12inch-race 2007

Het weer was weer uitstekend, de opbrengsten voor het goede doel bereikten een nieuwe recordhoogte, de toeschouwers waren met meer dan ooit gekomen en bovenal leek het zelfs weer gezelliger dan voorgaande jaren. Kortom, de vijfde 12inch-race was een groot succes!

12inch-race 2007Na het fiasco van 2006 toen een hoge klassering door allerlei oorzaken niet haalbaar bleek, stond er dit jaar een uiterst gemotiveerd viertal klaar voor revanche tijdens de Pijnackerse 12inch-race. Sir Jos?, sir Vinnie, sir Kobus en sir Amigo waren tot de tanden gewapend en klaar om de strijd aan te gaan met een ieder die hen dit keer dwars wilde zitten.

12inch-race 2007
sir Jos? en sir Kobus staan klaar op het Vlaardingerpad

Bij aankomst in de Stationsstraat waar de start uiteraard weer plaats vond voor caf? de Guyter, bleken er weer zeer veel concurrenten mee te doen.

12inch-race 2007
de brandweer zet de Stationsstraat in vuur en vlam

12inch-race 2007
de Schotse tak van de families Ammerlaan en Toussaint deden ook mee

12inch-race 2007
sir Jos? zoekt wat ruzie met een stel pinguins

12inch-race 2007
sir Kobus en sir Vinnie hadden een mooi startplekje gevonden vlak voor the Mystery Machine van Scooby Doo

12inch-race 2007
de schilders van Toussaint kom je ook overal tegen

12inch-race 2007
de ridders van de ronde bartafel zijn helemaal klaar voor de start

12inch-race 2007
de bloeddorstige ridder Amigo heeft er ook zin in

Al snel na de start ging het weer mis. Dezelfde renner als vorig jaar zorgde er weer eigenhandig voor dat een hoge klassering meteen alweer vergeten kon worden. Waar deze renner vorig jaar voor het nodige oponthoud zorgde door plotseling met drie delen stuur (dat hij toch echt zelf in elkaar gezet had) rond te rijden, daar begon deze renner dit keer op de Meidoornlaan al te roepen naar zijn collega’s: “Wacht wacht! Mijn veters zitten vast rond m’n pedalen!” Gelukkig was de betreffende heer oud genoeg om het probleem snel te verhelpen. Oftewel, nadat zijn veters er nog drie keer voor hadden gezorgd dat vrijwel het hele peleton de ridders gepasseerd was, had hij de boel op de Sportlaan weer onder controle.

12inch-race 2007
de ridders lopen over de metalen platen op de Sportlaan

De achtervolging werd nog wel ingezet maar al snel bleek deze kansloos en dus werd er alleen nog maar gewaaierd om het publiek te vermaken.

12inch-race 2007
de ridders rijden onder luid applaus Pijnacker weer binnen

Helaas bleek de politie het te donker te vinden om de hele stoet nog een lusje door het dorp te laten rijden en werd het parcours ingekort waardoor ridder Amigo niet de gelegenheid had om naar zijn oma te zwaaien die samen met haar vriendjes en vriendinnetjes bij het bejaardenhuis zat de wachten tot iedereen langskwam. Politie bedankt!

Nadat iedereen gefinisht was, barstte er weer een ouderwets gezellig volksfeest los in de Stationsstraat.

12inch-race 2007
het was behoorlijk druk in de Stationsstraat

12inch-race 2007
de grote Danny Nicolay warmt het publiek op

Na het optreden van de wereldberoemde zanger Danny Nicolay (hij heeft zelfs al wel eens in de tent gestaan!) werd bekend gemaakt hoeveel geld er dit jaar was opgehaald. Het bleek weer meer te zijn dan voorgaande jaren waardoor de stichting Doe een wens, die vertegenwoordigd werd door Jamai, en de stichting VONK (Vrij universitair medisch centrum Onderzoek Naar Kinderkanker) samen het recordbedrag van 128.236 EURO kunnen verdelen.

12inch-race 2007
128.236 EURO!

Uiteraard had Jamai ook een wens en dat was om op de foto te mogen met die grote stoere bebaarde ridder die hij in het publiek had zien staan. En voor het goede doel werd deze wens natuurlijk ingewilligd:

12inch-race 2007
Jamai mag op de foto met sir Amigo

Omdat Jamai zonder bril maar een doodgewoon nichtje is dat door niemand herkend wordt, ben ik zo vrij geweest om zijn bril er maar weer even bij te zetten.

12inch-race 2007
ja hoor , het is inderdaad de enige echte Jamai!

Natuurlijk werden er meteen andere mensen jaloers maar ridder Amigo was in een goede bui en willigde alle wensen in.

12inch-race 2007
Stephanie was jaloers op Jamai en wilde ook met die stoere ridder op foto

Nadat de winnaars ook gehuldigd waren, werd het nog veel gezelliger toen de populairste zanger van Nederland (nou ja, bijna…) Pijnacker kwam vermaken met wat nummertjes.

12inch-race 2007
de manager kondigt de grote held aan

Op de achtergrond begeleid door zijn manager, die en passant nog even liet weten dat er geheel tegen de verwachtingen in nog kaarten verkrijgbaar zijn voor het optreden in Ahoy, zette niemand minder dan Dries Roelvink de Stationsstraat in vuur en vlam!

12inch-race 2007
Dries Roelvink brengt een spetterend optreden

12inch-race 2007
??n van de winnaars van de mooiste creatie poseert met zijn lief

Het bleef een komen en gaan van beroemdheden in de Stationsstraat en iedereen leek wel met Amigo op de foto te willen maar de kloeke ridder heeft ook zo zijn grenzen. En dus werd Dries Roelvink teleurgesteld weggestuurd. Voor de manager van Dries maakte hij echter graag een uitzondering:

12inch-race 2007
de manager en de bebaarde ridder

Als u zich afvraagt waar u de beste man nou toch van kent moet u maar even naar het volgende filmpje kijken.

12inch-race 2007
de organisatie laat nog eens trots zien welk een bedrag er bijeen gefietst is

12inch-race 2007
Jos van der Meer had weer het meeste geld opgehaald en wordt bedankt door Arthur Wijtman

12inch-race 2007
deze meneer stond minutenlang met zijn handen in zijn zak vanaf het podium naar het publiek te kijken…

12inch-race 2007
toen Nathalie weg was, kon ridder Vinnie zich niet meer inhouden

12inch-race 2007
ridder Jos? vraagt zich af waarom hij plots met een bezem in zijn handen staat

12inch-race 2007
terwijl de organisatie de boel aanveegt, rijdt een of andere onverlaat er weer met zijn tractor doorheen

Toen het feest buiten afgelopen was, verplaatste de gezelligheid zich naar binnen bij de Guyter waar het, hoe verwonderlijk, behoorlijk druk was.

12inch-race 2007
het was gezellig druk binnen

Ook binnen bleven we maar prominenten tegenkomen. Zo spotten we Johnnie Stuiterbal.

12inch-race 2007
stuiterbal

En ook Eelko Kluiters wilde graag eens stoer op de foto.

12inch-race 2007
mannen zonder baard zijn niet stoer

Diep in de nacht besloten de overgebleven ridders dat de dag lang genoeg geduurd had en togen zij naar de Julianalaan waar na een nachtelijke priv?fotosessie op de stalen rossen werd gestapt en naar huis werd gefietst.

Note: aangezien Amigo zijn camera vergeten was, zijn de getoonde foto’s gemaakt met zijn gsm waardoor de kwaliteit niet de normale hoge norm van deze site haalt. Onze excuses hiervoor. Ook is duidelijk dat ook de gsm-camera naarmate de avond vordert steeds wazigere foto’s gaat maken.

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

2 gedachtes over “12inch-race 2007”

  1. Ik weet nou niet wie ik een leuker duo vind: Amigo en Steef, Steef en Vinnie, maar ik kies denk toch voor Amigo en zijn vriendje Jamai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *