt nog ff want die komen pas in november naar de Effenaar. Tijd zat dus voor Guapo om zijn haar te laten groeien.

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *