Cd van de maand februari (2)

Februari 2008 is een goeie maand vwb nieuwe Cd’s. Guapo kon maar niet kiezen tussen de nieuwste van Voicst, Vampire Weekend of toch die van Adele (niet Bloemendaal Amigo).Uiteindelijk zijn ze het allemaal niet geworden want Guapo kwam nog iets veel fijners tegen; Saturnalia van The Gutter Twins; een duo waarvan Rombie me al eens influisterde dat wel eens iets zou kunnen worden. Al zag Guapo het natuurlijk ook allang aankomen. The Gutter Twins bestaan namelijk uit niemand minder dan Greg Dulli en Mark Lanegan. Twee oude rockers die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in respectievelijk The Afghan Wigs/The Twillight Singers en Screaming Trees/Queens of the Stoneage (e.a).
The Gutter Twins is zo’n band waar eigenlijk 1+1=3 lijkt te gelden. De muziek is erg goed, en aangevuld met de ruige stem van Lanegan en de wat overstuurse stem van Dulli, is bijna elk nummer een pareltje.

De beste Cd van 2008 lijkt voor Guapo nu al bekend…

The Gutter Twins
The Gutter Twins – Saturnalia

Titel: Saturnalia
Artiest: The Gutter Twins
Lijkt op: The Afghan Wigs/Screaming Trees
Land van herkomst: US
Beste nr: Idle hands
Waarom deze Cd: is gewoon een erg goeie Cd

Beluister ‘m zelf maar eens: http://3voor12.vpro.nl/speler/luisterpaal/39261992

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

7 gedachtes over “Cd van de maand februari (2)”

  1. Helemaal mee eens; voor de volledigheid moet je bij Mark wel nog even het legendarische gelegenheidsproject Mad Season noemen, met daarin naast himself, o.a. ook nog z’n Trees-ploeggenootje Barrett Martin, PJ’s Mike McCready en de te vroeg ‘verdwenen’ AiC-voorman Layne Staley…

  2. Tsjongejonge, wel een internationale week voor Amigo. Gisteren (en vandaag?) in Groningen, morgen in Dortmund…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *