Cd van de maand: Beirut – The Flying Club Cup

Na een reis langs de luisterpaal van 3voor 12 liep Guapo weer eens tegen een muzikaal pareltje op: The Flying Club Cup van Beirut.Het blijkt Beirut’s 2e Cd te zijn. Guapo had ook wel eens wat gelezen over het debuutalbum van de Amerikaanse zanger maar was kennelijk niet onder de indruk. The Flying Club Cup blijkt echter al na ??n luisterbeurt goed te vallen. Indie rock, sterk beinvloed door oost-europese en Franse muziek met toeters en bellen blijken een erg smaakvolle combinatie. Voeg daar een wat eentonige en zeurderige stem aan toe en je hebt een Cd zoals Guapo ze graag hoort.

Beirut - The Flying Club Cup
Beirut – The Flying Club Cup

Titel: The Flying Club Cup
Artiest: Beirut
Lijkt op: Anthony and The Johnsons meets polkapop
Land van herkomst: The US of A
Beste nr(s): ‘In the Mausoleum’ is een schitterend nummer. ?cht een nr wat eigenlijk een kwartier langer zou moeten duren!
Waarom deze Cd: alternatieve muziek gecombineerd met toeters, strijkers en een stoet zigeuners blijkt heel goed te zijn

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

3 gedachtes over “Cd van de maand: Beirut – The Flying Club Cup”

  1. Dat is wat we van je verwachten, 13 in een dozijn indierock met eentonige en zeurderige zang. Lekker dat sommige dingen nooit veranderen.

  2. Het blijkt maar weer dat je de muziek niet hebt beluisterd. Een zanger met 8 zigeuners als begeleidingsband lijkt me niet iets als 13 in een dozijn.

    Maar goed, de verbinding naar Zeeland zal wel niet zo goed zijn dus het zij je vergeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *