Festivalverslag Lowlands, dag 2

Na ’s nachts een paar keer alleen gekleed in onderbroek en laarzen over de camping gestruind te hebben om een plasje te doen (klinkt spannender dan het is) en uiteindelijk redelijk geslapen te hebben werd Guapo op tijd gewekt vanwege al dat licht in zijn tent. De vuile onderbroek over zijn ogen bracht wel even uitkomst maar na verloop van tijd was Guapo toch wel zo wakker dat ie maar uit zijn tent kroop.

En terwijl Amigo en Rik zich eens echt populair maakte door een uitstekend broodje gebakken ei met spek te scoren (nog enorm bedankt heren; ik zal het nooit vergeten) ging Guapo gezellig met Kluit naar de wasbakken om zich eens lekker op te frissen. En alhoewel sommige dames het allemaal schoon genoeg vonden om hun haren te wassen tussen de tandpastaklodders, besloten Kluit en Guapo dat tanden poetsen, het haar nat maken en wat water over hun afgetrainde lichamen te spetteren wel voldoende was. Voor festivalmaatstaven kwamen ze erg fris bij hun tenten waar het ontbijt uitstekend smaakten. Daarna werd de nachtkledij verwisseld voor een zomers kloffie en togen de heren om een schappelijke tijd weer richting het festivalterrein. Want alhoewel vandaag niet de meest spannende artiesten waren geprogrammeerd waren er voldoende leuke dingen te zien om er op tijd bij te zijn.

Na een grondig lichamelijk onderzoek op Ferdinand bij binnenkomst waren we dan weer op het terrein waar we, zoals het echte binken betaamd, het eerste pilsje van de dag al achterover sloegen.

Het eerste optreden wat ze vandaag gingen meemaken was van Brand Newin de Grolschtent. Guapo had van tevoren wat nummertjes beluisterd van de betreffende band en dacht dat het wel een leuk optreden moest worden. En alhoewel het niet tegen viel, viel het ook zeker niet mee. Na een paar nummers vergeefs gewacht te hebben op dat ene mooie nummer (Jesus Christ) gingen de gebroeders Toussaint naar een hoorcollege over natuurkunde van Hendrik Lenstra.

Brand New
Brand New

Ferdinand, Kluit en Guapo gingen even nostalgisch doen op de muziek van ouwe computergames. Themes van bekende computerspelen als Zelda, Killzone en Metal Gear Solid 2 werden onder aanwijzigingen van een heuse dirigent uitgevoerd door een 60-koppig Metropole orkest. Alhoewel de herkenbaarheid van ’themes’ van computerspellen van Guapo niet verder gaat dan spellen op de Commodore 64 en misschien die van Pac Man en Donkey Kong, was een het een leuke show. Met luid gejuich werd elk nr begroet door het game-publiek wat de sfeer er goed in deed brengen.

Games in concert
Games in concert

Zoals bijna elke festivaldag had het begin van de zaterdag muzikaal nog niet zo veel te brengen. En dus werd maar het reeds eerder door Guapo live aanschouwde The Rifles vereerd met een bezoekje in de Grolschtent. Guapo had ze dus reeds eerder gezien op het Haldernfestival en vond dat toen leuk maar ook niet meer. Zonder hoge verwachtingen nam hij dus plaats in de tent en liet het maar over zich heen komen. En de vele lezers raden het al; het werd een erg geslaagd optreden. The Rifles blijken een jaar later toch een stuk meer podiumervaring en met name wat (KinkFM)hits te hebben wat de show een feest van herkenning maakt.

The Rifles
The Rifles

Na The Rifles werd het Pijnackerse/Delftse/Delfgauwse gezelschap verscheurd door keuzes. Rik, Amigo en Ferdinand kozen voor het gothic geweld van After Forever, Kluit ging Guapo gezelschap houden bij de India-tent waar de Nederlands/Engelse band Moke een optreden verzorgden. Het concert was al begonnen toen ze bij de tent aankwamen waardoor noodgedwongen weer werd gekozen voor een plekje achterin.
Kluit zal achteraf geen spijt hebben gehad om Guapo te vergezellen want het optreden zou tot ??n van de beste van de dag worden gebombardeerd. Binnenkort gaan ze uitgebreid touren waarbij ze ook Delft aandoen. Dat lijkt me een mooi moment om deze band eens meer underground te gaan bezichtigen.

Publiek gaat uit zijn dak bij Moke
Publiek gaat uit zijn dak bij Moke

Na een lichte lunch dmv een hard broodje beenham met een frisse mosterdsaus (het buikie wil ook wat) kwam het gezelschap weer samen in de Grolschtent voor een optreden van Turbonegro. Guapo had ze vooraf als tip doorgekregen waardoor het een aantrekkelijk optreden beloofden. Turbonegro is een soort Village People die echter een stuk meer herrie produceren. En alhoewel het een aardig optreden was en de Noren er puik uitzagen met hun kostuums werd toch al snel besloten om het tent te verlaten.

Elvis on Lowlands
Elvis on Lowlands

Want in de Bravo (de Dance-tent van het festival) stond een concert gepland wat zowel Amigo als Guapo graag wilden meemaken (al las ik elders op deze blog dat trensetter Amigo er ons mee naar toe sleurde). Wilden aanhoren dekt niet de lading in dit geval want een optreden van Ojos de Brujo moet je beleven. Op het eerste gezicht lijkt het een zooitje wat er op het podium gebeurd. Zoals Guapo ondertussen gewend is van Spanjaarden gebeurd er van alles en doet ieder zijn eigen ding. Maar zoals Guapo het ook al eerder heeft ervaren zijn al deze delen bij elkaar meer dan de som (volgens mij had ik dat wiskundecollege ook wel kunnen volgen). Een MC, twee flamengogitaristen, een knoppendraaier, een flamengodanseres en wat trommelaars maakten er bij elkaar een geweldige show van waarbij ze enorm werden opgezweept door het publiek. Zeker toen de Spaanstalige MC (1000 woorden per seconden) en de danseres elkaar probeerde af te troeven kolkte de hele tent van enthousiasme. En de heren uit Pijnacker deden mee. Althans, zeker ??n.

Ojos de Brujo
Ojos de Brujo

Kluit is afentoe nog erger dan Guapo en wilde, om alle tenten een keer van binnen te hebben gezien naar Little Cow in ??n van de kleinere tenten van het festival, de Lima. ‘Van hun onweerstaanbare, accordeongedreven balkanpop tussen ska-tic en gypsy roots krijg je nooit genoeg’. Aldus het programmaboekje. Bij onze aankomst in de tent bleken de Hongaren net bezig met wat suffe ballads. Net toen de sfeer er vanwege, wat gezelliger polkadeunen, wat beter in kwam vonden de heren het tijd om naar een aangevinkte DJ te gaan.

In de Bravo was namelijk Laurent Garnier aan het draaien. En die wilde Guapo ook wel eens aantikken. Maar ook niet meer dan dat. 3 aan elkaar gemixte, niet zulke hoogstaande dancenummertjes vond ie het alweer voldoende en besloot met zijn amigo’s naar een optreden te gaan in de Grolschtent.

De quiz vernoemd naar Guapo zijn favoriete restaurant maakte meer indruk dan Laurent Garnier
De quiz vernoemd naar Guapo zijn favoriete restaurant maakte meer indruk dan Laurent Garnier

Kluit en Amigo hadden Saybia al eens met een bezoek aan ??n van hun concerten vereerd en Guapo wilde ook hun gevoelige muziek eens live mee maken. En dat wilden er nog wel een paar. De ruime Grosch-tent was goed gevuld. Dat dat met name met meisjes was, was niet zo verrassend gezien de gevoelige nummertjes van de Deense formatie. Maar of het nou kwam doordat feerieke muziek niet zo goed aard in zo’n grote tent of omdat een dame spontaan haar blote borst toonde, Guapo was er niet helemaal met zijn hoofd bij. Het optreden ging een beetje langs hem heen. Hij kan dus eigenlijk ook niet melden of het nu een goed of slecht optreden was. Het was in ieder geval een mooie borst.

Saybia, met net buiten beeld de blote borst
Saybia, met net buiten beeld de blote borst

Voordat de gebroeders Toussaint samen met Guapo bij de tent hun korte broek ging verruilen voor een lange kon nog net het einde van het concert van Cansei de Ser Sexy (ik ben moe van het sexy zijn) worden meegemaakt. En daar was Guapo achteraf erg blij mee want dat was een erg leuk, misschien wel opwindend optreden. De zangeres mag dan wel moe van het sexy zijn, haar catsuit deed anders vermoeden. Dit gecombineerd met hun aanstekelijke electromuziek maakte het voor de rijkelijk gevulde tent tot een spetterend optreden.

Gehuld in lange broek gingen de drie heren op zoek naar Kluit en Ferdinand die in de tent bij The Kaiser Chiefs stonden. En dat viel niet mee. The Kaiser Chiefs blijken de populairste band van het gehele festival en het was zo druk dat ver buiten de tent er een mensenmenigte stond. Amigo, Erik en Guapo vonden het na een paar nummertjes uit de verte wel mooi geweest en besloten een andere tent binnen te lopen.

En dat werd de India tent waar Patrick Wolf bezig was. Patrick blijkt het liefst in afgeknipte spijkerbroek, bretels en blote voeten over het podium te rennen. Dat hij daar bij ook nog leuke muziek maakt is mooi meegenomen. Wederom een tent vol meisjes gaan uit hun dak op de tonen van Patrick. En de drie heren vonden het ook wel vermakelijk. In ieder geval een stuk leuker dan de volgevreten vedetten in de Alpha-tent.

Patrick Wolf
Patrick Wolf

Na al dat rock gedeelte was het dan tijd om te chillen. En zaterdag gebeurde dat met het volledige gezelschap. Het eerste wat ze deden was een plaatsje zoeken in onze stamkroeg, de GrooveTube. Ze draaiden hier een stuk hippere maar voor de Pijnackerboys een stuk minder aangename muziek dan de avond ervoor. Maar de pilsjes smaakten wel weer goed.
Toen we er daar een aantal van hadden verorberd werd het weer tijd om de danspassen, ooit geleerd bij Dansschool Wesseling, ten uitvoer te brengen in de tent waar de oudste DJ van Nederland, Joost van Bellen aan het draaien was. Ook hij liet weer leuke deuntjes horen waardoor het gezelschap langzaam maar zeker steeds meer begonnen te bewegen.
Het vervelende met die dancetunes is dat het vrij snel gaat vervelen. Dus was de tijd al snel aangebroken om eens wat andere tenten te bezoeken. Uiteindelijk belandden ze in de tent waar ze veel te vinden waren tijdens het weekend, de Groslchtent. Want alhoewel de muziek daar belabbert was, was het herkenbaarheidsdsgehalte aan de zeer hoge kant. Waar hoor je nog muziek van Wigfield, Aqua, The Vengaboys en meer van dat soort artiesten waarvan je de meeste niet vaak meer wilt horen maar je als midden dertiger doet terug verlangen aan die mooie tijden in Amphion. Ondanks alle leuke bands eerder die dag was dit voor de meeste toehoorders het hoogtepunt van de dag. De hele tent ging massaal uit zijn dak.

Een razendknappe Amigo uit zijn dak op de dansvloer
Een razendknappe Amigo uit zijn dak op de dansvloer

Echter na verloop van tijd begon het dagenlange geslenter zijn tol te eisen en gingen we, ondanks heftig tegenstribbelen van Amigo, naar onze tenten voor een nachtje slapen op camping zeven. En dat viel niet mee! Een lege maag, een stereo met Iron Maiden op volume 10 en een luid boerende Engelsman op een halve meter afstand van Guapo schiep de verwachting voor een zware nacht.

Camping
Camping 7

Top 3 dag 2:
1) Ojos de Brujo
2) Moke
3) CSS

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

Een gedachte over “Festivalverslag Lowlands, dag 2”

  1. Waar is die foto van die ontblote borst van Christina Aguilera? Of ben jij weer zo’n fotograaf die op het moment supr?me vergeet af te drukken?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *