Concertverslag: James Taylor, 5 april, HMH

Terwijl Amigo samen met de gebroeders van Vught aan het headbangen was in de Melkweg, genoot Guapo, samen met zijn Guapa van een rustige avond in de HMH. Daar trad namelijk niemand minder op dan een van de grootste singer-songwriters sinds het einde van de jaren 60.Niet alleen vindt het stel uit Delft de muziek lekker die James Taylor maakt, ook heeft Guapa Guapo ooit verleid met een nummer van Taylor. En toen eerder dit jaar bleek dat hij in de HMH kwam om op te treden besloot Guapo direct om zijn geliefde daar mee naar toe te nemen.

En terwijl Amigo met zijn vriendjes door de binnenstad van Amsterdam rolden zaten Guapa en Guapo netjes op hun stoeltje in de HMH. Deze keer waren ze eens net niet te laat. En dat was maar goed ook want om 8 uur precies ging het belletje, zoals je normaal alleen in het theater hoort, dat aangaf dat het optreden ging beginnen. Nog ff naar het toilet, een drankje kopen en snel richting de stoelen. In alle haast zat het stel dus eindelijk op de verkeerde stoelen; rij 16 ipv rij 6 maar wel recht voor het podium en met goed zicht omdat de stoelen in de rij ervoor onbezet waren.

En daar kwam ie dan het podium opgelopen. Zelfs voor een boekhouder zou hij er nog wat saaiig uit zien; beige spijkerbroek, overhemd met daaroverheen een braaf jasje. En daar boven het beschaafde kale hoofd. Hij pakte zijn gitaar en begon samen met zijn begeleider op piano het eerste nummer te spelen. Een nummer zoals we gewend zijn van de bekende singer-songwriter; erg mooi en lekker rustig.

James Taylor
James Taylor

De heer Taylor blijkt niet alleen een goede zanger/gitarist maar ook een grote animator te zijn. Guapo was vantevoren bang dat, ondanks dat het mooie muziek is, het een eentonig optreden zou worden. Ongeveer twaalf toch wel ongeveer dezelfde folknummers achter elkaar zou wat te veel van het goede worden. James Taylor maakte er echter een zeer vermakelijke avond van. Niet alleen ging hij ter introductie bij elk nummer, gevisualiseerd met beelden (het leek wel een dia-avond), uitgebreid vertellen hoe het nummer tot stand kwam en waar het op gebaseerd was, ook liet hij een zelfgemaakt, houten drummachine het podium oprijden waar hij zich door liet begeleiden. Verder had ie thuis het koor van zijn vrouw gefilmd welke een aantal keren als achtergrond diende bij een nummer. Alles keurig getimed en op zo’n manier in elkaar gezet dat je iedereen er erg enthousiast van werd. Tenslotte blijkt James Taylor ook een hele grappige kerel die, als hij het zingen niet meer leuk vindt ,nog altijd aan de bak kan als stand-up-comedian.

Nee, het zou een uitermate relaxte en mooie avond worden daar in de HMH. Als ie dan uiteindelijk ook nog alle favorieten speelt als Fire and Rain, You’ve got a Friend, Carolina on my Mind en Mexico rijden Guapa en Guapo later die avond zeer in hun nopjes naar huis.

Gepubliceerd door

Guapo

De geboren Koreaan die doordeweeks als centenneuker een groot advocatenkantoor onder de duim houdt, staat bij intimi bekend als groot liefhebber van muziek, voetbal, en eten (niet noodzakelijk in die volgorde).

Als helft van het illustere duo Guapo y Amigo stuwt hij regelmatige feesten in zijn homecity Delft naar grote hoogten. Gekleed in een rood-wit gestreept shirt bezoekt hij ook nogal eens wedstrijden van Sparta (is de club van Rotterdam).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *