Concertverslag Hermano, 17 november, De Effenaar

Op de dag dat het Nederlandse elftal zich wist veilig te spelen voor het EK van 2008 togen Amigo en Guapo met de trein naar Eindhoven voor een stoere-mannen-concert in de Effenaar.Bij Guapo stond het concert van Hermano al een half jaar in zijn agenda terwijl Amigo op het laatste moment een kaartje aangeboden kreeg. Na een lange maar comfortabele rit met de trein waarbij Amigo dacht dat het Nederlands elftal die avond op het Kasteel speelden ipv in de Kuip kwam het duo dan aan in de Rockcity van Nederland. Met het vooruitzicht op de vele pilsjes wilde Amigo nog ‘even’ de maag vullen door een menuutje kipsat? te verorberen voordat ze de Effenaar zouden betreden. Met als gevolg dat Guapo weer wat nerveus begon te worden omdat het er naar uit zag dat ie het voorprogramma zou missen. Echter Amigo eet flink door waardoor we toch redelijk snel bij de Effenaar waren waar Steef ons opving om de kaarten te overhandigen.

Bij binnenkomst in de zaal bleek het voorprogramma, te weten Repoman gelukkig nog bezig. Sterker nog, er kwamen net was dames met korte rokken en plakplaatjes op hun arm, het podium opgelopen. Ze waren even verantwoordelijk om geen oog te hebben voor de band maar een snelle blik op de weinig aantrekkelijke dames met waterpistolen in hun hand was voldoende. Waarna op het gemakkie de band eens bekeken/beluisterd kon worden. De rockformatie, uit bijna vanzelfsprekend Eindhoven, maakt lekker stevige muziek uit het zogenaamde stonergenre. En dat doen ze lang niet gek.

Repoman, inclusief quasi spannende meisjes
Repoman, inclusief quasi spannende meisjes

Daarna was het de beurt aan de heren van Hermano zelf. Guapo had vantevoren wat nummers beluisterd en bedacht dat het wel een goed optreden zou kunnen worden. Echter de live veel vettere sound en goede zang van de frontman Johnny Garcia maakten het tot een geweldig optreden. Het zag er zelfs even naar uit dat Guapo nog ging headbangen ook. Maar gelukkig had hij zichzelf weer snel onder controle.

Hermano (1)
Hermano (1)

De gruizende, stevige riffs maakt het voor Guapo herrie uit de betere categorie. Ook de eerdergenoemde zang en de heren met een uitstekend humeur droegen bij tot een goed concert. Het was dan ook jammer dat na twee toegiften, waaronder een nr van Kuyss, het concert afgelopen was.

Hermano (2)
Hermano (2)

Het was het moment dat het 10-koppige gezelschap uit Delft e.o. in tweeen splitsten, waarbij de ene helft richting huis ging terwijl de andere helft met goedkeuring van chauffeur Steef een after-party ging bezoeken in het caf? van de Effenaar. Vanzelfsprekend behoorden Amigo en Guapo tot de laatstgenoemde helft van het gezelschap.
In het caf? was een gezellig feestje aan de gang. Niet in de laatste plaats droeg daar een muzikaal duo aan bij. De meneer en mevrouw in kwestie maakte ouwerwetse rock-n-roll waarbij de vrouwelijke helft misschien wel de mooiste, maar zeker de vrolijkste drummer was die Guapo ooit heeft gezien. De lach onder haar cowboyhoed verdween niet van haar gezicht. En tegelijkertijd maar op de drumkit meppen.

69
69

Steef, Ed en Amigo verdraaien zowat hun nek voor een blik op de drummer
Een blik op de drummer brengt de heren een glimlach op het gezicht

Het duurde dan ook niet lang of ze hadden de hele zaal plat. En dat was een hele opgave want er liepen heel wat echte rockers rond, waaronder heren van Peter Pan Speedrock, 7Zuma7 en de gitarist van Hermano die daarna snel naar Schiphol moest om op tijd zijn vliegtuig naar LA te halen.

Amigo blij, Steef wat minder...
Amigo blij, Steef wat minder…

Na nodige koffie en spaatjes rood, blauw en groen voor Steef en pilsjes voor de rest, had de sjoof wel zin om naar huis te sturen. De rest vond het ook wel mooi geweest en Guapo al helemaal want die moest de volgende dag weer vlammen met oliveo7. En na een lange rit met diverse drumsolo’s van Ed, gesnurk van Saskia, naar erwtensoep ruikende bifi’s en een lastminute plasstop kwam het vijftal aan in Delft. Moe maar zeer voldaan!

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

7 gedachtes over “Concertverslag Hermano, 17 november, De Effenaar”

 1. Mooi verhaal. Ik zat dus in de eerste auto naar huis. Blij toe, want ik had net mijn hersens weer bij elkaar geraapt van het headbangen. Hulde aan de oordoppen! Een weekend ruige mannen muziek zonder PIEPPPP is toch wel lekker. Weekend? Jazeker, vrijdag stond deze jongen ook al zijn hersenpan te vernaggelen in Waterfront, Rotterdam. De mannen van Firebird en Alabama Thunderpussy wisten de snaar goed te raken. De gabbers van de Willemsbrug trouwens ook, alleen daar moest ik toch voor passen. Wat een t&%F&%#s herrie is dat zeg. Oh ja, eerder genoemde Steef en Ed waren vrijdag ook van de partij. Na ieder twee ‘knutjes’ bier zijn we toen snel overgestapt op de flessen Hertog Jan. Hoeveel weet ik niet meer. Het aantal scheten dat ik afgelopen weekend, let wel met vieze geur, heb gelaten ook niet. Als Steef zijn poepert nog heeft laten spreken in de bus terug uit Eindhoven dan weten sommige wat ik bedoel. Mijn mede-passagiers in de eerste auto weten het ook nog wel. Als voetnoot wil ik nog even vermelden dat dhr. J. Berkhout zaterdagochtend (jawel was er vrijdag ook (niet meer helemaal) bij) ’s ochtends door zijn lieftallige vriendin / vrouw de stofzuiger in zijn handen kreeg geduwd. Zuigen moest die, met een knallende koppijn wel te verstaan. Zo zien we maar, vriendinnen en vrouwen zijn niet altijd JE van HET.

  Tot zover.

 2. Hahahahahaaaa!!!!Mooi zeg. Zeker van dat zuigen. He-le-maal de waarheid. Vanavond op kraamvisite, eens kijken of ik daar ook een halve krat Hertog-Jan naar binnen krijg.

  De Groeten en een prettig weekend!

  Jeroen

 3. Huuuuuuurlijk weekend, da was het!…heel de week nog bellen geblazen van de pils, dB’s en vermoeidheid!..

  hulde aan de busdriver Steef, dankzij hem zijn we tot in de kleine uurtjes door gegaan…..dan zal ik maar naar High On Fire rijden bro!!..

  Ik heb nu al zin in Queens of the Stoneage, jammer dat het in de Bijlmer Bier Hal is….as de meziek maar goe is!…Houdoe hey, en bedankt, Ed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *