Cd van de maand februari

Guapo is groot liefhebber van Benjamin Herman. Niet zo gek natuurlijk want hij wordt beschouwd als (??n van de) grootste jazzartiest(en) van Nederland (op Rita Reijs na). Niet alleen muzikaal gezien, ook qua kleding en uitstraling zou Benjamin het niet slecht doen in de Amerikaanse jazz-scene van de jaren 50/60. Ook dat spreekt Guapo wel aan.
Afgelopen zaterdag heeft Guapa, Kluit en ondergetekende nog genoten van een optreden van New Cool Collective, eind 2007 heeft Benjamin Herman een solo-Cd uitgebracht. Het thema van de Cd is een ode aan schrijver Remco Campert. Deze Cd leek Guapo een mooi moment om de saxofonist eens onder de aandacht te brengen. Want dat verdient ie wel. Nederland is geen jazzland. We komen hier niet verder dan St. Germain, Norah Jones, Jamie Cullum en Hans Dijkstal. En dus blijven de Cd’s van Herman altijd een beetje in de marge geplaatst. Daar moet nu dan eens verandering in komen.

Bij het horen van de Cd op de luisterpaal, nu alweer een paar maanden geleden, moest Guapo denken aan de eerste jazz-Cd die ie ooit aanschafte; Ascenseur pour l’Echafaud van Miles Davis. En laat dat nou net nog steeds een favoriete jazz-Cd van Guapo zijn.
Over de Cd kan hij verder kort zijn; de muziek is relaxed en vanzelfsprekend goed uitgevoerd. De stukken met bas, drum en saxofoon vindt Guapo het lekkerst om naar te luisteren. Als de piano te veel aandacht krijgt verslapt de aandacht een beetje. Mooie afsluiter van de Cd is natuurlijk de gesproken tekst van Remco Campert op muziek van Herman en vrienden.

Benjamin Herman - Campert

Titel: Campert
Artiest: Benjamin Herman
Lijkt op: John Coltrane (alsie dat leest?!)
Land van herkomst: Nederland
Beste nr: main title
Waarom deze Cd: Benjamin Herman is de beste jazzartiest van Nederland

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

Een gedachte over “Cd van de maand februari”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *