Olympische aspiraties

Nu de Olympische spelen in Bejing steeds dichterbij komen, komen er in tal van sporten onbekende talenten bovendrijven. Onlangs werd op de offici?le wedstrijdbaan van Zoetermeer het open Nederlands kwalificatietoernooi curling afgewerkt. Spelers uit Turkije, Itali?, Zweden, Oekra?ne en natuurlijk Nederland waren aanwezig om een welgemikte gooi naar de overwinning te doen.Vooraf werden de regels nog eens uitgelegd door de meneer die vroeger het commentaar verzorgde tijdens de uitermate boeiende curlingreportages op Eurosport.

Curling met IKEA
de ex-Eurosportmeneer legt uit dat je de bowlingbal niet moet laten vallen op de dure baan in Zoetermeer

Curling met IKEA
“ik snap het niet”

Curling met IKEA
de Olympische banen lagen er keurig gemaaid bij

Curling met IKEA
Jelmer voelt zich meteen thuis op de dansvloer

Na de theoretische uitleg volgde ook nog het oefenen in de pratijk. Met een gladde en een stroeve zool aan mocht iedereen gaan glijden en rennen, vegen en onderuit gaan voordat de wedstrijden begonnen.

Curling met IKEA
terwijl Andrei kijkt of het ijs al dik genoeg is, doet Inawai het meteen met twee stenen tegelijk

Curling met IKEA
het lichaam moet langer Joost

Curling met IKEA
Charlie is in balans

Curling met IKEA
Kevin kijkt er ook nog heel profesioneel bij

Curling met IKEA
de Italiaanse ploeg toonde een revolutionaire nieuwe techniek met een bolle i.p.v. een holle rug

Curling met IKEA
Jasper is een pure stylist

Curling met IKEA
heel toevallig was op de andere baan de nieuwe schoonmaakploeg van IKEA in training

Toen iedereen de basisbeginselen onder de knie had en de begeleiding de tranen had weggeveegd na de onherstelbare beschadiging die de Turkse ploeg had veroorzaakt (uit betrouwbare bronnen hebben we vernomen dat de volgende Olympische spelen daardoor niet aan Zoetermeer worden toegewezen), begonnen de wedstrijden. In vier teams van vier werd er fel om de prijzen gestreden. De skips zetten de lijnen uit en de leads, de seconds en de thirds schoven en veegden dat het een lieve lust was.

Curling met IKEA
uiteraard was de Turkse deelnemer onklopbaar in vegen

Nadat de sterke teams de zwakke broeders van het ijs hadden geveegd in de halve finales, werd de strijd om de 3e en 4e plaats en de finale afgewerkt middels de (nog?) niet-Olympische discipline short curling.

Curling met IKEA
Kevin legt de basis voor de overwinning in de finale

Curling met IKEA
de Zweedse ploeg introduceert de spreidstand in de curlingwereld

Curling met IKEA
Johan heeft moeite om de cirkel te halen

Curling met IKEA
met behulp van zijn persoonlijke coach beslist Ronald de wedstrijd

Na de prijsuitreiking en de uitnodiging om nog eens terug te komen waarbij sommige mensen nog een persoonlijke uitnodiging van de Eurosportmeneer kregen om eens 1 op 1 te komen oefenen, vertrok het gehele deelnemersveld naar Delft om daar aan te schuiven in het Tapasrestaurant aan de Oude Delft. Tenminste, dat was het idee. Toen de groep echter vrolijk naar binnen stapte, bleek dat de reservering voor de dag ervoor was gemaakt en dat er nu geen ruimte was. Geheel verbouwereerd stapte de Olympi?rs weer naar buiten om daar druk overleggend te wachten op enkele personen die nog niet gearriveerd waren.

Curling met IKEA
en nu?

Curling met IKEA
“ik ga Jelmer zometeen eens even slaan!”

Na een tijdje kreeg de (niet erg Spaans uitziende) meneer van het restaurant medelijden met ons (of hij was het gewoon zat dat we voor de deur stonden te chagrijnen) en nodigde hij ons uit om dan maar binnen te komen waarna het vreet- en zuipfestijn toch nog kon beginnen.

Curling met IKEA
de Oekra?nse delegatie bekijkt de wedstrijd nog eens aan de binnenkant van de ogen

Curling met IKEA
toch nog lekker eten en drinken

Nadat de buikjes rond gegeten waren en het ongezellige gedeelte van de groep het tijd vond om naar huis te gaan, verhuiste het gezellige gedeelte naar caf? de Kurk waar nog tot laat werd nagepraat over de uiterst vermakelijk dag.

Ik heb de foto’s die ik heb genomen op het internet gezet zodat iedereen ze kan zien en downloaden in het originele formaat. Ga naar http://picasaweb.google.com/ronaldtoussaint/CurlingIKEA2007?authkey=Xqq_hnQMQps om de foto’s te bekijken en te downloaden.

Je kunt ook alle foto’s in ??n keer als zip-bestand downloaden via http://www.mediamax.com/guapoyamigo/Hosted/20071104_ikea_curling.zip. Het zip-bestand is ongeveer 100MB groot.

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

Een gedachte over “Olympische aspiraties”

  1. Wat een leuke pictutes jammer dat jullie me niet uitgenodigd hebben, ik denk dat ik met Sadettin wel een top veegteam was geweest!!!;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *