Garagerock in Pijnacker

Afgelopen zaterdag was dan eindelijk het moment daar waar zoveel fans naar hadden uitgekeken. Het eerste garagerockfestival van Pijnacker vond plaats in muziektempel de Trucker. En het mooiste was dat de superformatie van the Raving Bonkers het muziekfestijn in het gezellige dorpje had opgenomen in hun wereldtoernee.
Raving Bonkers
Na een enkele versnapering in caf? de Guyter begaven Kluit en Amigo zich naar de nabijgelegen jongerensoos de Trucker (u weet wel, die tent waarvan ouders niet willen dat hun kinderen er verzeild raken) om daar aanwezig te zijn bij het eerste Garagerockfestival van Pijnacker.

Het festival zou om 21.00 uur beginnen. Iedereen die Amigo enigzins kent, begrijpt dat Kluit en hij pas rond 22.00 uur de Trucker binnenstapten. Iedereen die de Trucker enigzins kent, begrijpt dat het festival toen nog lang niet begonnen was. Eenmaal binnen kregen we met balpen een kruisje op ons hand getekend ten teken dat we betaald hadden. Wat een professionele tent is de Trucker toch! Nadat we Jochem (Jolanda van the Raving Bonkers) gedag hadden gezegd, besloten we eerst maar eens een pilsje te nuttigen.

Garagerock, door veel gitaarherrie gedragen, niet zo heel vlekkeloos uitgevoerde, door punk geinspireerde muziek. Toen Jochem vroeg of ik soms oordopjes wilde hebben, lachtte ik ‘m nog weg. Toen de openingsact Low Point Drains begon te spelen, kreeg ik echter al snel spijt van m’n weigering. Co voegde zich tijdens dit optreden bij ons en omdat een gesprek niet echt te voeren was, besloot ook hij maar snel wat drank te gaan halen.

Garagerock in de Trucker

alle Pijnackerse liefhebbers van garagerock waren aanwezig in de Trucker

Na het optreden van Low Point Drains, stond het optreden van The Peptones gepland. Na het soundchecken viel de stroom bij het mengpaneel echter uit, waardoor de microfoons het niet meer deden. De band waarvoor heel Pijnacker naar de Trucker was gekomen en die de avond eigenlijk zou afsluiten, the Raving Bonkers, werd daarom naar voren gehaald aangezien zij hun zanger toch thuis gelaten hadden. “Mooi, dan kunnen we lekker vroeg weg!”, hoor ik Kluit nog zeggen.

Garagerock in de Trucker

het mengpaneel blijkt het ook niet te gaan doen als je er met een zaklampje op schijnt

The Bonkers gingen meteen helemaal los en speelden, zoals verwacht, de hele zaal plat met hun instrumentale surfgaragerock. Zowaar geen geringe prestatie aangezien we in het immer kritische Truckerpubliek illustere namen tegenkwamen als Marcel Bizarro, Arnobob en Louis Vollering. Onder aanvoering van Jolanda lagen de Bonkers meer op het podium dan dat ze erop stonden maar het was zonder twijfel het hoogtepunt van de avond. Na een half uur kwam er na een kleine toegift een einde aan de show en werd het podium vrijgemaakt voor de volgende band.

Garagerock in de Trucker

the Raving Bonkers staand

Garagerock in de Trucker

the Raving Bonkers knielend

Ook heb ik met mijn gsm nog een filmpje gemaakt van de show. Helaas verstaat m’n telefoon onder nachtmodus dat de opnames schokkerig zijn. Het geluid valt echter niet eens tegen en de artistieke cameravoering maakt een hoop goed. De thuisblijvers kunnen dus even meegenieten van The Raving Bonkers live.

wie weet welke klassieker the Raving Bonkers hier coveren verdient bonuspunten

Aangezien de technici onder de Truckers tijdens het optreden van de Bonkers het mengpaneel weer aan de praat hadden gekregen (de microfoons werden gewoon tijdens het optreden even getest) konden The Peptones nu toch echt beginnen met hun show. Door de gewijzigde programmering was er echter geen eer meer te behalen voor de Hagenaars. Het publiek zat op Bonkerniveau en The Peptones duidelijk niet. De sfeer zakte weer in en kwam pas weer iets los toen het langharige deel van the Raving Bonkers even mee kwam spelen.

Na dit derde optreden hadden we ons portie garageherrie even gehad en vertrokken we naar de Guyter om daar nog een drankje te nuttigen en een beetje stom te lullen.

Zie ook de recensie van 3 voor 12 voor meer informatie en foto’s van betere kwaliteit.

Meer herrie van de Raving Bonkers is te beluisteren op http://www.myspace.com/theravingbonkers

Gepubliceerd door

Amigo

Als hij geen Zweedse meubels aan het verkopen is, is Amigo meestal achter een computer te vinden. Zo ontwikkelt hij onder de naam Rosio websites.

De sympathieke vriend is behalve helft van het illustere dj-duo Guapo y Amigo ook groot voetballiefhebber. Daarbij nemen ADO Den Haag, Ajax en vooral Oliveo 7 een speciaal plekje in zijn hart in.

Een gedachte over “Garagerock in Pijnacker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *