Top 10 van 2007, maar dan volgens Amigo

Vriend Guapo heeft al zijn best gedaan met zijn top 10, Amigo heeft ie er echter niet mee weten te overtuigen. De top 10 van Guapo heeft volgens Amigo een eeuwigheidswaarde van nul. Over tien jaar wordt geen van die platen nog gedraaid. Tijd dus om een eigen top 10 te presenteren!Nu vind ik het al moeilijk om ?berhaupt tien nummers van 2007 op te lepelen, laat staan dat ik zo even tien goeie nummers opdreun. Dat gaan we dus anders aanpakken. Een top tien waar totaal geen lijn in zit en die niet alleen uit muziek bestaat. Hier is ie:

10. De Rabobankploeg in de Tour de France
Eindelijk reden ze eens iedereen het snot voor de ogen. En dan slagen ze er toch nog in om geheel eigenhandig om zeep te helpen. Wel goed voor een top tien notering.

9. Michael Bubl? – I’ve Got the World on a String
Een cover en ongetwijfeld bij lange na niet de beste versie. Maar ik draai ‘m nogal eens omdat ik er zo lekker hardop met mee kan zingen (nou ja…zingen) en ik daar helemaal vrolijk van wordt. Probeer het maar eens, het werkt echt. “H? Michael, come on and swing”

8. Damien Rice – 9
Eindelijk, eindelijk, eindelijk kwam de Ierse bard met de opvolger van het legendarische en zelden overtroffen “O”. Niet zo goed als zijn voorganger maar wel met wederom enkele pareltjes zoals “Grey Room”. Heerlijk, die gekwelde ziel.

7. Saw III
Ik las vandaag dat de Spits ‘m verkozen heeft tot slechtse film van het jaar:

“De definitieve neergang van een horrorserie, van de doodenge twists in deel ??n tot de onvervalste martelp0rno in deel drie. Niet eng, wel vies en pure exploitatie van geweld bovendien.”

Ik heb ‘m gedownload en bekeken toen in helemaal alleen nazomerde aan het Brielse Meer. En ik vond ‘m lekker! In januari komt deel IV in de bioscoop en het zou zomaar eens kunnen dat Amigo de cinema na lange tijd weer eens met een bezoekje gaat vereren. Wie gaat er mee?

6. Goeiemoggel!
Speciaal om Guapo & Guapa een plezier te doen, ook een reclame. Welk een fantastische creatie! Binnen de kortste tijd groette heel Nederland elkaar met deze tekst. Geweldig uitgevoerd. Leuk. Volkomen terecht winnaar van de Gouden Loekie.

Vistransploft

5. htoussaint@gmail.com
Mijn vader is eindelijk ook online te bereiken! Hij heeft een heus emailadres en weet ook nog hoe je het moet gebruiken. Wel een beetje jammer dat het eerste mailtje dat ie me stuurde, bestond uit onderstaande foto met als begeleidende tekst “Jut en Jul, ofwel 2 lulletjes roze(n)water.”
Bedankt h? pa.

Rozenwater

4. De ontknoping in de eredivisie seizoen 2006/2007
E?n doelpunt. ??N FVCKING DOELPUNT! dat kostte de Godenzonen dit seizoen de titel. AZ en Ajax streden om de titel en die antivoetballende kloteduitsers uit Eindhoven gingen er uiteindelijk totaal onverdiend met het kampioenschap vandoor. Volgens mij was het trouwens dat doelpunt van de met gestrekt been inglijdende Demi de Zeeuw tegen Ajax dat natuurlijk nooit goed gekeurd had mogen worden, dat Ajax de titel kostte. Nou ja, het leverde in ieder geval een zeer eneverend middagje voetbal luisteren op de radio op. Opeens leek de eredivisie weer ergens op.

3. Wouter Hamel – As Long As We’re In Love
Ja ja, Amigo heeft ook nog een CD gekocht dit jaar! En niet eens met Entertainmentbonnen (zoals platenbonnen tegenwoordig heten) maar met echt geld. Een Jazz-vocalist uit ons eigen land. De Nederlandse Jamie Cullum. Wat een lekkere cd en dit nummer is wat mij betreft het absolute hoogtepunt. Die Wouter moesten we maar eens gaan bekijken dit jaar.

2. Lowlands 2007
Met de mannen op stap naar het beste dat festivalland Nederland te bieden heeft. En stappen hebben we gedaan. M’n voeten doen nog steeds pijn!. Maar gezellig was het absoluut. Jammer dat de drie grootste mietjes het hoogtepunt, het optreden van DJ Kees van Hondt, gemist hebben maar dit moet absoluut een traditie worden. En ik beloof bij deze dat ik het verslag af zal maken voordat de volgende editie van Lowlands begint.

1. Rufus Wainwright in de HMH
De onbetwiste nummer ??n. Rufus noemt zich the Greatest Entertainer in the World maar dat maakte hij dan ook helemaal waar in Amsterdam. The Gay Icon speelde begeleid door een uitstekende achtkoppige band de hele zaal plat. Hoogtepunt was de toegift waarin Rufus zijn grote idool Judy Garland imiteerde. Voor zoiets moois moet je dan maar op de koop toe nemen dat je homosexuele buurman na afloop met je begint te flirten terwijl z’n vriend er een beetje boos kijkend naast zit. (“Jij bent toch Allard van internet?!”) Volgende keer ben ik weer van de partij en jij als je slim bent ook.

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

3 gedachtes over “Top 10 van 2007, maar dan volgens Amigo”

  1. Mooi verhaal. Maar de meest ware woorden zijn weer van je vader!

    Die Wouter maakt zeker hele lekkere muziek. Stukken beter dan Jamie Cullum zelfs. En we kunnen ‘m 6 april gaan aanschouwen in Rotown. En als we m dan nog goed vinden ook nog eens op 16 mei in ’t Paard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *