Afrika Cup 2008

De Afrika cup is eergisteren weer begonnen. Het is van een minder niveau dan een EK of WK maar het is voor Guapo vaak een stuk vermakelijker om te zien.Dat komt voornamelijk doordat Afrikanen een stuk meer met het hart voetballen dan bijvoorbeeld Europeanen. Al die blanke trainers proberen de spelers via een een bepaald systeem te laten voetballen maar eenmaal in het veld vergeten de heren voetballers alle tactische verhalen en doen gewoon wat in hun opkomt. En dat zijn veel technisch vaardige acties, de meest blinde overtredingen, elkaar zo nu en dan enorm in de weg te lopen en afentoe een tikkie in elkaars gezicht. Het schijnt allemaal te mogen en er zelfs bij te horen.

Wat er verder bij hoort zijn velden die slechter zijn dan het veld voor de kantine van Oliveo. Maar hoe kan dat ook anders dan het toernooi te organiseren in Ghana. Dat ze daar al zo veel grote stadions hebben verbaasde Guapo al.

Tenslotte is het prachtig om het publiek getooid in de meest tropische kleding te zien, zwarte magie aanroepend om hun land naar de overwinning te helpen. En dan de geluiden van de (veelal lege) tribunes; Thialf tijdens de winnende rit van Sven Kramer is er niets bij. Minimaal 90 minuten lang klinkt de herrie van allerlei soorten Afikaanse dweilbands. En Guapo smult er van.

Om een beetje in stijl van Kluit te blijven lijkt het Guapo wel geinig om er gelijk maar een weddenschap van te maken. Zonder pot natuurlijk want die worden toch nooit uitbetaald. Nee, gewoon een beetje voor de gein. De vraag daarbij is even duidelijk als simpel; wie wordt winnaar van de Afrika Cup? Gastland Ghana? Of een technische elftal als van Egypte of Marokko. Of toch een wat zuidelijker Afrikaans land als Nigeria, Kameroen, of Ivoorkunst met al zijn grote namen. Als leek op het gebied van (Afrikaans) voetbal gaat Guapo maar voor Ivoorkust. En is hij benieuwd waar de rest mee komt.

Kameroen

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

8 gedachtes over “Afrika Cup 2008”

  1. Er zijn ondertussen al een aantal wedstrijden gespeeld, waarvan ik het een en ander heb gezien. Meestal maakt het gastland een goede kans, maar ik vond Ghana niet echt overtuigen. De westafrikaanse landen die ik heb zien spelen (Senegal, Ivoorkust en een paar flitsen van Kameroen), vond ik erg matig, ondanks enkele grote namen in die teams. Marokko is zoals altijd weer een team van veel geschreeuw en weinig wol. Tunesie schijnt na een goede periode aan een nieuw team aan het bouwen te zijn en daar zijn ze volgens mij nog wel even zoet mee.

    Ik houd het dus maar op titelverdediger Egypte. Technisch vaardig en met veel inzet en overtuiging en, altijd belangrijk, scorend vermogen.

  2. Loopt die spits van 44 nou nog in het team van Egypte? Of is hij er na de vorige Afrika cup echt mee genokt?

  3. Ik heb totnutoe 3 minuten gezien van de gehel Africa Cup en ik heb niet echt de tijd gehad om me in te lezen, maar ik ga toch maar voor het gastland. Als ik het goed heb begrepen is dat Ghana.

    Tegenwoordig verstekt met Quincy Ow… Ab…. die ooit nog Nederlands Jeugdinternational was en bij Arsenal speelde en toen hele verstandige keuzes qua clubs is gaan maken…….financieel gezien dan.

  4. Duidelijk. Ik hoop alleen dat jouw team uiteindelijk de finale wint want die aanstellerige rollenbollers van Egypte kwamen gisteren al snel mijn neus uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *