Concertverslag, Rodrigo y Gabriela, Melkweg

Vanwege de erg vroege programmering eerder dit jaar op Lowlands heeft Guapo toen het optreden van Rodrigo y Gabriela moeten missen. Maar gelukkig kreeg hij nog een herkansing. Deze keer echter niet met zijn amigo’s maar met flamengokenner bij uitstek; zijn eigen Guapa.Want zoals de naam van het duo misschien al doet vermoeden maken Rodrigo en Gabriela typisch Spaanse muziek. Het is echter niet zo maar flamengo maar veelal flamengo uit het hardere segement. Een soort metal flamengo zeg maar. Niet zo gek natuurlijk als blijkt dat R y G oorspronkelijk uit het hardrock-circuit komen. Menig Metallica cover kwam afgelopen zaterdag dan ook voorbij.

Rodrigo y Gabriella
Rodrigo y Gabriela

Maar ook de wat meer reguliere flamengo hebben de twee Mexicanen, die van straat zijn geplukt door niemand minder dan Damien Rice, uitstekend onder de knie. Of beter gezegd; in de vingers. De handen van de gitaristen gaan zo snel over de snaren dat het niet bij is te kijken. Ook laten ze zien dat er meer mogelijk is met een gitaar dan alleen maar aan de snaren plukken. Er wordt op getrommeld, getokkeld, geaaid en geliefkoosd. En zeker als Gabriela dat deed bracht ze heel wat los.

Gabriela
Gabriela

profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=247929027

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

8 gedachtes over “Concertverslag, Rodrigo y Gabriela, Melkweg”

  1. Valt wel mee toch?

    (Nou okee, ik zal een tipje van de sluier oplichten: Kijk eens goed naar de titel van je bericht en de onderschriften van je foto’s)

  2. Op mijn werk vallen ze idd wel mee. Thuis krijg ik niets te zien. Sinds ik thuis geprobeerd heb een filmpje van Manon Thomas te downloaden heb ik nogal wat virussen binnen gehaald en loopt de boel afentoe aardig vast. Amigo, kom je binnenkort weer een happie bij ons eten. Kzal zorgen dat de tante van Margari niet kookt…

  3. Je had gewoon verkeerde linkjes gebruikt. Als je Gabriella in de naam van de foto met met dubbel l schrijft moet je niet linken naar Gabriela.

  4. Maar die uitnoding voor het diner sla ik natuurlijk niet af. Zeker niet als we daarna naar p0rnofilmpjes van Manon Thomas gaan kijken.

  5. Als ik dan kook moet jij maar ff naar mijn PC kijken (en op een virusvrije manier blote filmpjes van Manon downloaden…). Nog dinersuggesties? Ik ben een beetje door mijn repertoire heen.

  6. Al naar Rodrigo y Gabriela op MySpace geluisterd? Heerlijk! Ik ben al 2 dagen non-stop naar deze 6 nrs aan het luisteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *