Cd van de maand februari (3)

Guapo kan het toch niet laten om n?g een Cd aan te prijzen deze maand. Veel ?kenners? vinden dat Adele in hetzelfde muzikale hokje gestopt kan worden als Amy Winehouse. Guapo vindt Adele een stuk minder karakterstieke stem hebben. Verder is ze een stuk minder soulful dan de meest besproken zangeres van de laatste tijd. Dat wil echter niet zeggen dat de oud klasgenoot van Miss Winehouse geen lekkere muziek maakt. Integendeel. Guapo heeft de Cd 19 de laatste weken bijna elke dag beluisterd en zoals vaak met goeie Cd?s wordt ie daar alleen maar beter van. De muziek is mooi, lekker rustig en gevarieerd genoeg om de gehele Cd vaak opnieuw te beluisteren. Dat laatste lijkt niet bijzonder; er zijn voor Guapo echter niet veel Cd?s die van begin tot einde goed zijn. En zeker niet nog steeds na 15 keer beluisteren. 19 van Adele is er wel zo ??n.

Adele - 19
Adele – 19

Titel: 19
Artiest: Adele
Lijkt op: Corine Bailey Rae, Kate Nash en vooruit dan maar Amy Winehouse
Land van herkomst: London
Beste nr: ik kan niet kiezen (echt niet)
Waarom deze Cd: mooie, relaxte muziek

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

4 gedachtes over “Cd van de maand februari (3)”

  1. En Adele staat ook al in playlist. Ik heb er wel, net als bij Duffy, een nummertje van Aretha achter gezet om het verschil met de absolute top van de soulwereld te kunnen horen.

  2. In tegenstelling tot de rest van de wereld vind ik Adele niet echt soul. Gaat meer richting singert-songwritert. Maar in ieder geval erg mooi!

    Zet je achter Zuco dan nog een nummertje van Sergio Mendes, achter Koop een nummertje van Chet Baker en achter Wouter Hamel en Michael Bubbel een nummertje van Frank Sinatra. Tsshh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *