Cd van de maand: Radiohead – In Rainbows

Als Radioheadliefhebber zit er niets anders op dan de laatste aanwinst van de heren uit Oxford te beschrijven.Het probleem bij Radiohead is echter dat de lat hoog ligt. Misschien is het wel de hoogste denkbare muzikale lat, want The Bends en OK Computer staan bij Guapo in zijn top 10 allertijden. En waarschijnlijk zelfs in zijn top 3 allertijden. Dus als ze weer eens een Cd uitbrengen wordt deze vanzelfsprekend vergeleken met eerdergenoemde parels uit het verleden. Guapo gaat proberen om dat niet te doen.

En dan blijkt eens te meer dat In Rainbows prachtig is. Waarschijnlijk gewoon ??n van de beste cd’s van het jaar. Het album bestaat uit 10 meer of minder mooie nummers waar elke muzikant zijn hand voor zou willen ruilen voor, zulke mooie nrs.
Het is een nieuwe Cd van Radiohead dus verwacht niet alleen gitaren maar ook de nodige electronische invloeden. Dat laatste begint gelijk al bij het openingsnr van de Cd. 15 Steps is niet het favoriete nr van Guapo. De zenuwachtige, breakbeatachtige sound is een iets te snelle en onrustige start. Maar daarna wordt het negen nummers lang genieten waarbij het hoogtepunt wat Guapo betreft wel op het einde van de cd staat. Vanaf nr. 7; Reckoner wordt het nog meer genieten dan het eerste deel. Misschien omdat de stem van nachtegaal Thom Yorke wat meer aanwezig is. Misschien omdat het toch wat meer rockmuziekerig is (ohoh, dadelijk gaat Guapo de boel toch weer vergelijken met het oude werk). Feit is dat de muzikale helden van Guapo een meer dan goeie Cd hebben afgeleverd!

null
Radiohead – in Rainbows

Titel: Radiohead
Artiest: In Rainbows
Lijkt op: Radiohead
Land van herkomst: UK
Beste nr(s): Weird Fishes/Arpergi, Reckoner en Videotape
Waarom deze Cd: Radiohead zijn helden van Guapo!

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

Een gedachte over “Cd van de maand: Radiohead – In Rainbows”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *